strona izby celnej olsztyn

cichy1925

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witajcie mam male pytanie odnośnie strony izby celnej w olsztynie a mianowicie podanego czasu oczekiwania na odprawe dlaczego nie podajecie mniej więcej czasu realnego czyli odnośnie gronowa około 20 czasami nawet 30 godzin a bezled nawet czasmi po 40 godzin tylko podajecie czas jaki trzeba spędzić od odprawy paszportowej u slużby granicznej do waszej odprawy i to czasami jest dłuższy niż podany. Podrużni są wprowadzani w błąd. PS. Gronowo pobudka w nocy też jesteście w pracy o czym caly czas zapominacie, ale ja was kiedyś nagram i puszcze na youtube ;)

a po jaki gwizdek Ci czas na stronie izby, skoro Ty wiesz najlepiej:confused:

hmm.. no moze jemu to tam.. chociaz nie wiem, ale np jak ja bym jechal w celach turystycznych a mial bym info z olsztyna ile trwa wjazd do kraju.. a na miejscu okazalo by sie iz ten czas jest ilekroc dluzszy nic podaja to bym sie lekko wkur... ;-) no mialbym rowniez zazle roznego rodzaju dodatkowe koszty w stylu mandatu za brak 3 plastow w aptecce badz braku żelu na wlosach :)

czas oczekiwanego przejazdu jest sporządzany na podstawie informacji:

a) służb celnych lub
b) straży granicznej
c)podróżujących

i jest to czas przewidywany - niekoniecznie rzeczywisty ;)

czas oczekiwanego przejazdu jest sporządzany na podstawie informacji:

a) służb celnych lub
b) straży granicznej
c)podróżujących

i jest to czas przewidywany - niekoniecznie rzeczywisty ;)
Faktycznie-"niekoniecznie"

Faktycznie-"niekoniecznie"
Ale przez duże "N" to tak nawiasem. A może zollki z Bezled nie pamiętają pewnego biznesmena co ich odpowiednio poustawiał jak odczekał kilka godzin na rosyjskiej celnicy bo u nas zollek z prawego odprawiał też zielony i troszkę się naczekał :D nie wspomnę o dwóch prokuratorach wracających z Kaliningradu podobno było na co popatrzeć :D.Jednak hit sezonu to podróżni z dwóch busów z Niemiec grających w piłkę dla zabicia czasu :D.

i co tu sie dziwić że nasze podatki idą na marne skoro w polskim urzędzie celny mawet nie potrafią określić takiej prostej sprawy jak mniej więcej czas oczekiwania na granicy to jest śmieszne lepiej jak byście wogule tego nie pokazywali śmiechu warte. Najlepsze jest to pytam sie ostatnio przy odprwie celnika dlaczego rosjanie czy są na zielonym pasie czy na zwykłym czy chociaż na kanale są odprawiani w sposób grzeczniejszy nie szuka sie im tak jak polakom a na to odpowiedz przecież oni nic nie wożą tylko teraz znowu nasuwa sie pytanie to dlaczego w gazetach czy nawet na tej stronie izby celnej można przeczytać wszystkie artykuły biorąc ostatni rok odnośnie zdobyczy służby celnej ujawnione na przejściach granicznych z rosją wszystko odnosi sie do rosjan dlaczego skoro oni nic nie wożą??? czyżby oni płacili za przejazdy warto sie nad tym zastanowić ale pozostawiam to innym służbom jak dlamnie to rybka ja na granicy pokazuje sie bardzo żadko i to jestem zbulwersowany tym co sie tam dzieje choć w rosji w kolejce stać nie musze

i co tu sie dziwić że nasze podatki idą na marne skoro w polskim urzędzie celny mawet nie potrafią określić takiej prostej sprawy jak mniej więcej czas oczekiwania na granicy to jest śmieszne lepiej jak byście wogule tego nie pokazywali śmiechu warte. Najlepsze jest to pytam sie ostatnio przy odprwie celnika dlaczego rosjanie czy są na zielonym pasie czy na zwykłym czy chociaż na kanale są odprawiani w sposób grzeczniejszy nie szuka sie im tak jak polakom a na to odpowiedz przecież oni nic nie wożą tylko teraz znowu nasuwa sie pytanie to dlaczego w gazetach czy nawet na tej stronie izby celnej można przeczytać wszystkie artykuły biorąc ostatni rok odnośnie zdobyczy służby celnej ujawnione na przejściach granicznych z rosją wszystko odnosi sie do rosjan dlaczego skoro oni nic nie wożą??? czyżby oni płacili za przejazdy warto sie nad tym zastanowić ale pozostawiam to innym służbom jak dlamnie to rybka ja na granicy pokazuje sie bardzo żadko i to jestem zbulwersowany tym co sie tam dzieje choć w rosji w kolejce stać nie musze
Bo oni faktycznie nie woza-fajek,te lepsze wozy maja srebro i dlatego maja psy,celasow i kanal w d...

cichy1925,eyo i inne cymbały

Tak czytam te wasze wypociny i proponuję udać się do specjalisty.Ludzie przecież wy jesteście nienormalni. Nie macie co robić?
P.S.Cichy1925 sam jesteś "żadki".

Tak czytam te wasze wypociny i proponuję udać się do specjalisty.Ludzie przecież wy jesteście nienormalni. Nie macie co robić?
NIe obrzucaj innych mięsem skoro sam sie do tego przyczyniłeś że tak jest na tych przejściach czyli bezprawie ze strony służby celnej a w gronowie większość celników przychodzi na zmiane sobie odpoczywać bo przecież poco pracować jak ludzie sobie mogą postać w kolejce a wam czy sie stoi czy leży pensja sie należy.

..... re.

