soldat
Dobrze znany użytkownik
Ponadto nie interesują mnie inne drzewa, szczególnie służbowe! Brzydzę się nimi!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Na pewno.Nie ma na tyle siły żeby tą sitwę raz na zawsze zlikwidować
Tu się z tobą nie zgodzę.Co prawda nie dotyczy to naszej formacji bo nasza nie ma takich medialnych akcji ale ostatnio obejrzałem sobie filmik z zatrzymania Z. Ziobry a tam główni zatrzymujący to: p. podkomisarz, p. podinspektor, p. mł. inspektor , p. inspektor (sic!!!), niżsi stopniem (którzy zwykle dokonują zatrzymań) gdzieś na tyłach, pewnie tym razem służyli jako kierowcy bo ktoś musiał tych pasibrzuchów zawieźć na miejsce. I hucpa gdy na zatrzymanie emerytki poszli pierwszy zastępca komendanta miejskiego policji w Toruniu p. nadkomisarz, naczelnik wydziału kryminalnego KMP w Toruniu p. aspirant sztabowy. i żeby było ciekawiej nie aresztowali jej bo nie zastali jej w domu. A piszę o tym bo dowiedziałem się o awansie owego zastępcy komendanta na stanowisko komendanta miejskiego we Włocławku. Jak widać opłaca się serwilizm i nadgorliwość i niektórym nie przeszkadza w tym nawet przebijanie sufitu żenady. Pewnie gdyby w mediach nasze akcje byłyby nagłaśniane to zamiast szeregowych rewidentów czy rachmistrzów widzielibyśmy st. eksp. SC-S w stopniach od nadkomisarza wzwyż. Ehh...
8 lat czekali , męczyli się i teraz muszą odreagować te stresy a przy okazji to będzie trampolina kadrowa. No i chcą pokazać że zasłużyli na dodatki mieszkanioweCo prawda nie dotyczy to naszej formacji bo nasza nie ma takich medialnych akcji ale ostatnio obejrzałem sobie filmik z zatrzymania Z. Ziobry a tam główni zatrzymujący to: p. podkomisarz, p. podinspektor, p. mł. inspektor , p. inspektor (sic!!!), niżsi stopniem (którzy zwykle dokonują zatrzymań) gdzieś na tyłach, pewnie tym razem służyli jako kierowcy bo ktoś musiał tych pasibrzuchów zawieźć na miejsce. I hucpa gdy na zatrzymanie emerytki poszli pierwszy zastępca komendanta miejskiego policji w Toruniu p. nadkomisarz, naczelnik wydziału kryminalnego KMP w Toruniu p. aspirant sztabowy. i żeby było ciekawiej nie aresztowali jej bo nie zastali jej w domu. A piszę o tym bo dowiedziałem się o awansie owego zastępcy komendanta na stanowisko komendanta miejskiego we Włocławku. Jak widać opłaca się serwilizm i nadgorliwość i niektórym nie przeszkadza w tym nawet przebijanie sufitu żenady. Pewnie gdyby w mediach nasze akcje byłyby nagłaśniane to zamiast szeregowych rewidentów czy rachmistrzów widzielibyśmy st. eksp. SC-S w stopniach od nadkomisarza wzwyż. Ehh...
Czas był najwyższy. Szkoda, że nie 20 lat temuTak nagle Janusz uciekł na emkę?
Mijają lata, zmienia się władza i zamiast lepiej jest chyba gorzej.Takie smutne przemyślenia mam że jak na razie w naszej całej służbie były tylko kosmetyczne zmiany i na tym się skończyło , cała zgnilizna pozostała i dalej cuchnie , układy rodzinne i wyznaniowe dalej mają się dobrze i będzie tak do póki nie rozmontują tej firmy. Tak naprawdę rozpier....e tego wszystkiego to chyba jedyna szansa dla zwykłych funkcjonariuszy na samym dole . Mam nadzieję że rozsypie się ta jedna wielka patologa pseudo oficerska kierownicy nagle przestaną być kierownikami , naczelnicy naczelnikami itd.
Poczekamy zobaczymy.
Kto tak awansował?Na ostatnim awansowaniu rozdano awanse chyba dla szczególnie zasłużonych, bo w niektórych przypadkach awans był przeskokiem o kilka stopni?
Po kilku miesiącach kierownikowania awans o kilka stopni? Coś mi się wydaje, że za rok, może pół roku znowu te osoby dostaną kolejny awans o kilka stopni, no i droga do przyspieszonego bycia oficerem otwarta?jest kilka takich osób w szczególności kierownicy działów, referatów itp. . Czy nie rozumiecie ,że kierownik młody nie może mieć tak mało na pagonie. musi szybciutko zostać oficerem najlepiej.... Bo tylko plebs na dole może awansować raz na 5 lat.
Czepiasz się, ja widzę jak te osoby dają z siebie wszystko, a wychodząc z pracy padają na twarz ze zmęczeniaI ostatnia sprawa to zatrudnianie osób, które wcześniej przeszły na emeryturę. Mam wrażenie, że takie osoby są już „dogadane” przed odejściem na emeryturę mundurową na zatrudnienie na etacie cywilnym. Czy na pewno takie działanie to jest to dbanie o budżet tego kraju?
Mamusia zadzwoni jak krzywda się dziejeKolejna sprawa to tryb zatrudniania osób. Czy jest normalną praktyką, że w tej służbie zatrudniany jest mąż, żona i dzieci lub małżonkowie dzieci. Komisja rekrutacyjna nie widzi problemu? Raczej nie uwierzę, że członkowie komisji zatrudniając potomstwo nie znają wysoko postawionych rodziców, którzy są w aktywnej służbie? A jeżeli znają, to czy takie zatrudnienie może zostać uznane jako nie noszące znamion nepotyzmu? Nepotyzm i kumoterstwo oficjalnie nie są uznawane za przestępstwa w świetle polskiego prawa karnego, ale jednak pozostają względy etyczne, które chyba nie do końca są przestrzegane?
Bo kierownicy nie są wyciągani z kapeluszaPo kilku miesiącach kierownikowania awans o kilka stopni? Coś mi się wydaje, że za rok, może pół roku znowu te osoby dostaną kolejny awans o kilka stopni, no i droga do przyspieszonego bycia oficerem otwarta?
Art.197. Mianowanie na wyższy stopień służbowyBo kierownicy nie są wyciągani z kapelusza![]()
Może nie z kapelusza, ale w przypadku OC Białystok podobno obaj ze związku zawodowego Solidarność?Bo kierownicy nie są wyciągani z kapelusza![]()
U mnie za poprzedniego PO, wszyscy kierownicy należeli do tzw. „żółtego” związku, który sami dla siebie założyli.Może nie z kapelusza, ale w przypadku OC Białystok podobno obaj ze związku zawodowego Solidarność?