W obronie Sławka

Małe jest skuteczne

Zalecam spokój w tej agitacji. Nikomu nie jest potrzebna masówka. Nie łódźmy się, związek nie naprawi struktury budowanej przez lata. Starannie selekcjonowanej. Na to potrzeba rozwiązań instytucjonalnych w tle wielkiej determinacji politycznej. Co z całą pewnością nie nastąpi to w oderwaniu od fundamentalnych zmian w obecnym układzie partyjno-politycznym.

Do ZZ CELNICY PL winni zapisać się wyłącznie ludzie głęboko przekonani do słuszności takiego kroku.

Co oczywiście nie oznacza, że nie prosimy o każde wsparcie akcji obrony podstawowych praw konstytucyjnych przynależnych każdemu, w tym Panu Sławomirowi Siwemu.

Tak , włąśnie masówka jest potrzebna. Zapisujcie się masowo. Jak będziemy liczni to ... w jedności siła.

Przewodniczacego Slawka juz mamy i czlonkow tez, celnicy za sprawa tego zwiazku bronia panstwa polskiego, szkoda ze tak bardzo malo politykow to widzi i wierzy w opowiadane im bajki...

Mam pytanko, czy akcja w obronie Sławka trwa? Może coś jeszcze moglibyśmy zrobić, nie zastanawialiście się nad tym?

NUC odmówił dopuszczenia Związku. Ja wysłałem dzisiaj wniosek o umorzenie. W kwietniu składamy zawiadomienie do PG i pozew o odszkodowanie za dyskryminację w zatrudnieniu za przynależność do Związku i ponoszenie ujemnych następstw w zatrudnieniu

tak Slawku trzymac
jest w zwiazku coraz wiecej ludzi to oznaka ze ten wlasnie zwiazek spelnia wymagania funkcjonariuszy, a Twoje dzialanie w obronie honoru Sluzby Celnej i Budzetu Panstwa jest zaakceptowane przez zwiekszajaca sie liczbe czlonkow tegoz zwiazku
jedynego zwiazku - celnikow.pl

ZADEKLARUJ SIĘ - celniku polski!!!!

Trzymaj się Sławku, przykro, że musisz przez to przechodzić, ty i tym samym twoja rodzina. Dziwi mnie podejście niektórych; i do czego to poczucie wladzy i strach prowadzi ludzi? Ech wszystko to przykre takie, przecież oni tak jak ty mają rodzine. Jakie wnioski?: sanbiki no saru; trzy małpy „nie widzę nic złego, nie słyszę nic złego, nie mówię nic złego” Bezmyślne drewniane kukły, ale nie martw się, los jest przewrotny, kiedyś to oni będą na dole, bo tak już ten świat jest urządzony.
Tylko jak oni patrzą codziennie rano w lustro...?

Pozew o odszkodowanie za dyskryminację w zatrudnieniu

To jest konkret. Za Tobą zapewne pójdzie kilka(?) osób.

Za dyskryminację w zatrudnieniu w zw. z mianowaniami na stopnie służbowe, które miało oczywisty wpływ na otrzymane propozycje stanowisk oraz w konsekwencji na szlaban na kasę z Uchwały Moderniacyjnej za 2010 r.

Zapewne też kilka(?) osób udowodni, ze dyskryminacja miała miejsce również przy propozycjach stanowisk. Chociażby przez bezprawne odmówienie zstosowania procedury konkursowej przy obsadzie stanowisk.

Precz z komuną. Jednym słowem j..... ich.

Ostatnia edycja:
Poszkodowany musi udowodnić, że pracodawca naruszył jego dobra osobiste. Pozwany ma obowiązek udowodnienia, że jego działanie nie było bezprawne.

Działaniem bezprawnym jest każde działanie sprzeczne z porządkiem prawnym oraz z zasadami współżycia społecznego. Tak wypowiedział się Sąd Apelacyjny w Warszawie (wyrok z 14 maja 1998 r., sygn. akt III APa 18/98 Apel.-W-wa 1998/4/17) stwierdzając, że o naruszeniu dobra osobistego można mówić jedynie wtedy, gdy działanie drugiej strony było bezprawne.

Dobra osobiste podlegające ochronie to w szczególności: zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska. Katalog otwarty. Na podstawie art. 23 kodeksu cywilnego.

Brak awansu do korpusu oficerow młodszych? Niewłaściwa propozycja stanowiska? Brak wypłaty środków z Uchwały Modernizacyjnej za 2010 r.? Przecież to nic innego, jak np. niewłaściwa ocena wyników pracy zawodowej. Zasługująca na powszechną krytykę. Dotycząca szerokiej grupy adresatów.

http://www.kancelaria.home.pl/images/artykuly/dobra.html

Podstawa prawna zadośćuczynienia w przypadku naruszenia dóbr osobistych to art. 448 kodeksu cywilnego. Zgodnie z nim w razie naruszenia dobra osobistego sąd może przyznać odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę lub na żądanie pokrzywdzonego zasądzić odpowiednią kwotę na wskazany przez niego cel społeczny, niezależnie od innych środków potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia.

Ostatnia edycja:
443963868_46eaa86b00_o.jpg

W pismach do tych pięciu organów / instytucji, które zaproponowała "Maryśka" prosiłem o pisemną odpowiedź jakie działania w tej sprawie zostaną podjęte. Jak otrzymam jakąś odpowiedź, to ją wrzucę na forum. A jak się ma sprawa u pozostałych kolegów / koleżanek ?

W pismach do tych pięciu organów / instytucji, które zaproponowała "Maryśka" prosiłem o pisemną odpowiedź jakie działania w tej sprawie zostaną podjęte. Jak otrzymam jakąś odpowiedź, to ją wrzucę na forum. A jak się ma sprawa u pozostałych kolegów / koleżanek ?

Obawiam się "wściekły", że odpowiedzią będzie milczenie.
W "ciekawym" kraju żyjemy.

Gdyby te pisma i maile wysłała naprawdę bardo liczna grupa i gdyby włączyły się pozostałe związki, bo tylko Solidarnośc z Wrocławia natychmiast zareagowała, sprawa zapewne inaczej by wyglądała.
Pozdrawiam

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

Właśnie otrzymałem do wiadomości informację z Prokuratury Generalnej, że moje pismo w sprawie naruszenia zasad demokracji w SC zostało przekazane, zgodnie z właściwością, do Prokuratury Apelacyjnej w W-wie.

Back
Do góry