zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Do HFPC zgłosili się funkcjonariusze służby celnej, którzy podnoszą problem licznych

Do HFPC zgłosili się funkcjonariusze służby celnej, którzy podnoszą problem licznych spraw, w których prokuratorzy stawiają celnikom zarzuty o przyjmowanie korzyści majątkowych. Z dotychczasowych obserwacji wynika, że wiele z tych zarzutów opiera się na ustnych pomówieniach członków zorganizowanych grup przestępczych lub innych funkcjonariuszy.
Cała wiadomość na stronie Fundacji:

http://www.hfhrpol.waw.pl/interwencja/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=26

http://www.hfhrpol.waw.pl/interwencja/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=26

--------------------------------------------------------------------------------

Kochani, Kiedy Wreszcie S. S. Przyzna Się Do Wszystkich Swoich Grzeszków? Może Obciąża Dalej Swoich Kolegów? Współpracując Z Naszym Prokuratorkiem. Pragnę Poinformować,że Ostatnio Położył Przed Zielonym Domkiem Kostkę Oczywiście W Nienadowej.a Nas Wszystkich Zatrzymanych Uważa Za Kryminalistów I Złodziei.pamiętaj Drogi "kolego" Nosił Wilk Razy Kilka - Ponieśli I Wilka. Stare , Ale Prawdziwe.

święte słowa ,siedział z prosiakiem i patrzyli na kamery kto ile osi,bo znał wszystich przemytnikow,próbował wsadzić na minę jedną osobę ale nie dala się zapodał je do abw na obserwację i ta osoba dowiedziala sie o tym i głośno skomentowało odpowiednio jego zachowanie

sama czekam jak i na niego przyjdzie kolej... a przyjdzie i wówczas nikt mu nie pomoże..!!

na pewno ,on nad nami i nad naszymi rodzinami miał litość?liczyła się tylko jego d...ai nic wiecej ,abw go zwoerbowało na podstawie czego? jego grzechów powodzeniu STIUARCUE DO NASTĘPNEGO RAZU !

no tak,czas....jest nie tylko najlepszym lekarzem ale jest zarazem najlepszym sędzią...oby tylko za długo nie zwlekał, palcem wskazał i napiętnował powodów naszych perturbacji wszak każdego dnia podawaliśmy im z ufnością rękę, życząc dobrego dnia a póki co....trzeba obnażyć wszelkimi sposobami, m.in. poprzez wycofywanie u prokuratora wymuszonych przez niego zeznań na kolegów, metody wydobywania tych zeznań, które pokażą społeczeństwu cały mechanizm działania "wymiaru sprawiedliwości" a tuszę sobie nadzieję wielką,że ich szczególnie dosięgnie prawdziwe ramię sprawiedliwości.

nowe (stare) śledztwo

dzisiaj smutni panowie znów wkroczyli do akcji , tym razem 10 osób z Dorohuska:(

Ostatnia edycja:
"wśród nich są trzy kobiety"- chyba ze Kopernik tez była kobietą

Witam, moze ktoś juz "przerabiał" tę wersje zwolonienia i coś podpowie. odebralam w poniedzialek zawiadomienie ze "swojej" Izby , że wszczęto wobec mnie "procedurę zwolnienia ze słuzby" w trbie art. 13 ustawy o sluzbie celnej. Dla przypomnienia, dotyczy to przpadku kiedy zwalnia sie funkcjonariusza po upływie 12 miesięcy od daty zawieszenia w czynnościach a przyczyna zwolnienia nie ustała. Mniej wiecej tak to brzmi. Problem w tym , że od czasu kiedy mnie zawieszono minęło 25 miesiecy z okładem. Do dzisja nic sie nie działo, nie z mojej winny. bezczynnośc wykazał prokurator. ja stawiałam sie na wszystkie czynnosci jakie zainicjował, dążyłam do szybkiego wyjasnienia sprawy boz pomówienia kolegi dostałam zarzyt przyjecia korzysci majatkowej w kwocie 200zł (bagatela). W tzw międzyczasie dostałam z izby postanowienie o dalszym zawieszeniu , w którym powoływano sie na zawieszenie prokuratorskie, ponieważ to z ustawy wygasło z przyczyn wiadomych - minął okres przewidziany w ustawie.
Może ktos mi poradzić co teraz zrobić , jak odpierać to zwolnienie? Czy ktos już był w takiej sutyacji i jak przebiegała ta "procedura" , z jakimi skutkami?
proszę o odpowiedz najlepiej na priv lub na pocztę : Agnieszkalecka@poczta.onet.pl . Nie musze dodawać, że jako celniczka "biorąca hehehehe permanentnie wielkie łapówy" nie mam takich zdolności finansowych , żeby korzystać z usług profesjonalnego pełnomocnika. Dlatego bronię sie sama i bardzo przydadzą mi sie jakiekolwiek spostrzeżenia.
Jeżeli pytanie zadałam w złym wątku , przepraszam i proszę administratora o przeniesienie go do właściwego wątku.
Dziękuje z góry i podrawiam Agnieszka Łęcka z Łodzi

