Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To powinieneś na Jasną Górę na kolanach.....Właśnie dostałem odmowę przejścia z psiarni do SCS negatywnie od naszego Głównego trzeba znowu pisać raport haah
Dostałeś drugie życie nie spierdol tego, idź do wojska albo SG. KAS to syf.Właśnie dostałem odmowę przejścia z psiarni do SCS negatywnie od naszego Głównego trzeba znowu pisać raport haah
ja bede mial na sluzbe 115 km w jedna strone, dostane zwrot za dojazdy?? bo w psiarni jesli czas dojazdu przekracza 2 godziny w obydwie strony to kasy za dojazdy nie daja, u was tez jest to obwarowanie??W przypadku granicy jest jeszcze dodatek za wyżywienie - jakieś 4 PLN za służbę.
Dojazdy też w zależności od liczby służb - koszt biletu na tej trasie bądź wg tabeli pkp dla danej odległości (co mniej obciąży budżet izby). Dojazd musi być utrudniony, czyli powyżej 30km między granicami administracyjnymi miejscowości zamieszkania i miejscowości pełnienia służby.
Stażowe jest oczywiście liczone tylko od podstawy.
czyli za kazda sluzbe 21 zl w dwie strony, to spoko pieniadz wychodzi jak sie przemnozy przez te 15 razy w miesiacuJa mam 95km i zwracaja 10,5 pln bo tyle kosztuje pkp 2klasa na mojej trasie
Dostaniesz, kwestia ile, bo to zależy od istniejących połączeń (bądź ich braku) na danej trasie.ja bede mial na sluzbe 115 km w jedna strone, dostane zwrot za dojazdy?? bo w psiarni jesli czas dojazdu przekracza 2 godziny w obydwie strony to kasy za dojazdy nie daja, u was tez jest to obwarowanie??
zasadnicze: http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20200000182czy ktoś mógłby mi wymienić wszystkie składowe wpływające na wysokość wynagrodzenia w Słuzbie Celno-Skarbowej, bo z tego co wiem to jest ich chyba więcej niż w Policji, z tego co ogarniam to są to:
- podstawa
- dodatek za stopień
- stażowe
- dodatek kontrolerski (chyba 150 zł?)
- dodatek za służby nocne (+20% do stałej stawki od każdej nocki?)
- zwrot kosztów dojazdu do miejsca pełnienia służby (jakie są tu kryteria?)
kolega napisał, że te 4 zł to na granicy. Za pracę w terenie w okresie zimowym powyżej 4 godz w czasie służby jes u nas dodatek (wstyd się przyznać) 3 zł (odpowiednik policyjnego dodatku 12 zł)czyli za kazda sluzbe 21 zl w dwie strony, to spoko pieniadz wychodzi jak sie przemnozy przez te 15 razy w miesiacu
a te 4 zl wyzywienia za sluzbe jest przez caly rok? bo u nas w psiarni jest 12 zl za sluzbe ale tylko okres zimowy od listopada do marca
U nas też nie ma za zupki przez cały rok, jeśli nie pracujesz na granicy, a za zupkę w okresie zimowym mamy 3 zł (słownie: trzy złote)czyli eszystko zalezy o mnożnika ale widze ze sumujac wszystko mozna chwycic lepszy pieniadz niz w policji, u nas nie ma +20% za kazda nocke, dojazdy tak jak pisalem wczesniej jesli powyzej godziny w jedna strone to nie przysluguje, na zupki 12 zl ale tylko w zimie a nie caly rok
Jak zaczynasz to masz tysiąc zł netto mniej niż w Policji. Teoretycznie możesz zarabiać więcej, ale nie dostaniesz dobrego mnożnika jak nie jesteś plecakiem.czyli eszystko zalezy o mnożnika ale widze ze sumujac wszystko mozna chwycic lepszy pieniadz niz w policji, u nas nie ma +20% za kazda nocke, dojazdy tak jak pisalem wczesniej jesli powyzej godziny w jedna strone to nie przysluguje, na zupki 12 zl ale tylko w zimie a nie caly rok
wy dostajecie od 2800 do 3200 zl na start to jest gola pensja z dodatkiem za stopien, do tego za nocki te 20% od tych sluzb i kontrolerski 100-200 zl jak ktos pracuje w terenie, w Policji na start jest ok 3500 zl wiec roznica na prawde sie zacieraJak zaczynasz to masz tysiąc zł netto mniej niż w Policji. Teoretycznie możesz zarabiać więcej, ale nie dostaniesz dobrego mnożnika jak nie jesteś plecakiem.
wy dostajecie od 2800 do 3200 zl na start to jest gola pensja z dodatkiem za stopien, do tego za nocki te 20% od tych sluzb i kontrolerski 100-200 zl jak ktos pracuje w terenie, w Policji na start jest ok 3500 zl wiec roznica na prawde sie zaciera
Z dnia na dzień przeniosą Cię do Dochodzeniowego (tam są teraz największe braki) i tracisz wszystkie dodatki, zostaje gola podstawa...wy dostajecie od 2800 do 3200 zl na start to jest gola pensja z dodatkiem za stopien, do tego za nocki te 20% od tych sluzb i kontrolerski 100-200 zl jak ktos pracuje w terenie, w Policji na start jest ok 3500 zl wiec roznica na prawde sie zaciera
maja byc chyba jeszcze jakieś drobne podwyżki w latach 2021-2022?20% jest nie za nocki ale za godziny nocne, czyli masz + 160% stawki godzinowej - 8h x 20%, średnio 120 - 160zł miesiąc
czyli za kazda sluzbe 21 zl w dwie strony, to spoko pieniadz wychodzi jak sie przemnozy przez te 15 razy w miesiacu
a te 4 zl wyzywienia za sluzbe jest przez caly rok? bo u nas w psiarni jest 12 zl za sluzbe ale tylko okres zimowy od listopada do marca
Jeszcze nie wypłacili całych z 2020 roku, a Ty pytasz o 2021-2022...maja byc chyba jeszcze jakieś drobne podwyżki w latach 2021-2022?
Większość usiłuje to robić, ale osoby niedoświadczone nie potrafią korzystać z cudzych błędów.Jeszcze nie wypłacili całych z 2020 roku, a Ty pytasz o 2021-2022...
Weźcie chłopakowi powiedzcie gdzie się pcha.