alokowani

Wiem coś o alokacji bo sam spędziłem na wschodzie ponad dwa lata. Ale jeśli podchodzi się do tego szukając winnych i użalając się nad sobą to ta sytuacja się nie zmieni. kto powiedział że nas tu nie chcą - tu są też normalni ludzie. Wiem jak mało jest kasy kiedy dzieli się ją na dwa domy, kombinacje żeby załatwić wolne -dodatkowe służby, nadgodziny,urlopy. Też tłukłem sie pociągami z przesiadkami,po nocach z jednego końca polski na drugi. Tylko że z samego narzekania nic nie ma, możliwości są trzy -wrócić,zostać na stałe (przeprowadzka), albo dalej narzekać i czekać -a może coś się zmieni. Więc może najwyższy czas podjąć jakieś działania -PUSTYCH SŁÓW MAMY TU POD DOSTATKIEM- i na tym forum i ze strony rządu. Ja się w końcu przeprowadziłem i w moim przypadku to było chyba najlepsze rozwiązanie. Wiem też jaką „pomoc” można uzyskać z izby, mf -szkoda gadać. Ale mam tu przynajmniej żonę i synów znów tworzymy rodzinę i z tego najbardziej jestem zadowolony.
Pozdrawiam wszystkich alokersów wiem zczym się borykacie i jak trudno podjąć jakąś sensowną decyzje.

Dacia jeśli nie interesuje Cię problem alokowanych, to się nie wtrącaj. Zamiast dodawać idiotyczne uwagi, świadczące tylko o Twojej ignorancji, proponuję postudiować przepisy. Gdyby alokacja była przeprowadzona w sposób ludzki, z zapewnieniem odpowiednich warunków dla alokowanych, a przede wszystkim gdyby w Służbie Celnej wynagrodzenia były na tyle wysokie, by móc zaczynać od nowa w innym miejscu, tak jak ja po 17 latach w służbie, można by przyjąć twoje głupie argumenty. Niestety żyjemy w Polsce.

Dostałeś możliwość pracy gdzie indziej i jeszcze narzekasz. Może lepiej było zastosować zwolnienia i dzisiaj już nikt nie narzekałby.

Przepisy są takie same dla wszystkich.Jak uważasz że ci się należy zgodnie z przepisami to idź do sądu. Narzekać każdy potrafi.

dacia ! prowokujesz , ponadto dowodzisz ze jesteś dyletantką w sprawach celnych, mimo że moderator przypiął Ci łatkę wyjadacz czyli częsty bywalec tego forum niczego się nie nauczyłaś, zanim kogoś obrazisz popytaj lub poczytaj na tym forum mądrych ludzi ...to tak dla porządku

Wpadłem tutaj przypadkiem i widzę, że poglądy daci na alokację są nadzwyczaj osobliwe. Proponuję też w taki sposób je zrozumieć.

Ostatnio psy są w modzie, więc powiem tak. Mój pies doskonale orientuje się w zapachach. Prawdziwy z niego fachowiec. Ma skubany nosa.
Nie potrafi za to prowadzić samochodu. :shock: I długo nie mogłem tego zrozumieć, aż wreszcie pogodziłem się z tym, i to ja go wszędzie wożę.
Może ten przykład pozwoli zrozumieć wam poglądy daci na alokację. Mam przynajmniej taka nadzieję.

dacia napisał:
Jakby się komuś nie opłacało siedziec na alokacji to by nie siedział.
Mam tylko jedno pytanie-czy ty to przeżyłaś,wiesz jak to wygladało i co ludzie przeżyli??To są proste i nieskomplikowane pytania.Jeżeli nie umiesz odpowiedzieć,polecam kurs empatii.

Mam tylko jedno pytanie-czy ty to przeżyłaś,wiesz jak to wygladało i co ludzie przeżyli??To są proste i nieskomplikowane pytania.Jeżeli nie umiesz odpowiedzieć,polecam kurs empatii.

Ale co niby przeżyli? Dostali propozycje pracy. Gdyby zostali zwolnieni też narzekaliby. Trzeba zapomnniec, że praca w SC to ochronka.Niestety taki model wykształcił się w służbie przez lata. Żądania, narzekania i tak w kółko. Dodać nalezy jeszcze raka korupcji: przykład z Łodzi z lat ubiegłych. Każdy pamięta co działo się na granicach i w wewnętrznych przed wejsciem do unii.

