Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
..................................
Co tu dużo gadać, to jest tak jakby 10 osób mu mówiło nie skacz w przepaść ale on jednak skoczy zobaczyć, a może tam jest coś ciekawego ?Szkoda takich przytyków - młodość ma swoje prawa - może akurat się mu spodoba taka specyficzna atmosfera, może lubi wycieczki alokacyjne - nie zrażać - czemu ma się mieć lepiej od nas .
To nie jest tak jak mówisz. Ja przenoszę się do Policji i tam dostanę więcej na start niż w SCS.Ale weź pod uwagę dodatkowo że w Policji masz szanse na jakiś awans po czasie, u nas na stopniu jest co 5 lat a na stanowiskach nie ma w ogóle. Będąc specem z dwoma belkami będziesz uczył roboty ekspertów oficerów i tak dostaniesz ze 2 klocki mniej od niego.wy dostajecie od 2800 do 3200 zl na start to jest gola pensja z dodatkiem za stopien, do tego za nocki te 20% od tych sluzb i kontrolerski 100-200 zl jak ktos pracuje w terenie, w Policji na start jest ok 3500 zl wiec roznica na prawde sie zaciera
Ja tak miałem. Najpierw wrzucili mi część podwyżki w 2019 w kontrolerski i potem to straciłem. Oczywiście jak wróciłem do realizacji to nikt mi tego nie oddał.Z dnia na dzień przeniosą Cię do Dochodzeniowego (tam są teraz największe braki) i tracisz wszystkie dodatki, zostaje gola podstawa...
ja startuję akurat do masta wojewódzkiego gdzie jest odział celny na lotnisku, pozna nim, referaty kontroli mobilnej, dochodzeniówka i ogólnie wszystkie wydziały więc wątpię żeby mnie rzucili gdzieś indziej poza to miasto, a ten komfort jest że będąc policjantem w słuzbie stałej można do 3 lat bez problemu się wrócic do służby bez przechodzenia szkolenia podstawowego
w jakim wydziale pracujesz, gdzie polecasz się starać żeby trafić?
rozumiem, że mogą przenieść na granice ale tylko w obrębie danej izby celno skarbowej?Mnie na granicę rzucili z miasta wojewódzkiego...
Jaką masz podstawę by wątpić w to, że cie przeniosą?
Bo to nielogiczne?
Dałem ci wcześniej opis logiki u nas
Poczytaj na tym forum o alokacjach, przeniesieniach, ucywilnieniach i wykopaniu na bruk po kilkunastu latach służby wykorzystując możliwość niezłożenia propozycji
O kopaniu się przez lata o byle bzdury
Ale rozumiem że nie próbujesz nas przekonać że to nam się śniło i że to mogło się zdarzyć na białorusi a nie w cywilizowanej unii europejskiej, tylko przekonujesz sam siebie i usiłujesz uzasadnić słuszność podjętej decyzji...
Szczerze radzę, wojsko lub sg
co to jest cudo?Kontroli , staraj się do Cudo !!!
Na terenie całej Polski. Tak przeniesiono wielu funkcjonariuszy.rozumiem, że mogą przenieść na granice ale tylko w obrębie danej izby celno skarbowej?
Otóż nie. To jest służba. W uzasadnieniu przeniesienia jest to określone w ten sposób: Biorąc pod uwagę potrzeby służby... przenoszę Pana/Panią lub wyznaczam Panu/Pani miejsce pełnienia służby w... (można wstawić wszystko, to zależy od fantazji von Nogay’a ponieważ pomysły są bardzo różne. I jeszcze: nie ma izby celno skarbowej. Są Izby Administracji Skarbowej w ... a w ramach izb tworzone są poszczególne komórki jak m.in. urzędy celno - skarbowe.rozumiem, że mogą przenieść na granice ale tylko w obrębie danej izby celno skarbowej?
Na terenie całej Polski. Tak przeniesiono wielu funkcjonariuszy.
Tarnowianin też jest policjantem i też się zastanawia.Jakiś policjant zadał pytanie czy warto z policji do SCS - a teraz dyskusji
Przewodzi Tarnowianin . O co chodzi ?
Izba operuje w ramach województwa. Tak więc nie licz że jak będizesz miał lotnisko to nikt tego przydziału z czasem nie zmieni. zwykle tak jest że jak ktoś jest w jednym miejscu i sięsprawdza i się co do tego o przeniesienia nie stara to może w tym miejscu i na tym stanowisku do śmierci. Ale nie jest to reguła. Czasami starania o przeniesienie nic nie dadzą a czasami może się zdarzyć bez starań. A i odgórne czystki/reorganizacje też już bywały. Takie ryzyko tej służby. Ale zapraszamy w ostatnich dwóch latach ubyło masę zolli.ja startuję akurat do masta wojewódzkiego gdzie jest odział celny na lotnisku, pozna nim, referaty kontroli mobilnej, dochodzeniówka i ogólnie wszystkie wydziały więc wątpię żeby mnie rzucili gdzieś indziej poza to miasto, a ten komfort jest że będąc policjantem w słuzbie stałej można do 3 lat bez problemu się wrócic do służby bez przechodzenia szkolenia podstawowego
też pracuje w policji, mam kontakt z dwoma osobami, które próbują się przenieść z "firmy" do cła także coś jest na rzeczy, może te 25 lat do emki spowodowało zainteresowanie cłem ludzi z innych służbJakiś policjant zadał pytanie czy warto z policji do SCS - a teraz dyskusji
Przewodzi Tarnowianin . O co chodzi ?