wściekły na SSC-JK
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Cieszę się, że jest nas więcej
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W dniu 03.11.2010r. w sprawie aktu mianowania wypowiedział się NSA w Warszawie. Sąd uznał akt mianowania wydany na podstawie art.223 ustawy o SC za decyzję administracyjną. Nasz Związek włączył się w sprawę przed NSA w charakterze uczestnika postępowania i przedstawił przygotowane przez prawników z KR Chmaj szerokie merytoryczne uzasadnienie. Sąd podzielił nasze merytoryczne argumenty i dopuscił nas do udziału w postępowaniu.
Przystępujemy więc w chwili obecnej z prawnikami do przygotowania odpowiednich wzorów dla wszystkich funkcjonariuszy. CIERPLIWOŚCI.
Korzystanie z pomocy prawników jest możliwe dzięki składkom członkowskim i wsparciu finansowym od osób niezrzeszonych. Koszty są jednak znacznie wyższe a pomoc prawników jest teraz szczególnie potrzebna, jest wręcz niezbędna. Prosimy o wsparcie
44 1600 1462 0008 2567 1607 7001 w BNP PARIBAS FORTIS
Ja nie gorszy. To gdzie będzie ta imprezka.
Przypominam o możliwej stricto cywilnej drodze dochodzenia prywatnie od J.K. utraconych dodatków za należny stopień. Także personalnie od np. X, będącego obecnie i w chwili wydania aktu mianowania DICem.
Policzmy: zakładam rocznie mimim. 2000 zł, co pomożone przez 500 daje całkiem przyzwoitą kwotę, tj. 1 000 000 zł.
Do końca służby, a później do emerytury.
Jak myślicie, podołają?
A może założą jakąś dochodową, z perspektywami na przyszłość, działalność gospodarczą?
A może ogłoszą upadłość konsumencką?
Niech czekają dalej, mam zamiar się na długo rozchorować, a kurs powi nienem mieć już ukończony.
Panie Sławku .
W dniu wczorajszym pisał Pan o wysyłaniu odwołań do Szefa Służby informując o pracach nad wzorem takich odwołań. Nie odwoływałem się wcześniej ale teraz chciałem skorzystać z tej możliwości. Po analizie wzorów odwołań do którego podał Pan link (dla kierowników) stwierdzam że treści zawarte w tym wzorze są lekko przeterminowane z uwagi na ostatnie rozstrzygnięcia sądowe. Mam pytanie czy w woj. lubelskim może działa kancelaria prawna z którą współpracują Celnicy PL i która jest w temacie ? Wolałbym skorzystać z jej usług niż modyfikować powyższy wzorzec .