Dacia, przyznaj się jakie piastujesz stanowisko, bo wszystkie Twoje wpisy są antycelnicze. Widać tez, że nie masz pojęcia o naszej pracy, więc jest to stanowsko z zakresu wyższej kadry kierowniczej :lol:
Urodziłeś/aś się (gdyż próbując ściemniać, raz piszesz w formie żeńskiej, innym razem w męskiej) na forum w 2007 roku i w jednym celu. Twoje wszystkie wpisy maja na celu ochrone decyzji kadry kierowniczej.
Nie widzisz żadnych nieprawidłowości w tej kwestii, nie widzisz mobbingu, debilnych decyzji, ale za to powtarzasz stereoty celnika łapówkarza, co oznacza, że jednak także nalerzysz to pieniaczy bez argumentów. Nie znasz podstawowych przepisów, ale znasz wytyczne dla kadry kierowniczej :lol: Na każdym innym forum twoje IP byłoby juz zablokowane i pod żadnym innym nickiem bys sie juz nie popisywał, ale nie ja jesetm administratorem, bo gdybym był, to juz bym Panu/i podziękował.

PS Może wykażesz się na wschodzie? Jako pomocnik? Nie pojedziesz, bo Ty wysyłasz ludzi? Stołek nie jest dany na wieki, wieków , amen.

Nie widzisz żadnych nieprawidłowości w tej kwestii, nie widzisz mobbingu, debilnych decyzji, ale za to powtarzasz stereoty celnika łapówkarza, co oznacza, że jednak także nalerzysz to pieniaczy bez argumentów

Jeżeli są nieprawidłowosci to dlaczego nikt nie idzie do własciwych organów lub do sądu? Jaki stereotyp? Człowieku oprzytomnij. Możesz wmawiac wszystkim na około, że stereotyp ale niestety przykładów można podawać mnóstwo. Teraz słowo mobbing stało się takie modne. Wystarczy ze ktos zaczyna wymagać od funkcjonariusza i już mobbing.Jak ma ci być lepiej to powiem tak ci skazani to oczywiście pomówieni :lol:

Wydaje mi się, że na wypowiedzi daci nie warto odpowiadać. Kiedyś się znudzi i opuści to forum. Z dotychczasowych jej wypowiedzi/przynajmniej dotyczących alokacji/wynika, że albo to zwykły prowokator,albo osoba niezrównoważona psychicznie. W tym drugim przypadku należy jej się współczucie.

Dacia to jakiś naczo lub dyro :oops:

Z wielką chęcią wziąłbym dacię na wariograf i zburzył ten krystaliczy obraz. Już nie będę rzucał kulą w płot. Każdy płot kiedys się zmienia, to zależy do właściciela, a każdy ma właściciela :lol:

Z wielką chęcią wziąłbym dacię na wariograf i zburzył ten krystaliczy obraz. Już nie będę rzucał kulą w płot. Każdy płot kiedys się zmienia, to zależy do właściciela, a każdy ma właściciela

Jakby naczelnik lub dyro ciebie wziął na wariograf to znowu mógłby być lament na tej stronie :wink:

izba katowicka powinna byc dumna, że ma w swoich szeregach jedynego/ą sprawiedliwego/ą

w latach 2002-2005 prawomocnym wyrokiem skazano 46 celników.

to aż 0,075% funkcjonariuszy na rok?

Czy to oznacza Panie/i DACIO, że każdy celnik jest łapówkarzem?
Twierdzisz, że nie powielasz stereotypu, więc jestes nieodpowiedzialnym, niepoczytalnym funkcjonariuszem, który poprzez swoje wypowiedzi wpływa negatywnie na wizerunek słuzby.

Żegnam ozięble :evil:

Na jaki rok? Z matematyki słaby jesteś. Przelicz odsetek od zatrudnionych. Dodaj do tego tych, ktorym pozwolili się zwolnić. I tych co do ktorych się toczy.

Na pólnocy i wschodzie i niektórych wewnętrznych całe zmiany wymieniali. Ale niech ci będzie to przecież pomyłka.

Back
Do góry