Walczmy o służbę celną!!!!!!!!!!!!!!

Pikieta miała nas zmotywować i policzyć. Jesteśmy zmotywowani i policzeni. Chyba najbardziej to widać po obsranych stołkach na szczytach MF i po nerwowych ruchach w tematach około GRK. Także efekt jest baaaardzo wymierny. Morale skoczyło do poziomu 2008. Coś przeoczyłem??

Nie ważne jaki związek walczy o nasze cele . Każda inicjatywa jest godna pochwały. Najlepiej jest jednak połączyć siły

Ludzie czego wy jeszcze nie rozumiecie. Bielsko Biała daje przykład wszystkim, pomimo różnic zdań poszczególnych ZZ trzeba wykazać jedno stanowisko, stanowisko wszystkich Celników. Czas na próżne gadanie się skończył. Wierzę i ufam Sławkowi ale trzeba zacząć działać i to już!!! Nasza bierność skończy się likwidacją Służby Celnej i zwolnieniami dla większości nas. Jeszcze raz, czego nie rozumiecie !!!

Nie ważne jaki związek walczy o nasze cele . Każda inicjatywa jest godna pochwały. Najlepiej jest jednak połączyć siły

>>peus<<
Pomimo tego, że zawsze wolałem sam załatwiać swoje sprawy (tylko wtedy wychodziło mi to na dobre), to zapewne w "normalnym świecie" z całego serca bym Ci przyklasnął na podobne stwierdzenie i poparł z całych sił!
Niestety! Obecnie nie mogę, nie potrafię, kategorycznie nie chcę i NIE WYRAŻĘ ZGODY, by dowolny - "byle-jaki" - ZZ reprezentował moje interesy albo w moim imieniu działał dla mojego "dobra" !!!

Owszem, choćby PRZEDSTAWICIELE innych ZZ działali na moją szkodę, nie mam na to wpływu i póki istnieją, tylko "z musu" i na siłę nie mam innego wyjścia, niż "przełknąć" te poczynania, bo jestem winien szacunek ufającym im członkom i nie może mieć tu znaczenia mój pogląd, że się mylą. Bez względu na ilość posiadanego rozumu, to ICH WOLNA DECYZJA.
Nie chcę jedynie, by moje życie ktoś zmarnował; NIE przez świadomą decyzję, a jedynie przez przyzwyczajenie, interesowność, lenistwo bądź obojętność!

Chociaż zdecydowanie jestem indywidualistą, to składając w końcu deklarację do ZZ Celnicy.pl, w sposób ostateczny powierzyłem całą swoją przyszłość w ręce konkretnej Osoby - Sławka Siwego!
Żadne zabiegi socjotechniczne jakiejś Baśki (czy też Zośki - nota bene, to właśnie zarzucającej Sławkowi) mnie nie "ruszą"! Doskonale widzę, jak faktycznie wygląda socjotechnika w naszej Służbie i wiem skądinąd, iż na 100% jest stosowana na szkoleniach i "kursach" (np. aspiranckich czy oficerskich). Nie mam zamiaru nikogo obrażać, lecz czuję się w obowiązku prosić o zastanowienie i szczególną ostrożność osoby, które takie kursy przebyły, a także tych, którzy mogą być pod wpływem ludzi z potencjalnie "wypranym mózgiem". Zaznaczam, jest to kwestia cholernie delikatna, bo łatwo jest kogoś oskarżyć, a przecież niełatwo prawidłowo rozpoznać. Tego nie można zrobić "na czuja", choć ewidentnie wyczuć to można!

JAK WYGLADA AKTYWNOSC NA FORACH I PORTALACH. Udostępniacię z pikiety filmy i zdjęcia. ?

Bielsko-Biała czeka na wsparcie innych placówek!!! Pokażmy jedność środowiska zawodowego pomimo istotnych różnic pomiędzy zz. Pozdrawiam P.S Nie dzielmy się na tych co wykonują zadania,o których mowa w K39/13 i pozostałych, na zrzeszonych w poszczególnych zz i niezrzeszonych nigdzie. Cel jest jeden wspólny i wszystko to co bezpośrednio lub pośrednip prowadzi do jego osiągnięcia jest godne naśladowania.:-)

obiecujesz_? pytam konkretnie czy pikieta wywarla jakis wplyw na SSC, i czy cos wskazuje, ze zmieni stanowisko.

nie znam osobiście ssc, nigdy z nim nie rozmawiałem więc nie znam odpowiedzi na to pytanie, według mnie nie ma szans żeby zmienił swoje stanowisko, ale jest szansa, że mf zmieni zdanie a nawet zmieni ssc

start akcji "siwek"

funkcjonariuszki i funkcjonariusze! mamy obowiązek bronić dobrej zmiany! mamy obowiązek nie dopuścić do narażenia na szwank bezpieczeństwa wszystkich bez wyjątku obywateli! mamy obowiązek bronić własnych miejsc służby!

siostry i bracia! start akcji "siwek" czas najwyższy ogłosić!

tele echo - nie uważasz, że z innej strony powinna paść taka "propozycja"? Z tej strony najlepiej zorientowanej i będącej na bieżąco. Żebyśmy takimi wpisami jeszcze Mu w plecy noża nie wbili. Uważaj co piszesz i w jakim momencie!

nie. inna strona robi swoją robotę. i niech tak dalej się dzieje. co do noża w plecy, to już dawno został wbity wszystkim funkcjonariuszom celnym w kraju. tylko niektórzy udają, że tak się nie stało. ale już niedługo. maj to taki piękny miesiąc. który dzień wszystkim się najbardziej podoba?

skoro MF I DIC chce aby funkcjonariusze odpoczywali 27 maja, to czemu nie? Może to jest właśnie ten okres aby zacząć solidarny odpoczynek? Pozostawiam pod rozwagę.

