wysokość wyrównań !!!!!!!

Imneik! Odpowiedź na tak postawione pytania nie jest trudna. A wniosek nasuwa się jeden i to oczywisty. Większość braci celniczej przyjmuje udzerzenie rzemienia MF ze skrzywieniem twarzy i sykiem wydechu. Bo niby co w obecnej sytuacji pozostaje? Pozostaje jedynie droga prawna t.j. odwoływanie się od podjętych rozwiązań. Skutek odwołąń może być opłakany.Oby nigdy - nie.

chłopaki prosze sie nie kłocic wróccie do tematu ,podawajcie sygnaly o wysokosciach wyrównań ,to w koncu nie sa czyjes prywatne pieniądze a poszły z naszych obiecanych donaldowych podwyzek....

I co to da?
Pieniędzy im z konta nie cofną. Draństwo stało się faktem. W państwie niby prawa wypłacono pieniądze za nic.

A ja nie narzekam. Brązowego języka nie mam, nos w porządku, przyszły kierownik mnie nie lubi, w ciągu całej służby 2 awanse w stopniu, 0 w stanowisku, a i tak wyrównanie dostałem, więc nie jest źle. Jakieś 4 tys. brutto, czekam na papier z potwierdzeniem. Do tego 4 tys. nagrody 3%. I nie mam eksperta. Należało mi się, czy nie ? Teraz możecie wieszać na mnie różne rzeczy, będę robił za chuinke ;p

No proszę , właśnie okazało się , że nie jestem normalny ;) A ostanio byłem na badaniach psychologicznych i psychiatrycznych i , cholercia, dali mi zaświadczenie, że jak najbardziej ze mną wszystko w porządku..... i co teraz ? Chyba czas zasuszyć bułkę i później podciąć sobie nią żyły...

No proszę , właśnie okazało się , że nie jestem normalny ;) A ostanio byłem na badaniach psychologicznych i psychiatrycznych i , cholercia, dali mi zaświadczenie, że jak najbardziej ze mną wszystko w porządku..... i co teraz ? Chyba czas zasuszyć bułkę i później podciąć sobie nią żyły...

Nadinterpretacja

Najlepiej zrobili w Szczecinie!
Ludków poprzenosili między komórkami tuż przed wypłatą wyrównań i z pieniędzy przeznaczonych na wyrównania uposażeń zrobiły się oszczędności - wypłacili im od daty przeniesienia, tak jakby nic wcześniej nie robili. Wyrównanie miało być od stycznia.
Nadwyżkę przerzucili na fundusz nagród (czy aby zgodnie z prawem) i teraz można dzielić w myśl zasady - tego kocham, tego lubię a tamten niech mnie pocałuje ... .

Mogłyby chociaż, mam na myśli ZZ, wystąpić do ssc o podanie do publicznej wiadomości zasad jakimi kierował się przy rozdzielaniu Państwowej kasy. W przypadku, gdy przekazał pieniążki dic, to na podstawie jakich przepisów je podzielili, do jakich kwot wyrównywali na poszczególnych stanowiskach i na jakich stanowiskach. A może podział odbył się wg "uznania" dic. Czy odbyło się to zgodnie z przepisami, a jeżeli tak to jakimi.
Czy procedura i kryteria były jednolite we wszystkich ic?
Tylko konkretnie!
Do tej pory nikt nie otrzymał żadnej informacji - wg jakiego mnożnika należało naliczać uposażenie zasadnicze, od jakiego okresu i na jakim stanowisku.
Może ktoś się pomylił przy naliczaniu. Czy ktoś to sprawdzi, bo ja nie mogę.
Siwy dym!

Wyrównania dokonano na podstawie Rozporządzenia z 21 kwietnia 2000 roku, tzn cześć kwoty - pozostała kwota dla nowego stanowiska będzie płacona dopiero od 01.01.2011r.

A dokładniej mówiąc to na podstawie Art.15 ust. 1 pkt 2 lit.b ustawy budżetowej na rok 2010- mnożnik 1873,84
Ustawa z dnia 27 sierpnia 2009r. o służbie celnej
Art. 146. Uposażenie funkcjonariusza, zwane dalej "uposażeniem", składa się z uposażenia
zasadniczego i dodatków do uposażenia.
Art. 149. Uposażenie jest płatne miesięcznie.
Art. 222. ust. 2. W sprawach związanych z uposażeniem zasadniczym i stanowiskami służbowymi, do dnia 31
grudnia 2010 r. stosuje się przepisy dotychczasowe.
oraz na podstawie rozporządzenia z dnia 21 kwietnia 2000r.w sprawie stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczegółowych zasad przyznawania i wypłacania dodatków do uposażenia zasadniczego

to wszystko w tym temacie, wychodzi na to, że wcześniejsze równanie kominów to farsa !!!! Teraz to zrobiono jak zwykle przeszeregowanie w widełkach dla danego stanowiska, oczywiscie starego a jakie byly progi dla poszczególnych osób wiedza chyba tylko one same:) ale nie są zbyt wylewne w ujawnianiu, przecież to prywatny folwark JK i nikt tutaj nie musi ujawniać swoich dochodów.

