Walczmy o służbę celną!!!!!!!!!!!!!!

No to skoro znamy już stanowisko rządu na piśmie i jest tożsame że stanowiskiem MF-u to będzie to spotkanie przed mf-em czy przeciwko stanowisku rządu?
...

>>jabol<<
Tak w ogóle, to chciałbyś mieć prawo do mundurowej emerytury?

Cat, a czy uważasz, że nowonarodzone lemingi są genetycznie spokrewnione z poprzednią generacją?

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Cat, a czy uważasz, że nowonarodzone lemingi są genetycznie spokrewnione z poprzednią generacją?

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka

Jestem żonaty, więc podobne "uniki" znam z autopsji.
Odpowiedź pytaniem, rozumiem jako niechęć do własnego zdania w temacie. Dla mnie, to też jest odpowiedź!
Dziękuję.

Koleżanki i Koledzy ! Wsiadajmy w piątek do autokarów i spotkajmy się wszyscy przed MF niech zobaczy nas cała Polska, bo za jakiś czas będziemy też mogli wsiąść w autobusy , ale z przystankiem końcowym pod Urzędem Pracy....

Witam... Spotykamy się 13 maja to już... wiemy!
I koniecznie: trąbki... wuwuzele itp.
WYTRĄBMY... CAŁE TO MF!!! pzdr:cool:

WYTRĄBMY... CAŁE TO MF!!! pzdr:cool:[/QUOT

Ktoś to już proponował, ale może warto zwocić się o wsparcie do pozostałych służb mundurowych? Nawet kilkadziesiąt osob byłoby dużym wzmocnieniem.

Ostatnia edycja:

Ktoś to już proponował, ale może warto zwocić się o wsparcie do pozostałych służb mundurowych? Nawet kilkadziesiąt osob byłoby dużym wzmocnieniem.

Też poruszalam ta kwestię i uważam ŻE to dobra myśl. Slawku co o tym myslisz parę osób i tym już pisało.

Panie i Panowie

z głównej strony:

http://celnicy.pl/content.php/3081-Pismo-do-Komitetu-Protestacyjnego-Służb-Mundurowych

także myślę że możemy liczyć na inne służby, ale to MY musimy stawić się tłumnie, głośno po raz ostatni pokojowo zamanifestować nasz sprzeciw, do zobaczenia na pikiecie - celnicy.pl i wszyscy inni, zrzeszeni i nie, którym zależy na Służbie Celnej, i którzy nie chcą wozić się "na innych"

a co do "komitetu" czy "federacji" strajkowej - całkowicie zgadzam się ze Sławkiem

uczmy się na błędach z niedawnej przeszłośći

w trzyosobowym komitecie dwóch członków, reprezentujących tak naprawdę np. 200 celników - związkowców, bez problemu przegłosuje tego trzeciego, Sławka - który reprezentuje 4000 celników - związkowców

jeszcze jedno - dziś usłyszałem bardzo interesujący, i warty moim zdaniem rozważenia, pomysł

może w związku z pikietą warto byłoby oflagować w tym dniu wszystkie budynki ic, uc i oc - nie wszyscy mogą pojechać do W-wy, a takie oflagowanie byłoby symbolicznym wyrazem solidarności WSZYSTKICH funkcjonariuszy z tymi, którzy do W-wy pojadą

co o tym sądzicie?

bolo1999 Bardzo dobry pomysł co na to Sławek?
Kto nie jedzie niech zawiesi flagi.
Bardzo pomoże sprawie.

Jestem żonaty, więc podobne "uniki" znam z autopsji.
Odpowiedź pytaniem, rozumiem jako niechęć do własnego zdania w temacie. Dla mnie, to też jest odpowiedź!
Dziękuję.
Cat, podziwiam Twoja umiejetnosc zaszyfrowania mysli tak, ze nie wiadomo o co Ci chodzi. No, chyba, ze nie ma tu zadnej mysli...

No tak pięknie się zaczęło PROTESTEM i co teraz idziemy do kościoła pomodlić się? Ludzie kpiny! Za kogo te msze za P. Banasia czy za Służbę Celną czy za emerytury.? Czyli co? Tylko to nam zostało? Modlitwa i odmawianie zdrowasiek? O CUD!

No tak pięknie się zaczęło PROTESTEM i co teraz idziemy do kościoła pomodlić się? Ludzie kpiny! Za kogo te msze za P. Banasia czy za Służbę Celną czy za emerytury.? Czyli co? Tylko to nam zostało? Modlitwa i odmawianie zdrowasiek? O CUD!

no widzisz to jest nas dwóch, reszcie, jak z resztą widać odpowiada polityka ciepłej wody, wcześniej PO teraz PIS
wcześniej by żyło się lepiej
teraz dobra zmiana

fajnie się bawią za Nasze, podatników pieniądze
a przy okazji Nasza formacja dostanie rykoszetem

szkoda tylko, takie poruszenie (13 maj) będzie zmarnowane, od dawna wszyscy nie "dmuchali" w jedną tubę

Ostatnia edycja:
Tak nieśmiało zapytam, ile osób było obecnych na "tym proteście", jakoś nie mogę znależć żadnej informacji na ten temat, a tak 13 maja i to w piątek - no to pech, inny 13 maja to rocznica zamachu na JPII,, a teraz będzie kojarzone z wcieleniem SC do KAS ?

Wiecie... zasadniczo z kościołem rozstałem się ponad dwadzieścia lat temu, ale, "co komu do jemu" jak mawiają na śląsku - jak ktoś chce - mi to nie przeszkadza. Co do dalszego działania, to Sławek ma moje pełne zaufanie. Zasłużył na nie swoim działaniem - od "emek" do pikiety. I nie czuję potrzeby by mi się tłumaczył ze swoich planów co do dalszych działań. Wystarczy że da sygnał.
Nie uprzedzajmy działań.

Ja zaś mogę jedynie, "po koleżeńsku", zasugerować żeby każdy z Was rozejrzał się dookoła i poczytał wszelkie regulaminy, gdyz w tym czasie próby musimy wszystko robić zgodnie z prawem i zasadami. Nawet jesli by to wymagalo z naszej strony wiele wysiłku i wydłużyło czas realizacji zadań.

Fotki na elewacjach budynków UC i OC.

Zamieszczajmy fotki z elewacji siedzib naszych urzędów i oddziałów.Na początek UC Bielsko-Biała.:-)

Attachments

• IMG_20160518_090458.jpg
    IMG_20160518_090458.jpg
    472,5 KB · Wyświetleń: 375
Back
Do góry