Protesty styczniowe zmieniły sytuację celników majacych problem z postepowaniami karnymi na tyle że tych zwolnionych nie mozna przywrócić do pracy mimo ze ustawa się zminiła natomiast nowa ustawa zmieniła się na niekorzyść dla zawieszonych celnych , mogą być zawieszeni nie dłużej jak 12 miesięcy a następnie zwolnieni z pracy, odszkodowanie za niezasadnione zwolnienie z pracy przysługuje za 6 miesiecy (nie dłużej i nie mniej niz za 1 miesiac) powstał bałagan prawny i nie szybko z tym bałaganem prawnym można będzie się uporać tym którzy w owym czasie popadli w kolizje z prawem. Wiele spraw będzie rostrzygał sad ,napewno w wielu przypadkach na niekorzyść celników .Hermiona musisz się odwoływać od owej procedury być może na tej podstawie że zostałaś zawieszona na podstawie inneg przepisu.

Dzieki :0 A może tak cos konkretnego? Może jest tu ktos kto przerabia te samą procedurę? I jeszcze jedno jak w takiej sytuacji rozliczane sa urlopy itd?

Pani Mario ,czy są juz pierwsze sygnały w spr.zapoznawania sie z aktami postepowania prokuratorskiego?

Tak. Prokuratura Krajowa delegatura w Lublinie udostępniła akta adwokatowi.
Był złożony wniosek. Fotografia jest formą notatki- napiszcie, jaka była reakcja jeżeli ktoś próbował tego sposobu.

Postępowanie prokuratorskie w sprawie przyjecia deklaracji podatkowej.

Mamy odpowiedź Prokuratury Apelacyjnej na nasz wniosek o objęcie nadzorem. Prokuratorowi Okręgowemu w Krakowie polecono przyspieszenie wcześniejszych zaleceń Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie dot. jasnego ustalenia obowiązków służbowych funkcjonariusza przy przyjęciu deklaracji i skoncentrowanie dalszych czynności tak, aby możliwe było rychłe zakończenie postępowania. Nadal jednak nie wszystko jest dla nich jasne- bo nie pasuje do założonego celu. Podpowiadamy im więc jak policzyć nadpłatę i co pominęli w swoich analizach.
Od ponad dwóch lat zarzucają funkcjonariuszowi niedopełnienie obowiązków, a tymczasem teraz doszli do wniosku, że nie mają wiedzy jakie to były obowiązki. Lepiej późno niż wcale.
Całość korespondencji na naszej stronie:
http://zz.celnicy.pl/tekst-109.html

Piękna Odpowiedż Panie śiwy I Skarga Na Przewlekłość Postępowania Prowadzonego Przez Prokuratora

Ostatnia edycja:
2 września miało miejsce kolejne posiedzenie Sądu Okręgowego w Zamościu. Tym razem w sprawie przedłużenia aresztu- po 5 miesiącach o kolejne 6 miesięcy. Tym razem Sąd nie wyprosił obserwatorów, pewnie w wyniku interwencji w Sądzie w Zamościu i Sądzie Apelacyjnym w Lublinie.
Sąd nie zgodził się na przedłużenie aresztu wobec sześciu funkcjonariuszy.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry