To, że inni mają mniej nie oznacza, że ten co ma trochę więcej, ma z tego powodu rezygnować z walki gdy mu odbierają jego prawa.Mnie nie znasz i nie poznasz ale zapewne znasz kogoś z emerytów ,,otrzymujących emeryturę średnio https://magazynprzedsiebiorcy.pl/srednia-emerytura-w-polsce
mniejszą zapewne niż ci odchodzący f.c wg przepisów art.41 nad którymi się tak użalasz..Nie tak dawno jeszcze mało kto wierzył w emerytury mundurowe dla f.c. a dzisiaj już mało kto pamięta komu je zawdzięcza..
Co do szacunku to większy mam wobec szeregowych f.c. zatrzymywanych i skazywanych nie za realizację pomysłodawców i nadzorców ale za w miarę godne przyjmowanie kary w stosunku do tego kierownika zmiany ,który nawet wobec policjantów udawał obcego..
Pisząc o zdarzeniach z poprzednich lat nie mam zamiaru okazywanie komukolwiek z pomysłodawców szacunku ,ale raczej przestrzeganie przed uleganiem i gorliwością w realizacji co może mieć po latach bolesne konsekwencje.
A co do aresztowanych byli zarówno za jednej jak i drugiej władzy i nie zawsze moim zdaniem ( i nie tylko moim) słusznie.
Ostatnia edycja: