bolo1999
Dobrze znany użytkownik
@Jolly Roger to Wy się od....cie od moich pieniędzy. Ja w wynagrodzeniach celników nie grzebię a Wy cały czas macie coś do moich pieniędzy.
Życzę ci 10k podwyżki
Ale już nie jęcz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
@Jolly Roger to Wy się od....cie od moich pieniędzy. Ja w wynagrodzeniach celników nie grzebię a Wy cały czas macie coś do moich pieniędzy.
@Sebull nie wiem co było w służbie celnej bo nie byłem i nie jestem celnikiem. Stanowisko starszego eksperta skarbowego w wielu komórkach jest już stanowiskiem najwyższym. I dlatego nie podoba mi się branie jako kryterium wyłącznie stażu i mnożnika. Jak chcesz wiedzieć to ubiegłoroczna podwyżka spowodowała, że kontrolerzy skarbowi z niskim stażem mieli podwyżkę wyższą niż ja bo im odejmowano np. 7% a mnie 20% ( bo mam ponad 20 lat stażu pracy).
Dlaczego administrator nie reaguje na tego typu wpisy? gość pluje na skarbowców w co drugim wpisie....
Bo jestem z orzecznictwa. I wiem jak tu wyglądają zarobki.Maly Ty piszesz ciągle o orzecznictwie w Izbie a ja nie.
Tak może napisać ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o tym jak kształtowała się przez lata polityka finansowa w izbie.
Gwoli przypomnienia: celnicy mają stanowiska i to one określają uposażenia zasadnicze oraz stopnie. Obligatoryjny awans co 5 lat dotyczy tylko i wyłącznie stopni, a finansowo zazwyczaj jest to 50zł brutto. Czy o taki awans rzeczywiście chodzi? Na tych samych stanowiskach często tkwią funkcjonariusze po wiele lat tak samo jak pracownicy korpusu służby cywilnej. Jeżeli o wartościowanie chodzi, to było ono dla wielu ludzi bardzo krzywdzące, więc trzeba być niesłychanie ostrożnym nawołując do jego przeprowadzenia. Mnożniki w korpusie służby cywilnej są bardzo szerokie, więc nawet dziś bez wartościowania można znacząco podnieść wynagrodzenia zdecydowanej większości pracowników ksc. Jest jeden warunek-muszą być na to środki. Myślę, że warto znać podstawowe zasady wynagradzania funkcjonariuszy, jeżeli chce się do nich porównywać.@retronix pisząc to naprawdę niewiele wiesz o śiatce płac skarbowców. A w orzecznictwie podatkowym, egzekucji administracyjnej nie ma referentów. Nie mamy obligatoryjnego awansu co 5 lat, nie było u nas wartościowania takiego jak w służbie celnej, mnożniki mają inną wysokość i np. starszy kontroler skarbowy ma mnożnik 1,96 a starszy ekspert 2,00. Starszemu kontrolerowi zmienią stanowisko na eksperta skarbowego a mnożnik nadal będzie miał 1,96. A stażowe to max 20%. Nie mamy dodatków, tylko kontrola w urzędach skarbowych. Do 2015 w izbie nie było związków zawodowych, tylu i tak działających jak teraz. Siatki płac funkcjonariuszy i pracowników cywilnych ze skarbówki nie da się tak łatwo porównać. Powiem tak, zgodnie z propozycją ZZ.Celnicy.pl dostałbym podwyżkę 237 zł. Powinienem być zadowolony, ale nie jestem. Bo według mnie ten sztywny podział krzywdzi wielu świetnych pracowników i docenia takich, którzy niewiele umiejąc niewiele też robią.
DAWNO, dawno temu...funkcjonowało coś takiego co nazywano PREMIOWANIEM,,@Adka nigdzie nie porównuję, bo nie da się tego porównać. Według mnie nie można sztywno łączyć podwyżki w służbie cywilnej tylko z monożnikiem i latami pracy. Mnie brakuje 3 zmiennej stanowiskowej.
MOŻE się ugną pod naporem, a może faktycznie inne ZZ mają większość i DIAS po prostu odkłada decyzję, bo taki ma kaprys???@piracius przeżyłem, pracując od lat 90, w skarbówce ròżne kombinacje z wynagrodzeniami. Od 3 lat jesteśmy razem i w podkarpackiej izbie celnicy raczej na wysokość premii nie mogli narzekać. Nie mogę pojąć jednego - w sytuacji, w której 2 najważniejsze osoby w izbie to ludzie w mundurach, dlaczego ZZ.Celnicy.pl jest się tak trudno z nimi porozumieć. I dlaczego go wręcz zwalczają. Przecież powinni ten związek rozumieć.
Od dziś zaczynam urlop, muszę odpocząć od pracy i jej problemów.
@piracius przeżyłem, pracując od lat 90, w skarbówce ròżne kombinacje z wynagrodzeniami. Od 3 lat jesteśmy razem i w podkarpackiej izbie celnicy raczej na wysokość premii nie mogli narzekać. Nie mogę pojąć jednego - w sytuacji, w której 2 najważniejsze osoby w izbie to ludzie w mundurach, dlaczego ZZ.Celnicy.pl jest się tak trudno z nimi porozumieć. I dlaczego go wręcz zwalczają. Przecież powinni ten związek rozumieć.
Od dziś zaczynam urlop, muszę odpocząć od pracy i jej problemów.
Pytanie zasadnicze, co na to 10tka, może się zgodzą, czas goni@nowicjuszSCS problem w tym, że stanowisko mam inne i nie robię tej samej roboty co młody. Ale widzę, że nie jesteś tego w stanie zrozumieć. A wracając do sprawy podwyżek. Przeanalizowałem propozycje ZZ.Celnicy.pl i tą byłbym w stanie zaakceptować.