SG straszy

nie będę mówił jak wyszedłem na alokacji oni dostaki ordery a ja przed wypłatą nawet swiatełko w lodówce wylączam -szkoda prądu

nie będę mówił jak wyszedłem na alokacji oni dostaki ordery a ja przed wypłatą nawet swiatełko w lodówce wylączam -szkoda prądu

gosc napisał:
ty j 222 czy jak tam wspaniały funkcj, SG z G(mercedes) klasy przecież Wy nie wiecie co macie zrobić z obcokrajowcem w RP bez dokumentu tozsamości a co dopiero pomóc SC w opanowaniu czegoś, w tym kraju tylko POLICJA jest NAM tak naprawdę pomocna bo wy TYLKO PRZESZKADZACIE!
rzeczywiści tylko policja jest oky przynajmniej przemyska

nawet "Krwawy Ludwik" wiedzial, że z mundurówką nie należy walczyć idal im podwyżki bez gadania !!!!!
szkoda tylko, że nas nikt do tej pory nie zauważył :oops: :oops: :oops:

I tu się mylisz kolego. Troszeczke pracowałm / jakies 10 lat / na przejściu i miałem okazje poznac zasady wspołpracy - wiesz to takie porozumienia UC-SG. To co piszesz jest wierutną bzdurą - ze sprawozdan /obowiązkowo dwa razy do roku / - wynika bowiem , kto , za co i komu pomagał i w czym. Sa to bardzo pouczające materiały - wynika z nich bowiem , że nasza wspołpraca odbywała się zawsze na wzorowym poziomie i przy pełnej aprobacie przełozonych. Skad zatem ten zjadliwy ton? Robcie swoje , a my bedziemy robic swoje - mam nadzieję , że w końcu na lepszych warunkach i bardziej sprawiedliwie.
PS
Moim zdaniem przejęcie przez SG ruchu towarowego na pewno nam nie grozi z powodow o ktorych wcześniej , co do ruchu osobowego - to jest mozliwe , ale doraźnie - do momentu pojawienia sie problemow z wolnymi wakatami w SG. A i jeszcze jedno - moi znajomi z SG / dziwne nie / wcale się jakoś nie pala do takich pomysłow.
pozdrawiam

przepraszam to było do jasia222222

gość11 napisał:
I tu się mylisz kolego. Troszeczke pracowałm / jakies 10 lat / na przejściu i miałem okazje poznac zasady wspołpracy - wiesz to takie porozumienia UC-SG. To co piszesz jest wierutną bzdurą - ze sprawozdan /obowiązkowo dwa razy do roku / - wynika bowiem , kto , za co i komu pomagał i w czym. Sa to bardzo pouczające materiały - wynika z nich bowiem , że nasza wspołpraca odbywała się zawsze na wzorowym poziomie i przy pełnej aprobacie przełozonych. Skad zatem ten zjadliwy ton? Robcie swoje , a my bedziemy robic swoje - mam nadzieję , że w końcu na lepszych warunkach i bardziej sprawiedliwie.
PS
Moim zdaniem przejęcie przez SG ruchu towarowego na pewno nam nie grozi z powodow o ktorych wcześniej , co do ruchu osobowego - to jest mozliwe , ale doraźnie - do momentu pojawienia sie problemow z wolnymi wakatami w SG. A i jeszcze jedno - moi znajomi z SG / dziwne nie / wcale się jakoś nie pala do takich pomysłow.
pozdrawiam

Straż Graniczna jakby miała przejąć nasz uprawnienia to musiałaby przyjąć nowych ludzi.
Jakby przyjmowali to chyba na takich samych warunkach, jak ci co teraz pracują, czyli wcześniejsze emerytury i większe pensje niż w SC.
Dla nich to pewnie znaleźliby pieniądze, a dla nas od dawna nam należne to nie mogą przyznać.

500 zł nam przyznają, gdzie wcześniej było już zagwarantowane 245 zł i mniejsza składka rentowa. Czyli dali nam w wyniku protestu ok 200zł.
Ale się wysilili.
W dobie tak poważnego protestu jaja sobie z ludzi robią.
A mediom trąbią, że dają nam 500 zł.

Ci co zostali niedawno przyjęci nie pracują na tych samych warunkach co starsi. Tak przynajmniej słyszałam. Może ktoś potwierdzi?

Pasożyty , wykorzystującę trudna sytuacje- to Wy !!!