18 lat stażu wyrównanie dokladnie 0zł 00gr.

były kierownik zm.(rezygnacja na własna prośbę), studia wyższe magisterskie dzienne (nie licencjat administracja za 3 pkt. np., robiony przy okazji, zaocznie, zapłacony 1500zł za semestr, gdzie zdawalność wynosi 100%). A młodzi licencjonowani licencjaci, proszę bardzo: też starszy specjalista - wyrównanie rok wstecz plus podwyżka 1000zł brutto, czyli uznany za starszego specjalistę jako półroczny pracownik na okresie próbnym( jeszcze wtedy po maturze, bez licencjatu)!!! Kto to k. wymyślił ? Przecież oni za dwa lata będą strajkować, bo będą chcieli dalej takiej progresji !! My zarabialiśmy grosze przez kilkanaście lat a teraz 0zł i 00/100 groszy. Szkoda gadać i pisać.

Nie denerwuj sie kolego ja mam 20 lat i dostałem to samo co ty ,idzie sylwester napij sie wódki i pierdol to wszystko, tu już lepiej nie będzie.

tak jak ja studia...+ studia podyplomowe...+ kursy specjalistyczne = stanowisko specjalisty==== z osoba bez matury (tylko dlatego ze mam zbyt duza wiedze i doswiadczenie ...= w. zagrozenie dla oficera (ze studiami kupionymi w rownych ratach)....oczywiscie wyrownania zero+o 50 mniej na wyplacie ...oto modernizacja SC w założeniach SSC

Jeszce się łudziłem. Teraz jestem pewny, że nie pracuję w żadnym urzędzie tylko jakimś podrzędnym burdelu. Rozumiem "dowartościowanie" wykształconych, doświadczonych... I rozgoryczonych. Przecież najłatwiej rządzi się narodem głupków, ćwierćinteligentów, nieuków i kolesi. Już jest mi obojętne, że mam dupków niektórych przełożonych. żal d.... ściska, że człowiek ma wyższe kwalifikacje. Na służbie celnej życie się nie kończy. Na szczęście.

były kierownik zm.(rezygnacja na własna prośbę), studia wyższe magisterskie dzienne (nie licencjat administracja za 3 pkt. Np., robiony przy okazji, zaocznie, zapłacony 1500zł za semestr, gdzie zdawalność wynosi 100%). A młodzi licencjonowani licencjaci, proszę bardzo: Też starszy specjalista - wyrównanie rok wstecz plus podwyżka 1000zł brutto, czyli uznany za starszego specjalistę jako półroczny pracownik na okresie próbnym( jeszcze wtedy po maturze, bez licencjatu)!!! Kto to k. Wymyślił ? Przecież oni za dwa lata będą strajkować, bo będą chcieli dalej takiej progresji !! My zarabialiśmy grosze przez kilkanaście lat a teraz 0zł i 00/100 groszy. Szkoda gadać i pisać.
bardzo bardzo smutna prawda ...
Osobiście w podobnej sytuacji jestem... Tzn zero wyrównania, zero podwyżki - przeskoczyli mnie aplikanci :-( a na stanowiskach dalej jak byly tak są kominy. Zaszeregowanie w wiodelkach wg. Wysokosci posiadanego wynagrodzenia. Nbie żałuje tej kasy tym osobom ... Ale z załozenia na stanowisku miało się tak samo zarabiać..to dlaczego różnice sa i 500 zł???? To samo stanowisko, ta sama komórka? To jest to pana likwidowanie kominów panie szefie sc? Pan stworzyl nowe- znacznie mniej sprawiedliwe niz te co byly latami. Kiedyś bylo nie do pomyslenia by ktos z 3 l. Stazem zarabial 2 razy wiecej niz ktos z 25 letnim stazem (kategoria zaszeregowania - mlody 10 pkt wyzej!!!!

On juz wie ze to jego prywatna firma(ostra gra -hazadr) ...jeszcze o nazwie Urzad ...ale nazwa tez moze uledz zmianie ...na UC Oficer

Back
Do góry