W obronie Sławka

Istotnie racja, Premiera i Ministra Finansów można sobie darowac, podani przez tele echo adresaci są zapewne właściwszymi.
Podaję ich adresy:
1) Bronisław Komorowski Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa;
2) Ryszard Kalisz Przewodniczący Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka Sejmu RP, ul. Wiejska 4/6/8, 00-902 Warszawa;
3) Andrzej Seremet Prokurator Generalny, ul Barska 28/30, 02-315 Warszawa;
4) Marek Ciupek Naczelnik Urzędu Celnego w Opolu, ul. Zielonogórska 3, 45-323 Opole;
5) Polskie Radio SA - Redakcja Łączności ze słuchaczami, Al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
Czyli od poniedziałku zaczynamy. Nie zapominajmy o wpłatach - dla przypomnienia podaję nr konta związku: 44160014620008256716077001.
Propozycja "wściekłego" aby dopisać krótki wstęp jest jak najbardziej zasadna, takie choćby jedno zdanie.
Pozdrawiam

Celniku zadeklaruj się

...
[/U]Pominięcie rządu jest wg mnie w pełni uzasadnione. Oni ewidentnie postanowili razem dotrwać do wyborów.

Żaden z obecnej rządzącej ekipy nie kiwnie palcem w tej sprawie.[/U]

...

KWINTESENCJA !!!

Niestety - śmiem twierdzić, iż punkt 1. ma sens jedynie w przypadku zastosowania czasu przeszłego ...

Cat, gdy tysiąc gęsi zagęga, popatrz jaka to potęga (S. J. Lec)

Cat, może zaczniemy od testu na prawdę?

Jeśli go zapomniałeś: co wg Ciebie oznacza zwrot przed dniem wejścia w życie?

Dla mnie i dla tysięcy ludzi na całym świecie, oznacza on okresy / stany poprzedające dzień wejścia w życie.

Szef SC uważa, że tak nie jest. Dyrektorzy IC i Naczelnicy UC także, co wprost wynika z aktów mianowań na stopnie służbowe z listopada 2009 r.

A jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Ostatnia edycja:
Proponuję jeszcze aby napisać koniecznie:
DO WIADOMOŚCI:.....i wyszczególnić pozostałe organy. Tak żeby każdy organ wiedział, że oprócz niego te pisma otrzymały inne organy. Poprośmy też w swoich pismach o odpowiedź pisemną do każdego z nas jakie kroki dany organ podejmie, czy też podjął w tej kwestii.
No i pkt 2 - darowizna na cele statutowe - kto ile może. Bądźmy solidarni, bo to być może będzie jakiś moment przełomowy w walce z Niegolonym, bo dla mnie to on powinien mieć dyscyplinarkę i wylecieć na zbity...

Cat, może zaczniemy od testu na prawdę?
...

Cóż to jest PRAWDA ?!

Aforyzm nie pokrywa się nigdy z całą prawdą – to pół lub półtorej prawdy.
Karl Kraus

A moja prawda jak struna drga, radośnie woła lub cicho łka.
Roman Kołakowski

Wybacz mi powyższe mędrkowanie, lecz w tym wypadku PRAWDA jest ... banalnie prosta: przeczytałeś mój ostatni wpis zbyt nieuważnie!
Sam Twój pomysł zaakceptowałem! Pisząc " ... punkt 1. ma sens jedynie w przypadku zastosowania czasu przeszłego ...", miałem na myśli zarówno rodowód polityczny OBECNEGO Prezydenta, jak i Jego chęć (i możliwości) wpływu na politykę rządu. Być może naiwnie, ale szczerze uważam, że więcej można osiągnąć, interesując przedmiotową sprawą dwóch poprzednich, BYŁYCH Prezydentów RP!
W podtekście Twojej uwagi do mnie wyczuwam pewien zarzut, lecz odpowiadając Ci bezpośrednio, mógłbym napisać co faktycznie myślę lub dowolnie nałgać, a i tak nic by to nie wniosło do sprawy. Może tak spróbujesz mnie "oszacować" na podstawie innych moich wpisów (czytanych uważnie!) ?!
Czy mam jednak odpowiadać?
Pozdrawiam.

Myślę, że już odpowiedziałeś. Sorry za niezbyt jasną wypowiedź, skierowaną w Twoim kierunku. Ale, a propo prawdy, dotyczącej przed dniem wejścia w życie. Co o tym sądzisz? Czy się ostanie? Czy okryje się wstydem, tak jak np. stwierdzenie, że Feliks Dzierżyński był romantykiem rewolucji? O czym np. pod http://niepoprawni.pl/node/46230

Czy będziemy do tego wracać, w kontekście próby faktycznej delegalizacji związku zawodowego dzialającego, zgodnie ze statutem, na rzecz wszystkich funkcjonariuszy?