Macie na sumieniu juz dwa życia , straconego zdrowia i pieniedzy innych ludzi to już nie liczę.Mam z Wami do czynienia już prawie 20 lat, od granicy zachodnie, południowej -teraz wschodnia, i wcale mi Was nie żal.
Arogancja,lenistwo, przerost formy nad treścią, a i łapówy po woli się koncza !! Dawne nie wróci.Co może jeszce przywileje emerytalne co? Za co ? Życzę wam wszystkiego najgorszego. To co wyprawiecie jest poprostu skurw.... Czy od razu trzeba było blokować całą scianę wschodnią?. Wystarczyło tylko np. 1/3 przejsc zablokować- z zapowiedzia solidarnosci i DETERMINACJĄ w obronie protestujących...zresztą co tam Wam tłumaczyć - pazernosć to Wasza choroba zawodowa.

No Panie Moderatorze- już widzę Jak Pan wycina ten post... mimo to życzę powodzenia na zielonej trawce

Re: Pasożyty , wykorzystującę trudna sytuacje- to Wy !!!

Spedytor/wkurzony napisał:
Macie na sumieniu juz dwa życia , straconego zdrowia i pieniedzy innych ludzi to już nie liczę.Mam z Wami do czynienia już prawie 20 lat, od granicy zachodnie, południowej -teraz wschodnia, i wcale mi Was nie żal.
Arogancja,lenistwo, przerost formy nad treścią, a i łapówy po woli się koncza !! Dawne nie wróci.Co może jeszce przywileje emerytalne co? Za co ? Życzę wam wszystkiego najgorszego. To co wyprawiecie jest poprostu skurw.... Czy od razu trzeba było blokować całą scianę wschodnią?. Wystarczyło tylko np. 1/3 przejsc zablokować- z zapowiedzia solidarnosci i DETERMINACJĄ w obronie protestujących...zresztą co tam Wam tłumaczyć - pazernosć to Wasza choroba zawodowa.

No Panie Moderatorze- już widzę Jak Pan wycina ten post... mimo to życzę powodzenia na zielonej trawce

KNOCIE, ja - celnik - nie jestem pazerny. Nie obrażaj mnie!
Dzięki za "życzenia", ja tobie życzę wąhania trawy z drugiej strony!

Knocie ?- sam jesteś knotem, i do tego celnym- znaczy pazernym. Piszac o Was pisałem z dużej litery... nie widac-- zreszta komentarza i tak mozesz sie domyslać

spedydor/wkurzony napisał:
Knocie ?- sam jesteś knotem, i do tego celnym- znaczy pazernym. Piszac o Was pisałem z dużej litery... nie widac-- zreszta komentarza i tak mozesz sie domyslać

Tak - KMIOCIE! Mam propozycję ostateczną dla ciebie: WAL SIĘ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panie spedytorze drogi. To kierowcy pierwsi zaczęli blokadę w Dorohusku. Tak gwoli ścisłości. Nie będę komentował wąchania trawy, bo to jest na poziomie gówna umysłowego. Co do kierowców to też można rzec, że są tępi, chamscy, aroganccy itd...

O bezsilności służb i państwa kilka słów- zajmowaliśmy kiedyś samochód przystosowany do przemytu, kobita zamknęła się w aucie i rzekła "możecie mi nadmuchać", wezwaliśmy SG efekt- wielka sraczka trwająca 4 godziny i potoki słów, kobita siedzi w aucie dalej i powtarza to samo, SG wezwało Policję efekt podobny :oops:

Bardzo ładna wypowiedź kierowcy na TVN24 - dlaczego rząd nie chce z celnikami rozmawiać ? Gdyby rozmawiał to by kolejek nie było :lol:

.

No, nareszcie rozsądny głos w dyskusji.Nie ukrywam ze pisząc o łapówkach i o Waszych żadaniach chciałem sprowowkowac do normalnej dyskusji. Ale taki jest obraz Słuzy Celnej w społeczeństwie - powtarzam
SŁUZBY Celnej, i na poparcie społeczne za bardzo to chyba nie ma co liczyć

spedytor/wkurzony- jak zapewne Wiesz wszędzie są ludzie i LUDZISKA, nie ważne czy to lekarz piekarz czy celnik lub kierowca

Re: Pasożyty , wykorzystującę trudna sytuacje- to Wy !!!

Spedytor/wkurzony napisał:

ma 9mm w szafie oraz ołów do niego...nie chcesz sobie pomóc?

Wszedzie są "ludzie i ludziska".... ale czemu w Waszej grupie zawodowej tych "Ludzisk" jest szczególnie dużo - chyba najwiecej ze wszystkich grup zawodowych?. Dziwię się wam- kazdy spedytor, kierowca czy agent celny , ktory dokonuje zgłoszenia celnego- tak naprawdę- pomimo normalnego wyrazu twarzy- najchetniej skoczył by Wam do gardła. Dlaczego ? Pomijam patologiczne - przemytnicze przypadki...

Back
Do góry