Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zawiść nic tu nie da lepiej zastanówmy się jak ruszyć sprawę po 2 latach nic nie robienia do przodu by móc się oczyścić i zacząć normalnie funkcjonować.
TO WIEMY ,ŻE NIC NIE DA A MASZ JAKĄŚ PROPOZYCJĘ..?
jest jedna droga i nad tym trzeba się zastanowić wspólnie , jak napisać do strasburga ..... Europejskiego trybunalu praw człowieka , w chwili obecnej jest to jedyne wyjście a sprawa się nadaje do złozenia skargi
Otrzymaliśmy informację, że na przełomie maja/czerwca dojdzie do spotkania z Ministrem Sprawiedliwości. W spotkaniu mają uczestniczyć Prok. Krajowy i Z-ca Prok. Generalnego:
http://zz.celnicy.pl/tekst-288.html
Proszę więc o informowanie na temat przebiegu spraw, które już były nam zgłaszane - na jakim są etapie, a także zgłaszanie rozstrzygnięć sądowych, które wg Was stanowią rażące naruszenie prawa oraz opisywanie i informowanie o całokształcie swoich spraw przed prokuraturą i wymiarem sprawiedliwości, jeżeli wg Was doszło do zaniedbań czy nieprawidłowości ze strony organów.
Proszę pisać na maila slawomir.siwy@celnicy.pl w terminie do 21 maja 2009r.
W dniu dzisiejszym w WSA w Lublinie odbyła się rozprawa odnośnie skargi dotyczącej odmowy wznowienia postępowania w sprawie zwolnienia ze służby(sprawa rozpoczęta na podstawi eapelu i wzoru wniosku dostępnego na www.zz.celnicy.pl). Na wstępie Sąd wyraził zdziwienie z powodu absencji przedstawiciela ZZ Celnicy PL w rozprawie pomimo przesłanego zaproszenia(nie odebraliśmy do dzisiaj pisma z WSA???), po czym udzielił stronom głosu. Skarżący podtrzymał swoje stanowisko odnośnie rażącego naruszenia prawa przez dyrektora, natomiast obecny w rozprawie przedstawiciel dyrektora wyraził opinię, iż w świetle obowiązującego prawa, rozważanie wniosku nie ma prawnego uzasadnienia. Po naradzie, WSA wydał wyrok, iż dyrektor wydając odmowną decyzję rażąco naruszył prawo przez to, że nie dopuścił ZZ do uczestnictwa w postępowaniu i uchylił wydaną przez dyrektora decyzję. Jednocześnie odstąpił od rozpatrywania innych merytorycznych zagadnień skargi. Sąd pouczył, że stronom przysługują środki odwoławcze do NSA, a wyrok wraz z uzasadnieniem zostanie rozesłany do stron w ciągu 30 dni.
Wiemy, że takie sprawy toczą się przed WSA w wielu innych miejscach Polski. Proponujemy udział ZZ Celnicy PL - proszę przesyłać nam sygnatury. Proponujemy nadto w toku postępowań sądowych o wnoszenie wniosków o wygaśnięcie pierwotnych decyzji dyrektora - wzór dostępny na www.zz.celnicy.pl
....tylko,że prokurator ma ciepłą posadkę i robi co mu nakazano a jego ofiary muszą martwić się z czego mają żyć, są nadal i tacy, którzy mówią,że ci wyrzuceni ze służby mają już byt i tak zapewniony po wieloletniej "pracy" w cle; bardzo ciekawe stwierdzenie tylko dlaczego oni ciągle szukają pracy? panu prokuratorowi nie przeszkadza to w niczym bo jak już powiedziałem on ma pracę..."syty nigdy nie zrozumie głodnego"...zwleka z przekazaniem aktu oskarżenia do sądu, czyżby miał jakieś problemy z tym aktem oskarżenia? zorganizowana grupa przestępcza, bo tak nas określono, wymaga zapewne mocnych i twardych dowodów rzeczowych dla tego oskarżenia, mija już dwa lata i nic się w tej sprawie nie dzieje, my zaś wymieniamy się korespondencją pomiędzy sądami i dyr.IC o uchylenie dec.Dyr.IC i jej zasadność....wiem,że już nie wrócę do tego środowiska, któremu poświęciłem wiele lat życia, do środowiska, w którym nic się nie zmieniło od chwili mojego odejścia, nadal sa kolejki na granicy, nadal funkcjonariusze padają ze zmęczenia, nadal są mamieni obietnicami i zastraszani przez przełożonych...ja tymczasem dostałem negatywną odpowiedź z NSA....Jak sie nie myle miał to zrobić do świąt, później w styczniu, lutym teraz słyszę że będzie to wakacje , może ktoś zna bardziej prawdopodobny termin, bo to przypomina zabawę w ciuciubabkę