Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mniejsza o sens tego, co Kolega Cat napisał. Większa o to, że rzeczywiście nie znam CELÓW pikiety.
...
Eddy, nie martw się o to! Każdy, zrzeszony w jakichkolwiek związkach działających w Naszej formacji doskonale rozumie powagę obecnej sytuacji! Apel o obecność 13-go w pikiecie dotyczy również osób niezrzeszonych oraz kadry kierowniczej. Organizatorem jest związek CELNICY. PL, ale każdy któremu dobro SŁUŻBY CELNEJ leży na sercu powinien wziąć w nim udział! Jestem przekonany, że każdy kto złożysz swój akces wyjazdu do Wa-wy znajdzie miejsce w autokarach organizowanych przez CELNIKÓW. PL. Ja właśnie do takich, mimo że nie należę do tej organizacji związkowej (o czym niejednokrotnie wspominałem) .... się zaliczam ;-) Przy obecnych fantasmagoriach, które głosi mf nikt, powtarzam NIKT, nie może być pewien, że zostanie po planowanej rewolucji dalej w mundurze i będzie się cieszył otrzymaniem uprawnień mundurowych :-( Niech pamiętają o tym również Ci którzy piastują dzisiaj intratne "stołki", bo jak mówią ... "łaska pańska na pstrym koniu jeździ", bo będąc dzisiaj Dyrektorami, Naczelnika, Kierownikami, to już nie długo mogą się obudzić, łagodnie mówiąc ..... z rękom nocniku I to w cywilnym nocniku, jeżeli w ogóle jakiś nocnik się dla nich znajdzie Akurat w tym przypadku nie będzie takiej sytuacji jak ze sprawą wczasów "pod gruszą", gdzie zakazywali występować z pozwami, ale jak już związki (szeregowi funkcjonariusze) wywalczyli ich wypłaty, to z wielką ochotą te pieniążki .... "przytulili" ;-) Władze w mf-e, ssc, dyrektorzy departamentów się zmieniają, ale MY .... WSZYSCY FUNKCJONARIUSZE SŁUŻBY CELNEJ, zawsze w takich chwilach byliśmy JEDNOŚCIĄ i niech tak pozostanie do Naszego czy Naszej Formacji (oby to nigdy nie nastąpiło) ..... końca :-( Powtarzam to i będę powtarzał do znudzenia ..... W JEDNOŚCI SIŁĄ!!!Może dobrze byłoby do pikiety zaprosić inne związki.
Nie rozumiem dlaczego pojawiają się uśpieni dotąd forumowicze, którzy uważają, że akurat Nasze tego rodzaju przedsięwzięcia miałyby być nieskuteczne. Otóż będą skuteczne, jeśli my jako środowisko zawodowe będziemy skuteczni,i jak trzeba będzie to w kolejnych działaniach. Wystarczy, że wytrwamy w tych działaniach - "Prawie cała tajemnica wielkich dusz kryje się w tym słowie: wytrwałość" Victor Hugo
Jeszcze jeden wtręt: ........................ Nie wiedziałem, że kiedykolwiek to powiem, ale jedynym mocnym głosem na podkomisji był głos Staniszwskiego...
Proszę najpierw przeczytać:
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105...utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
I co? Nadal uważacie, z kimś takim można dyskutować?!
Proszę najpierw przeczytać:
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105...utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
I co? Nadal uważacie, z kimś takim można dyskutować?!