Pozdrawiam.

Będę perfidny, lecz odpowiem kolejnym cytatem;

„Abstrakcyjnej prawdy nie ma, prawda jest zawsze konkretna!”

Perfidia moja jest jednak skierowana raczej w innym niż Twój kierunku,
gdyż autorem tych słów jest … Włodzimierz Ilicz Lenin.

Zaznaczam – nic nie „kombinuję” w odpowiedzi !!!
Uważam jedynie, iż interpretacja, roztrząsanie i dyskusje o sformułowaniu rozumianym jednoznacznie
nawet przez podrzędnych „uprawiaczy” prawa [nie dotyczy pewnych radców prawnych … ;-) ],
w dodatku potwierdzonym już w odpowiedniej instancji, jest bezsensowne, a wręcz CHORE!
Jest wyrok – i szlus !!! Każde wchodzenie w dyskusję jest jego negowaniem i osłabianiem prawdziwego znaczenia.

Moi drodzy - działamy !!! Ja pkt. 2 - darowizna na cele statutowe, już zrealizowałem. Pozostaje pkt. 1 - po niedzieli wysyłamy pisma, podpisujemy się, dołączamy ośw. Zarządu ZZ i też się pod tym podpisujemy. Prosimy dany organ, by ten poinformował nas pisemnie jakie podejmie kroki w tym zakresie i piszemy na końcu pisma "do wiadomości".....( pozostałe organy wymieniamy ). NIE MA NA CO CZEKAĆ, bo jak tego buraka Nieogolonego nie powstrzymamy w swoich zapędach, to biada nam wszystkim !!! Adresatów podała wyżej "Maryśka".

Wszyscy wysyłamy!!!!

Istotnie racja, Premiera i Ministra Finansów można sobie darowac, podani przez tele echo adresaci są zapewne właściwszymi.
Podaję ich adresy:
1) Bronisław Komorowski Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, ul. Wiejska 10, 00-902 Warszawa;
2) Ryszard Kalisz Przewodniczący Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka Sejmu RP, ul. Wiejska 4/6/8, 00-902 Warszawa;
3) Andrzej Seremet Prokurator Generalny, ul Barska 28/30, 02-315 Warszawa;
4) Marek Ciupek Naczelnik Urzędu Celnego w Opolu, ul. Zielonogórska 3, 45-323 Opole;
5) Polskie Radio SA - Redakcja Łączności ze słuchaczami, Al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
Czyli od poniedziałku zaczynamy. Nie zapominajmy o wpłatach - dla przypomnienia podaję nr konta związku: 44160014620008256716077001.
Propozycja "wściekłego" aby dopisać krótki wstęp jest jak najbardziej zasadna, takie choćby jedno zdanie.
Pozdrawiam

Celniku zadeklaruj się

Proponuję zamieszczone na stronie głównej Oświadczenie Zarządu ZZ Celnicy Pl przesłać również mailem parlamentarzystom.
Każdy z posłów na Sejm RP ma założoną skrzynkę pocztową na serwerze Kancelarii Sejmu.
Adresy mailowe posłów tworzone są według schematu: imię.nazwisko@sejm.pl.

Tu macie posłów obecnej kadencji:
http://www.sejm.gov.pl/poslowie/lista6.htm

Tak wróćmy do głównego tematu, bo inaczej bardzo ważna sprawa znów nam się zakończy tylko na chęciach, a przecież chcemy ponoć pomóc Sławkowi. Jeżeli pozwolicie, to zaproponuję ostateczną wersję (choc przyznać należy, że wszystkie pomysły zaprezentowane we wpisach są b. dobre), aby wysyłać jednak zamieszczone na stronie głównej Oświadczenie Zarządu ZZ Celnicy Pl w sprawie naruszenia zasad demokracji w SC. Moim zdaniem wysyłanie tego oświadczenia będzie wyrazem naszego poparcia dla Sławka i stanowiska Zarządu, będzie głosem naszego protestu i sprzeciwu dla działań jakie są podejmowane wobec wolnego i niezależnego Związku Zawodowego Celnicy PL i jego Przewodniczącego. Mam nadzieję, że Zarząd nie będzie miał nam za złe, za skorzystanie z pisma. Jutro już poniedziałek, jeśli chcemy coś naprawdę zrobić, to powinniśmy jak najszybciej podjąć działania. Proponuję pismo wysyłać na adresy (moim zdaniem):
2) Premier Donald Tusk
Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, Al. Ujazdowskie 1/3, 00-583 Warszawa;
3) Ryszard Kalisz Przewodniczący Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka Sejmu RP, ul. Wiejska 4/6/8, 00-902 Warszawa;
4) Andrzej Seremet Prokurator Generalny, ul Barska 28/30, 02-315 Warszawa;
Uwzględniłam jednak Premiera, u Ministra Finansów nic nie wskóramy, więc zaiste szkoda na znaczek, tak samo możemy sobie odpuścić NUC w Opolu, gdyż nietrudno odgadnąć, że działa on na polecenie wyższych od siebie.

