Z Policji do SCS

Dzięki Panowie. Poczekam w takim razie na nabór w Warszawie, bo to jedyne miasto, gdzie można próbować z powodzeniem. Sam pochodzę ze świętokrzyskiego i próbowałem dwa razy się dostac, najpierw do SC, a po 17 do SCS, ale etatów kilka na rok. Ostatnio widziałem w Warszawie prawie 80 etatów, wiec liczę ze kolejny nabór będzie równie duży. Kiedy najwiecej przyjęć do SCS ? Początek czy koniec roku?
Duże nabory są teraz wszędzie, bo duża grupa odchodzi na emeryturę. Pewnie w świętokrzyskim też zrobiło się sporo wakatów, może nie tyle co w innych województwach bo to jedna z najmniejszych izb.

Dzięki Panowie. Poczekam w takim razie na nabór w Warszawie, bo to jedyne miasto, gdzie można próbować z powodzeniem. Sam pochodzę ze świętokrzyskiego i próbowałem dwa razy się dostac, najpierw do SC, a po 17 do SCS, ale etatów kilka na rok. Ostatnio widziałem w Warszawie prawie 80 etatów, wiec liczę ze kolejny nabór będzie równie duży. Kiedy najwiecej przyjęć do SCS ? Początek czy koniec roku?
Ja też ze świętokrzyskiego i złożyłem na nabór w Warszawie, u Nas tragedia z etatami ...

Niezły cyrk. Policjanci chcą do SCS, celnicy do policji. Uważajcie o czym marzycie, bo..... wasze marzenia mogą się spełnić. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla braci celniczej i kolegów z policji.
Chciałbym zobaczyć miny tych celników w Policji,bezcenny widok,coś jak Lui w Nieoczekiwanej Zamianie Miejsc na komisariacie.

Chciałbym zobaczyć miny tych celników w Policji,bezcenny widok,coś jak Lui w Nieoczekiwanej Zamianie Miejsc na komisariacie.
uciekaliby z powrotem do celnej szybciej niz strus pedziwiatr, jakby zobaczyli co znaczy za te 400 zl wiecej miesiecznie funkcjonowac pod butem przelozonych i narazac zdrowie psychiczne i fizyczne na interwencjach

uciekaliby z powrotem do celnej szybciej niz strus pedziwiatr, jakby zobaczyli co znaczy za te 400 zl wiecej miesiecznie funkcjonowac pod butem przelozonych i narazac zdrowie psychiczne i fizyczne na interwencjach
i nie ma już z powrotem i nie za więcej 400.

Trójka byłych celników - moich znajomych - po ponad dziesięcioletniej służbie w SC, przeniosła się do Policji.
Po kilku latach, jednogłośnie stwierdzają, że im służy się dużo lepiej w Policji, a przy tym więcej zarabia.

Po wszystkich zapewnieniach tutejszych komentatorów o rzeczywistości, jakoś tak ciągle ufam tej trójce ...

Mnie zawsze interesowała służba celnicza. Niestety jakoś się tak potoczyło u mnie życie, ze nie zdołałem się dostac w świętokrzyskim. Póki jeszcze mam w miarę dobry wiek, to postaram się raz jeszcze dostac, tylko do Warszawy i jak mówicie, z ulicy. Czy na początku roku można spodziewać się jakiegoś naboru? Ostatni był w październiku na 59 osób i zwiększony później o kolejne 20 osób. Jeden się musi skończyć czy KAS może go znowu przedłużyć ?

Mnie zawsze interesowała służba celnicza. Niestety jakoś się tak potoczyło u mnie życie, ze nie zdołałem się dostac w świętokrzyskim. Póki jeszcze mam w miarę dobry wiek, to postaram się raz jeszcze dostac, tylko do Warszawy i jak mówicie, z ulicy. Czy na początku roku można spodziewać się jakiegoś naboru? Ostatni był w październiku na 59 osób i zwiększony później o kolejne 20 osób. Jeden się musi skończyć czy KAS może go znowu przedłużyć ?
Chyba już nie będzie przedłużonego. W nowym roku może coś.. A aplikowałes w
świętokrzyskim?

A Ty kolego służysz w SCS czy dopiero starasz się ?

Trójka byłych celników - moich znajomych - po ponad dziesięcioletniej służbie w SC, przeniosła się do Policji.
Po kilku latach, jednogłośnie stwierdzają, że im służy się dużo lepiej w Policji, a przy tym więcej zarabia.

Po wszystkich zapewnieniach tutejszych komentatorów o rzeczywistości, jakoś tak ciągle ufam tej trójce ...
Ufaj ufaj,lepiej im i lepiej zarabiają ha ha ha ha.

