Pancerniak
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 86
Kiedy będą dodatki kontrolerskie wypłacane i w jakiej wysokości? Jest szansa, że nastąpi to wcześniej, niż jest określone w rozporządzeniu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kiedy będą dodatki kontrolerskie wypłacane i w jakiej wysokości? Jest szansa, że nastąpi to wcześniej, niż jest określone w rozporządzeniu?
Mają być przydzielane wg stanowisk.
Młodszy specjalista, aplikant, na pewno otrzyma 400 zł brutto . Wyższe stanowiska odpowiednio więcej.Jak to według stanowisk? To starszy specjalista, ile dodatku dostanie?
A starszy ekspert służby celno skarbowej, na ile dodatku może liczyć minimum? Bo teoretycznie może być tak, że młodszy specjalista będzie miał tyle samo, co starszy ekspert, bo niektórzy st. eksperci mają po 400 zł brutto - co na to nowy Naczelnik? Halo, Panie Naczelniku?Młodszy specjalista, aplikant, na pewno otrzyma 400 zł brutto . Wyższe stanowiska odpowiednio więcej.
A na jaki dodatek, Panie Naczelniku (jeżeli wywołujemy już go do tablicy) mogą liczyć osoby z postępowania celnego? Otóż na żaden, pomimo faktu, iż prezentują o niebo wyższą wiedzę od większości f-szy z CKR-ów .A starszy ekspert służby celno skarbowej, na ile dodatku może liczyć minimum? Bo teoretycznie może być tak, że młodszy specjalista będzie miał tyle samo, co starszy ekspert, bo niektórzy st. eksperci mają po 400 zł brutto - co na to nowy Naczelnik? Halo, Panie Naczelniku?
Otóż na żaden, pomimo faktu, iż prezentują o niebo wyższą wiedzę od większości f-szy z CKR-ów .
A starszy ekspert służby celno skarbowej, na ile dodatku może liczyć minimum? Bo teoretycznie może być tak, że młodszy specjalista będzie miał tyle samo, co starszy ekspert, bo niektórzy st. eksperci mają po 400 zł brutto - co na to nowy Naczelnik? Halo, Panie Naczelniku?
Brzydko...
Możesz podać jakiś link do poważnych badań potwierdzający twoją tezę czy wymyśliłeś to przy biurku?
Niech każdy troszczy się o własny poziom wiedzy, innej przecież w różnych komórkach...
Policzyłbyś ubytki albo plato?
Umiałbyś zaplombować instalację w gorzelni? Wiesz ile to punktów?
Wyjmiesz fajki ze zbiornika gazu?
Szanuj pracę innych i nie spekuluj w temacie ich wiedzy
Nie znają się na twojej robocie bo nie muszą...
Ty prawdopodobnie nie masz pojęcia o wielu dziedzinach z zakresu scs
I nie jestem z ckr
Brzydko...
A może w końcu prosto z mostu, po niemalże trzech latach obserwowania nieróbstwa?
Możesz podać jakiś link do poważnych badań potwierdzający twoją tezę czy wymyśliłeś to przy biurku?
Do tego nie są potrzebne badania, wystarczy obserwacja. A tezę tę wymyśliłem w służbowej Skodzie
Niech każdy troszczy się o własny poziom wiedzy, innej przecież w różnych komórkach...
Fakt różny - a czasami żaden
Policzyłbyś ubytki albo plato?
Oczywiście. Przed obecnym zajęciem liczyłem takie ubytki, a poza tym masz odpowiednie rozporządzenia, a w googlu nawet kalkulatory
Umiałbyś zaplombować instalację w gorzelni? Wiesz ile to punktów?
Zapewne zrobiłbym to plombownicą w ilości punktów zależnych od zastosowanej instalacji
Wyjmiesz fajki ze zbiornika gazu?
Tak, tnij zbiornik od "dupy" strony - tam nie ma gazu. Pytanie czy to zrobisz? Biorąc pod uwagę obecny wzrost dyscyplinarek na działania niezgodne z BHP - obawiam się, że jest co raz mniej wykwalifikowanych w tym zakresie. Na pewno nie słyszałem o takich działaniach MUCS-ie.
Natomiast Chłopaki ze Wschodu potrafią takie sztuczki
Szanuj pracę innych i nie spekuluj w temacie ich wiedzy
Szanuję pracę tych ciężko pracujących. Lecz ostatnimi czasy co raz więcej jest nieróbstwa, za które oferowany jest jeszcze dodatek kontrolerski. Trzy lata wakacji wystarczą
Nie znają się na twojej robocie bo nie muszą...
Ale ja chętnie bym się zamienił. Pojechałbym na jakiś nalew, a potem w miasto - jak to zwyczajowo bywa
Ty prawdopodobnie nie masz pojęcia o wielu dziedzinach z zakresu scs
W pełni się zgadzam. Jeszcze się taki omnibus nie narodził
I nie jestem z ckr
Ja też nie jestem z CKR, ale ponarzekać mogę, itd., itd.
Spokojnej nocy.
Dlaczego w naszym urzędzie kierownictwo nie wprowadza kwarantanny? Jaja se robią? Gdzie ZZ?
Zapomnij, w tym urzędzie podwładnych ma się w głębokim poważaniu. Kierownictwo tylko liczy swoją "KAS-ę".
Krajowi eksperci z Prezydentem Dudą na czele apelują do wszystkich o pozostanie w domach!
Rozumiem, że nasze kierownictwo jest najmądrzejsze i ma gdzieś opinie ekspertów i głowy państwa - porażka! Kto tych ludzi powołuje na tak poważne stanowiska?! Miejmy nadzieję, że nowa Szefowa KAS zrobi z tymi warchołami porządek.
Pamiętajmy, że my pełnimy służbę. Nie po to nosimy mundury, żeby w dobie kryzysu siedzieć w domu...
Czy prawdą jest, że mają nas na granicę oddelegować?