Nie zapominajmy o wpłatach (dobrowolnych oczywiście) - dla przypomnienia podaję nr konta związku: 44160014620008256716077001.

Dla osób, które będą chciały napisać coś od siebie, proponuję np. Funkcjonariusze celni składają stanowczy protest wobec podjętych działań Kierownictwa Izby Celnej w Opolu skierowanych przeciwko Przewodniczącemu wolnego i niezależnego Związku Zawodowego Celnicy PL, Panu Sławomirowi Siwemu, w związku z jego publicznymi wypowiedziami związanymi z bieżącą sytuacją w Służbie Celnej oraz sprawami dotyczącymi funkcjonariuszy celnych.
Zgodnie z treścią Ustawy o związkach zawodowych związek Zawodowy jest niezależny w swojej działalności statutowej od pracodawców, administracji państwowej i samorządu terytorialnego oraz od innych organizacji. Reprezentując interesy pracowników, nikt nie może ponosić negatywnych następstw z powodu przynależności do związku albo wykonywania funkcji związkowej. Czy coś w tym rodzaju.
Ja jutro wysyłam. Pozdrawiam

shazza świetny pomysł z tym wysyłaniem do parlamentarzystów na ich skrzynki pocztowe. Zasypmy ich wszystkich.

Gdy tysiąc gęsi zagęga, popatrz jaka to potęga (S. J. Lec)

Spokojnie, liczba wysłanych oświadczeń ZZ CELNICY, w kontekście sytuacji faktycznej i prawnej postępowania, to ciężar nie do udźwignięcia. Na pewno dla niezależnego Naczelnika UC pierwszej instancji, który wszczął. Oczywiście sam z siebie. Także na pewno dla organu odwoławczego, w perspektywie sądowoadministracyjnej kontroli podjętego rozstrzygnięcia.

Wszyscy już wiedzą, że obecnie rządząca THE CREW za chilę odejdzie w niebyt. Nie tylko polityczny. Przypominany tylko z niesmakiem przy okazji kolejnych zarzutów, stawianych przez różne osoby i środowiska. Przecież to widać nawet na tym forum.

Radzę, niektórym żarliwym wyznawcom króliczka, wziąć sobie do serca hasło: ratujmy, co się da. I zaciągnąć ręczny hamulec. Mocno.

Wiecie już, że umiemy korzystać z dobrodziejstwa trójpodziału władzy. Nie boimy się sięgnąć po instrumenty kodeksowe. Czasami w medialny sposób. Pójść do sądu. Wnieść pozew cywilny. Złożyć zawiadomienie na prokuraturze.

Przy tym prośba do wszystkich o wsparcie tej inicjatywy. Pięć listów zwykłych to koszt raptem 10 zł. Możemy się nie zgadzać. Możemy realizować różne warianty kariery zawodowej, mniej lub bardziej spolegliwe. Ale czasami bądźmy razem.

Nie dajmy się stłamsić. Zakneblować. Zastraszyć. Zaszczuć. Przecież to nie te czasy.

shazza świetny pomysł z tym wysyłaniem do parlamentarzystów na ich skrzynki pocztowe. Zasypmy ich wszystkich.

Ja właśnie wysłałem już 2 e-maile do dwóch posłów. Proszę pamiętać, że w adresie ( imię.nazwisko ) piszemy np. zamiast ł - l, ę - e itd.
Działajmy już teraz, to idzie szybko. 2-3 zdania wstępu ( coś w tym stylu - W załączeniu przekazuję oświadczenie Zarządu ZZ Celnicy PL w sprawie naruszenia zasad demokracji w Służbie Celnej - pod którym się w pełni podpisuję, prosząc jednocześnie o zainteresowanie sprawą.. Dołączamy ośw. i "wyślij" i następny adres i "wyślij" + oczywiście załącznik w posatci ośw. ZZ. Ja napisałem na końcu swoje imię i nazwisko - funkcjonariusz celny.

wsciekly,skopiowalem twoje2-3 zdania i rozsylam...zacząłem od przewodniczacego komisji sprawiedliwoscii praw czlowieka

I poszły następne 2 e-maile do dwóch posłów. Ludzie - działajcie !!! To idzie szybko. Można skopiować na Pulpit ośw. ZZ i skopiować wstęp, a później to tylko wystarczy wpisać adres, a reszta kopiuj-wklej. Zaraz wysyłam następne.

Back
Do góry