Jakby tak jeszcze ten "żadki" zmienić na "rzadki" to by tak nie kuło w oczy to tak na wstępie (jeśli to pisze zollek to ręce opadają),po drugie to nie powinno się opluwać patrz temat.
Być może jak mowią starożytni prawda kole w oczy, i taka jest reakcja co niektórych FC.

do byłego przemytnika

Przeczytaj sobie jołopie tekst cichego to będziesz wiedział skąd się znalazł "żadki". To wy tak piszecie oszołomy.

do cichego

Ty wiesz synku co to jest,tzw.obrzucanie mięsem? Żal mi was. To tylko tyle na temat,już więcej nie mam zamiaru się poniżać i nie będę dyskutował z wami. Cześć frajerzy.

Do nietoperz

Male pytanko,ksywka to przez wielkie uszy ,czy moze nasluchujesz kumpli z pracy zeby sie pozniej wykazac?

były turysta :D :

"żadki" - cudzysłów dla cytatu ! :eek:

Cichy :D :

jak tak zazdrościsz to postaraj się i sam zasiądż w budce - o ile przejdziesz rekrutację - wakaty są - test wiedzy ogólnej, językowy, inteligencji, certyfikat (pozdro dla mychy:)) z abw, badania lekarskie, niekaralność, rozmowa kwalifikacyjna i heja

do leżenia

kolejkowicze

Ejkum kejkum rodacy celnicy i przemytnicy. Skoro powstała tak ciekawa i ożywiona dysputa też wtrącę swoje trzy grosze. Co mi tam szkodzi? Ja w swoim życiu już się napracowałem to sobie teraz ciut odpocznę i poleżę. Muszę na ochotnika zgłosić się na pasek. Kierownikami są teraz swoje chłopaki to też nie będą mnie gonić zbytnio do roboty. Ot godzinkę popracuję potem pasjansik, fajeczka, kawusia puszczę bąka i ułożę jeszcze jednego pasjansa. Może potem, (jeśli oczywiście zdążę) zrobię jeszcze jakieś autko nie żeby się przepracować. Ot tak z nudów. Niech żyje biurwokracja pozwala podróżnym odpoczywać w kolejce. Nie potraficie drodzy przemytnicy docenić jak bardzo starają się moi koledzy dając Wam święty spokój, nie kontrolując za często. Możecie sobie odpocząć w kolejce, poczytać prasę lub jakąś książkę, rozszerzać swoje horyzonty. Sielanka, żyć nie umierać. Jeśli zaczną pracować na akord, jeśli państwo zacznie im płacić nagrody od ujawnień jak drzewiej bywało, praca będzie się im paliła w rękach, skończy się Wasz spokój i sielanka. Co chwilę błyskawicznie kogoś wybebeszą. Nie poczytacie już gazet i książek a czas w kolejce będziecie zabijać parząc nerwosol i łykając relanium. Ot bida! Jak się nie odwrócisz d… zawsze z tyłu.

To sie nam szacowny Kubus napocil zeby to opisac.Sam to wymysliles,czy ktos ci podpowiadal?

społeczny komitet kolejkowy

Nie panie eyo nic a nic się nie spociłem. Zrobiłem to tak od niechcenia jak strzepywanie paproszka z ramienia na koszuli. Ironię mam wrodzoną. Mówią na mnie wrzód na d…, już taki jestem. Lubię wku… i swoich i obcych. Jeśli jeszcze nie odczytałeś moich intencji to rzucę drukowanymi i narysuję schemacik. Założyciel tematu ma pretensję do garbatego, że ma proste dzieci. Przez lata obserwowałem jak tworzona jest statystyka przekroczeń granicy (po wprowadzeniu czytników paszportów to się zmieniło). Na koniec zmiany kierownik SG i kierownik SC podczas palenia papierosa i wnikliwej obserwacji nieba lub też własnego obcasa podejmowali decyzję, że tylu to a tylu podróżnych przekroczyło miedzę. Z oczekiwaniem na przekroczenie granicy jest podobnie. Badana dokładnie jest pogoda oraz rozwój dorożkarstwa w Chinach, ale kto sprawdza czas przekraczania granicy. Na stronce napiszą, że 3 godziny i w MF-ie spokój, stołki uratowane. Jak będzie skarga to będą to wnikliwie badać, uchybień nie stwierdzą, ewentualnie odpowiedzialność zrzucą na towarzyszy radzieckich. Ruscy przecież są odpowiedzialni za wszystko, koklusz w Indiach, gradobicie itp. Skarżycie się, że celnicy się opierniczają w robocie. Nawet gdyby wyrywali sobie rękawy pracując na akord bez chwili wytchnienia i tak mówilibyście, że źle pracują. Przecież Wam nie chodzi tak naprawdę o styl pracy tylko o to żeby nie znaleźli lub też puścili i żeby można przejechać z jak największą ilością. Nasze i Wasze cele są totalnie rozbieżne i nie widzę szans na znalezienie wspólnego mianownika. Więc póki, co cieszcie się względnym spokojem, czytajcie gazetki i dajcie nam spokojnie (jeśli uważacie, że tylko to robimy) pierdzieć w stołek.
PS Teraz oczekuję wściekłego ataku z obu stroń. … i ja Was też!

Musze cie rozczarowac bo z mojej strony ataku nie bedzie bo masz sporo racji czy mi sie to podoba czy nie.Wielokrotnie spotkalem sie z taka sytuacja ze nitka i przejscie bylo puste, a ruski trzymali kolejke zeby wydebic kase od kolejkowiczow,choc naszym celnikom tez wiele nie brakuje,wielu z nich mogloby faktycznie zabrac sie do pracy a nie palic glupa i biegaja z konta w kat.

Back
Do góry