zamykani celnicy

• Thread starter Thread starter ela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
słuszne pytanie Zorro. I właśnie co się zmieniło? być może skuteczność broni przystawionej do głowy na klatce schodowej swojego bloku poskutkowała? A może nawiązał kontakt ze skuteczną ochroną ( nie policji) w zamian za coś, bo ważniejsze mu życie i rodzina? Pytania się mnożą i frustracja - bo jak coś się dzieje pozostajemy sami sobie a pożyłoby się jeszcze..... Taka rzeczywistość.

Fajny filmik prawie jak ten z zatrzymania dr. Mirosława G
Wyrazy "uznania" dla UKS.
PS. Fajne kombinezony czy nasi mobilni w KAS też takie dostaną?

widocznie komuś BARDZO zależy na osłabieniu kontroli na granicach. W Medyce też to widać. Przyznasz się to jesteś wypuszczony i zawieszony w pracy, uważasz że jesteś niewinny, nie przyznajesz się to idziesz siedzieć na 3 miesiące. No i w końcu do czegoś tam się przyznasz, byle cię tylko wypuścili. Wymuszenia?? ale gdzież tam, to tylko pełna efektów praca CBŚ i prokuratury. Dowodów 0, a jaka skuteczność i wspaniałe wyniki!!!

kto wie ilu zwolniono celników w medyce a ilu zawieszono, ilu samych się zwolniło, ponoc przyjmuja juz ludzi bez wymogu uregulowanej słuzby wojskowej .Brawo bedzie prestiz S.C.

Przed uczciwymi celnikami biję pokłon w pas, natomiast ci którzy w czasach obecnych lub kilka lat temu kiedy warunki były bardziej sprzyjające " brali" niech czekają na panów z kajdankami jakie zatrzasną się na nadgarstkach. Popieram, aby celnik zarabiał powiedzmy 500zł netto więcej, ale cieszę się że czas kiedy ludzie z Waszego srodowiska żyli jak królowie przeminął i już nie powróci.
:lol:

jestes w błedzie niekoniecznie nieuczciwi celnicy sa zamykani ty też mozesz być zamkniety , wystarczy ze jesteś celnikiem juz jesteś winny hihihi

Anonymous napisał:
Przed uczciwymi celnikami biję pokłon w pas, natomiast ci którzy w czasach obecnych lub kilka lat temu kiedy warunki były bardziej sprzyjające " brali" niech czekają na panów z kajdankami jakie zatrzasną się na nadgarstkach. Popieram, aby celnik zarabiał powiedzmy 500zł netto więcej, ale cieszę się że czas kiedy ludzie z Waszego srodowiska żyli jak królowie przeminął i już nie powróci.
:lol:
Zobaczymy, jak będziesz drogi kolego śpiewał za kilka lub kilkanaście lat, kiedy ledwo starczy ci od 1 do 1, bez awansu i podwyżki!!!!!!!!!!!! mają cdo dyspozycji 1600 zł i kredyt za mieszkanie do słaty+ 2 raty, a na garnuszku żonę i dzieci!

cyt. "Zobaczymy, jak będziesz drogi kolego śpiewał za kilka lub kilkanaście lat, kiedy ledwo starczy ci od 1 do 1, bez awansu i podwyżki!!"

Nie jestem funckconariuszem służby celnej, a osobą prowadzącą własną działalność i stosuję się do starego przyusłowia : jak umiesz liczyć, to licz na siebie

Do końca nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, ponieważ pisałem że jestem zwolennikiem podwyżek dla Waszej grupy zawodowej, a nie popieram łapownictwa i cieszę się że czasy gdzie ludzie przyjmując się do pracy na granicach liczyli na zbicie fortuny. Szanuję uczciwych celników, a dla skorumpowanych miejscem przeznaczenia jest Zakład Karny. Jako szary obywatel cieszę się, iż obecnie działają różne służby jakie intensywnie ukierunkowują się na eliminację patologii łapownictwa i że osoby mające coś za kołnierzem nie śpią już spokojnie.