Ufaj ufaj,lepiej im i lepiej zarabiają ha ha ha ha.
Chyba kolega nie zna zarobków w SCS. Młodzi zarabiają od 2600-3000 netto... Pieniądze zaczynają się jak dostaniesz wysoki dodatek kontrolerski, zwrot za dojazdy, nocki, za jedzenie.
Tylko mało kto ma duże dodatki, a niektóre działy ich nie mają i wegetujesz za 2600-3000 netto...

Chyba kolega nie zna zarobków w SCS. Młodzi zarabiają od 2600-3000 netto... Pieniądze zaczynają się jak dostaniesz wysoki dodatek kontrolerski, zwrot za dojazdy, nocki, za jedzenie.
Tylko mało kto ma duże dodatki, a niektóre działy ich nie mają i wegetujesz za 2600-3000 netto...

Chyba nie zrozumiałeś...

Digital411 wskazuje, że na większe zaufanie zasługują słowa 3 byłych celników służących w policji, którzy chwalą sobie zmianę, niż głosy na forum stawiające wyżej zarobki i służbę w scs

Poza tym, słowa o wegetacji za 3000 netto też są trochę nie na miejscu

Wielu, oczywiście poza służbą, o takiej sumie może pomarzyć, bo mają 2100

U nas też do niedawna sytuacja była skandaliczna, dopiero 3048 zasadniczej brutto od mb to zmieniła

Ja zyskałem wtedy blisko 500 netto ze stażowym

To oddaje ówczesną pauperyzację wielu z nas, z dużym stażem, ale bez pleców i wysokich stanowisk i mnożników

Chyba nie zrozumiałeś...

Digital411 wskazuje, że na większe zaufanie zasługują słowa 3 byłych celników służących w policji, którzy chwalą sobie zmianę, niż głosy na forum stawiające wyżej zarobki i służbę w scs

Poza tym, słowa o wegetacji za 3000 netto też są trochę nie na miejscu

Wielu, oczywiście poza służbą, o takiej sumie może pomarzyć, bo mają 2100

U nas też do niedawna sytuacja była skandaliczna, dopiero 3048 zasadniczej brutto od mb to zmieniła

Ja zyskałem wtedy blisko 500 netto ze stażowym

To oddaje ówczesną pauperyzację wielu z nas, z dużym stażem, ale bez pleców i wysokich stanowisk i mnożników
Tak...smutna rzeczywistość, pauperyzacja ustawowa !!!! Niektórzy założyli plecaki i mają się dobrze.
Poprzedni rok i plany na bieżący (oby tylko) wskazują na powrót do "zasad praworządności":mad:.Wtedy "kryzys światowy", teraz pandemia...:geek:.
Na poprawę finansów liczyć raczej nie można, pozostaje zadbać o zdrowie.
Licytacja "dobroci" służby w policji, straży pożarnej, czy w służbie celnej raczej nic tu nie pomoże.
Jeżeli ktoś chce popróbować miodu niech wchodzi do ulao_O, królowa jest tylko jedna;)

Nie ma co porównywać różnych służb, każda ma swoją specyfikę i nie ma a i lepszych ani gorszych. Każdy może wybrać.
Ktoś może zazdrościć strażakom, bo mogą na służbie poćwiczyć na siłowni, na legalu się zdrzemnąć i tak np przez dwie służby, ale już na trzeciej muszą wejść w ogień, lub muszą oglądać tragiczne rezultaty drogowych masakr.
W SOP chyba są najlepsze zarobki, ale dla niektórych stanie przy szlabanie i salutowanie każdemu burakowi z immunitetem może nie pasować, ale drugi może się podniecać jazda na sygnałach pancerną limuzyną.
Jedno jest pewne, mamy najgorszą politykę awansowania a właściwie to jej nie mamy.
W Policji jeśli ktoś zostanie np dzielnicowym to z dużą dokładnością może sobie wyliczyć kiedy zostanie starszym aspirantem szt. U nas awans o trzy stopnie zajmuje często kilkanaście lat.
I nie licytujmy się kto by skąd uciekał. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Te dodatki dostaniesz po zakończeniu służby przygotowawczej? Czy juz na starcie po dostaniu się do służby?

Te dodatki dostaniesz po zakończeniu służby przygotowawczej? Czy juz na starcie po dostaniu się do służby?
Zazwyczaj są od razu (kontrolerski), z tym że młodzi dostają najniższy. Reszta przysługuje Ci z przepisów i nie da się ich zmniejszyć.

Back
Do góry