Sławek na co my jeszcze czekamy?
Jak długo będą pluli nam w twarz i na nasz mundur?
Banas nas nienawidzi, ich cel to zniszczyć polską Służbę Celną.
Jak mają nas zniszczyć ci kłamcy i oszuści to miejmy swój honor i pokażmy im to. Bierzmy w jakiś dzień wyznaczony przez Sławka wszyscy urlopy na żądanie i jedziemy pod KPRM, a potem STRAJK i nie ma pamiłuj.

Przecież Sławek nie powie, że "Zaczynamy, START, Godzina W" itp... W 2008 r. była to samoistna oddolna inicjatywa. Nie liczył bym na to, że pojawi się komunikat że pojawiła się zakaźna choroba o tajemniczej nazwie CELVSMF2016 i trzeba koniecznie dbać o zdrowie.

Na obecną chwilę to czekamy jak te potulne baranki. Dla mnie i dla moich kolegów i koleżanek to jest w tej chwili już nienormalne

Przecież Sławek nie powie, że "Zaczynamy, START, Godzina W" itp... W 2008 r. była to samoistna oddolna inicjatywa. Nie liczył bym na to, że pojawi się komunikat że pojawiła się zakaźna choroba o tajemniczej nazwie CELVSMF2016 i trzeba koniecznie dbać o zdrowie.

Na obecną chwilę to czekamy jak te potulne baranki. Dla mnie i dla moich kolegów i koleżanek to jest w tej chwili już nienormalne
Sławek nie powie, ale od czego są lokalni przewodniczący. I tak musi to być lokalnie koordynowane. Mam nadzieję, że takie rozmowy już trwają bo to nie są sprawy na forum. MF już zaczyna urabianie: podwyżki (co komu po podwyżce na bezrobociu), rozkaz wykorzystania zaległych urlopów do końca roku, takie rozsiewanie atmosfery nieuniknionego. Tu już się nic nie wymyśli, trzeba iść pod sejm dopóki nie ma wakacji. I to będzie ich ostatnia szansa wyjścia z honorem. Szkoda czasu na happeningi z balonikami. Przegłosują w nocy kas i zacznie się filozofowanie, może się nie wychylać, dobra jakakolwiek robota niz żadna i rozłożą nas bez mydła. Dobrze, że chociaż Banaś wprost powiedział o co im chodzi.

MF + Banaś działają na polecenie rządu! Więc nie dziwcie się że nie ma ze strony rządu odzewu! Co ze związkami ? Na co czekamy? Pielęgniarki w CZD mają większe jaja niż my a jest nas o kilkanaście tyś więcej? Ludzie co z wami?

MSWiA przywraca pozamykane przez PO posterunki Policji i placówki Straży Granicznej.

Ostatnia edycja:
MF + Banaś działają na polecenie rządu! Więc nie dziwcie się że nie ma ze strony rządu odzewu! Co ze związkami ? Na co czekamy? Pielęgniarki w CZD mają większe jaja niż my a jest nas o kilkanaście tyś więcej? Ludzie co z wami?

nie czytasz forum? do czego ci związki na TYM etapie? zacznij oddolną inicjatywę a nie czekasz - na co?

I jeszcze na koniec banaś zrobił z nas ŚMIECIARZY. Po tych słowach nic już nam nie pozostaje jak zdjąć mundury i odejść ze służby.

I jeszcze na koniec banaś zrobił z nas ŚMIECIARZY. Po tych słowach nic już nam nie pozostaje jak zdjąć mundury i odejść ze służby.

Zapomnij gościu!
Jeżeli TERAZ chcesz zdjąć mundur, to nie nadajesz się do tej Służby. Zrzucaj mundur jak najszybciej, ale nie próbuj do tego namawiać innych !!!

Widmo zagłady SC przybliża się nieuchronnie. Czytam forum od lat i sądzę, że Sławek w sprawie emerytur zrobił wszystko co było w jego mocy, niestety większość celników zawiodła. Dziwi mnie to, ponieważ historia nas uczy, że w chwilach krytycznych Polacy potrafili stać się jednością i wspólnie walczyć, przynajmniej o własny honor. Patrząc po swoim podwórku (urząd wewnątrz kraju) z przykrością stwierdzam, że niewiele z moich koleżanek i kolegów czyta bieżące informacje na temat emerytur i KAS. Jest w nas jakiś marazm, czy wręcz uległość, jak nie przymierzając - parobka wobec pana. I słyszę wiecznie powtarzane zdanie "a co my możemy tutaj zrobić", potem następuje szereg żartów na temat naszej sytuacji i ogólna wisielcza wesołość. Większość z nas wciąż żyje jakimiś złudzeniami, wydaje się wprost, że w świecie wirtualnym, gdzie wszystko poukładane jest w schematy łatwe do odgadnięcia.
Są oczywiście tacy co krzyczą - obudźcie się!. Część nadal udaje, że nie słyszy, inni otwierają usta ze zdziwienia i na tym kończą, kolejni krytykują. Dostrzegamy, że KAS zabierze nam wszystko z czym do tej pory się utożsamialiśmy, ale siedzimy i czekamy nie wiadomo na co. Przy propozycji nowej pracy, już w KAS, odbiorą nam to co pozostaje na końcu - honor.
I oczywiście znajdą się tacy, którzy powiedzą - a nie mówiłem, że nie przyznają nam emerytur mundurowych i wejdzie KAS. Czyli poszli jak barany na rzeź i wiedząc o tym nic nie zrobili, a przecież mogli.

Back
Do góry