Pozdrawiam[/code]

Źle mnie Pan zrozumiał, chodzi mi o to, że wielu f.c,którzy ciężko pracuja na swoje i rodziny utrzymanie , po pewnym czasie mogą ulec propozycjom dorobku do pensji, jak ty to nazywasz "łapówkartswem".
Lecz czy nie warto się zastanowić, że gdyby f.c godnie zarabiali ok. 3-4 tyś na szczeplu kontrolnym W OC, nie w Izbach i duzych miastach, gdzie rozpietość zarobkow na tym samym stanowisku wynosi nawet 500-800 zł, w zalęzności pod jaka IC podlegasz, to było by zapewne inaczej ,tak jak przystało na taką instytucje państwową , która prawie 35 % wpływów wnosi z ich codziennej, rzetelnej pracy!!!!!!!!! to zapewniam cię, tylko patologiczne jednostki skusiłyby sie na takie ryzyko. :cry:
Jak piszeszesz, nie jesteś z tej "branży" więc, nie obraź się, niewiele na temat naszej sutuacji kadrowej, ekonomiczneji ogólego nastroju wiesz, bo niewiele jest takich ciepłych stanowisk, gdzie bez stresu z uśmiechem przychodzisz do pracy i wracasz do domku bez poczucia,że nawet pies z kulawą nogą cie nie szanuje! POzdro! :P

Wszystko pieknie,ja rowniez nie popieram korupcji i nie ma tu znaczenia,ze ktos malo zarabia.
Kazdy celnik,ktory bierze w lape jest czarna owca i pozniej nie mowi sie o nim,ale o tym,ze wszyscy celnicy to lapowkarze.Ja sie na to nie godze!!!!

Jednego nie moge pojac i kazdy normalny obywatel rowniez:jak to mozliwe, ze w wolnym kraju,nie majac ZADNYCH (jak to twierdzicie) dowodow aresztuje sie czlowieka???

Odpowiadam:zapytaj oto obecną władzę, a uwierz mi ,takie sytuacje maja miejsce, bo w świetle polskiego prawa, na "pomówieniu" prokuratura może budowac akt oskarżenia. Więc dla przykładu, Pan X powie , że widział jak jego kolega Y- stróż szpitala, pracujący na 1/2 etatu wziął 5 lat temu 20 zł- na wlaszkę od gościa za, to że ten pozwolił mu zaparkować samochód na terenie posesji szpitalnej, na cała noc, bo bał sie o swój samochód. A sprawy związane z podziękowaniami dla lekarzy i pielęgniarek za włozony trud i wysiłek w walce o najbliższą ci osobę, to też jest karygodne łamanie prawa? Oczywiście oprócz wyłudzania przez lekarzy kasy przed rozpoczęciem leczenia!I takich przykładów mozna pisać więcej, ale czy warto, lecz sens jest taki sam, to "pomówienia" niepoparte żadnymi dowodami, dokumentami są kluczowym dowodem, na podstaiw którego obywatel może starcić wolność. A jakie ma to odniesienie do Służby Celnej, otóż zapraszam Pana do odwiedzenia forum IC W Olsztynie i odszukaniu kilku artykułów prasowych, na ten własnie temat, gdzie ,aby wykluczyć f.c , który przeszkadza w przemycie, pisze sie donosy, a przemytas prosto w oczy łże panu prokuratorowi, że widział jak, ten czy tamten f.c wziłął w łapę. a f.c wylatuje na zbity pysk, jeszcze przed wyrokiem skazującym lub nie, a przecież każdy obywatel IV RP zgodnie z zapisem W Konstytucji jest niewinny, dopóki nie udowodni mu sie jego winy i nie skaże prawomocnym wyrokiem sądu! Pytam sie, gdzie prawo I sprawiedliwość jest w tym kraju? :shock:

AKTUALNOŚCI
17 października 2007 - 19:15

Medyka > CBŚ zatrzymało 6 celników
Kolejnych 6 celników z polsko-ukraińskiego przejścia granicznego w Medyce zatrzymali dzisiaj policjanci z Centralnego Biura Śledczego.

Wśród nich jest m.in. kierownik zmiany oraz 2 funkcjonariuszy z tzw. pionu zwalczania przestępczości granicznej. Wszyscy są podejrzani o przyjmowanie łapówek od podróżnych.

Do tej pory, w związku z wykrytą w kwietniu br. aferą korupcyjną na przejściu granicznym w Medyce, zatrzymano, aż 71 osób, w tym 52 celników.

To rzeczywiście jest informacja z wczoraj czy wcześniejsza w medyce było juz kilka zatrzymań w tym chyba był już kier.zmiany oraz operacyjni?

Back
Do góry