Scenariusze powyborcze dla KAS.

Miałem zamiar nie odpowiadać ale Zasady Etyki funkcjonariusza Służby Celno Skarbowej są zapewne znane oficerom tej formacji i nawoływanie do zemsty jest niegodziwe.
Raczej należałoby przypomnieć jedną z zasad :
GODNOŚĆ - funkcjonariusz szanuje godność ludzką oraz przestrzega i chroni prawa każdego człowieka.
Realizując tę wartość funkcjonariusz w szczególności:
  • szanuje każdego człowieka,
  • wystrzega się wszelkich uprzedzeń,
  • dba o zachowanie neutralności politycznej,
  • w czasie służby i poza nią postępuje w sposób budujący prestiż służby i dobre imię funkcjonariu.

Czy jenerał J. Kapica powróci czy nie jest mi obojętne ale przywołując z nazwiska w medialnym wątku postać tego oficera nawet nie myślałem, że w jednych wzbudzi strach a w innych nadzieję na zemstę.
Nikt nigdy nie poniósł poważniejszych konsekwencji za swoje rządy co najwyżej polityczną .

Znam takich, dlatego z samymi piątkami nie daję rady przejść rekrutacji.
Bo jestem z tych złych z rzezi AD 2017.

Znam takich, dlatego z samymi piątkami nie daję rady przejść rekrutacji.
Bo jestem z tych złych z rzezi AD 2017.
Diagnoza tej służby jest jakże przykra - nieodwaracalne zmiany , których nie wyleczy powrót J.Kapicy ani doradztwo Czyżowicza dokonującego kiedyś "rzeźi" alokacji a dzisiaj odbierającego peany i czytającego zapewne penegiriki m.in. na tym forum od alokowanych.
Radykalne środki muszą kiedyś nastąpić bo tak patologicznych zmian nie da się usunąć tworząc nową strukturę organizacyjną (twory- komendy) na bazie ludzi, którzy doprowadzili do takiego stanu tym bardziej, że mentalnie podobni napoci już czekają na odpowiednie stanowiska.

Ostatnia edycja:
"usłyszeli, że mają swobodę podjęcia decyzji: odchodzą teraz lub zostają w oczekiwaniu na nowego ministra spraw wewnętrznych i komendanta głównego policji" - no bo gdyby im tego nie powiedzieli to by nie mieli tej swobody 🤣🤣🤣, Onet? TVN? Serio?

"usłyszeli, że mają swobodę podjęcia decyzji: odchodzą teraz lub zostają w oczekiwaniu na nowego ministra spraw wewnętrznych i komendanta głównego policji" - no bo gdyby im tego nie powiedzieli to by nie mieli tej swobody 🤣🤣🤣, Onet? TVN? Serio?
Jeżeli liczy się wysokość ostatniego uposażenia, to w późniejszym terminie możliwość odejścia oczywiście nadal będą mieli, ale dodatkową kasę od "Grenadiera" już niekoniecznie.

Kozzi29, czy komendanci to zwykli funkcjonariusze? Chyba tak, jak jeden zwykły szeregowy poseł.

Spiskują jak obrabować budżet.
Na tajnych naradach.
W ostatniej chwili.
Dzięki Panu Bogu mamy onet.
Inne uczciwe, kompetentne i obiektywne media też, których nazwy nie wymienię.
Kandydaci do obsady rządowych stanowiska też super.
Wiedzą, że nie ma i nie będzie Że trzeba czyścić, sprzątać, likwidowac i odcinać macki.

Kolejny przykład knucia i spiskowania:

Ostatnia edycja:
Na tajnych naradach.
W ostatniej chwili.
Wiedzą, że nie ma i nie będzie Że trzeba czyścić, sprzątać, likwidowac i odcinać macki.

Któryś z kolegów wspominał że za czasów Imperium Rzymskiego konia uczyniono konsulem -w rzeczywistości do tego nie doszło choć były już takie plany- ale koń posiadał wszelkie insygnia takiej władzy jak marmurowa stajnia z freskami, purpurowe okrycia, żłób z kości słoniowej i uździenica wysadzana kamieniami szlachetnymi. Pytania kto będzie takim koniem i kto będzie robił za Kaligulę. Bo co z tego że zrzuci się z sań insp. Zbaraszczuka z jego ekspresowymi awansami skoro wstawi się kogoś innego chętnego do pobicia jego rekordów, lub Jacka K. który takiego ekspresowego trybu nie zaliczy bo zaliczył to już ileś lat temu a teraz pozostanie mu dorobienie się pierwszego w historii stopnia "Generała SC-S" (nie mylić z nadinspektorami z korpusu generalskiego których już kilku jest). Czyli będzie i stajnia i purpurowe okrycia i uździenica i "last but not least" ŻŁÓB (częściej zwany KORYTEM).

Na tajnych naradach.
W ostatniej chwili.

A tymczasem, bez rozgłosu: https://www.gazetaprawna.pl/wiadomo...pe-bedzie-dzisiaj-glosowac-w-sprawie-pro.html

Któryś z kolegów wspominał że za czasów Imperium Rzymskiego konia uczyniono konsulem -w rzeczywistości do tego nie doszło choć były już takie plany- ale koń posiadał wszelkie insygnia takiej władzy jak marmurowa stajnia z freskami, purpurowe okrycia, żłób z kości słoniowej i uździenica wysadzana kamieniami szlachetnymi. Pytania kto będzie takim koniem i kto będzie robił za Kaligulę. Bo co z tego że zrzuci się z sań insp. Zbaraszczuka z jego ekspresowymi awansami skoro wstawi się kogoś innego chętnego do pobicia jego rekordów, lub Jacka K. który takiego ekspresowego trybu nie zaliczy bo zaliczył to już ileś lat temu a teraz pozostanie mu dorobienie się pierwszego w historii stopnia "Generała SC-S" (nie mylić z nadinspektorami z korpusu generalskiego których już kilku jest). Czyli będzie i stajnia i purpurowe okrycia i uździenica i "last but not least" ŻŁÓB (częściej zwany KORYTEM).

To następny etap.
Wcześniej będzie pożegnanie.
Szkoda, że nie z wiatrem ...

To następny etap.
Wcześniej będzie pożegnanie.
Szkoda, że nie z wiatrem ...
Wg mnie i tak Zbaraszczuk był lepszy i od Rzeczkowskiej i od Walczaka że o Banasiu i Kapicy nie wspomnę (wcześniejszych nie pamiętam bo nie było mnie wtedy w SC) i może będziemy go jeszcze wspominać pozytywnie za czas jakiś

No cóż, upadek Imperium Rzymskiego poprzedziło powołanie konia na senatora.
Oczywiście z całym stosownym do sprawowania tej funkcji utensylim.
Złoty żłób, złota uzda i podogonie ...

Zapewne czas upadku się dopełni.
Oby tylko budżet 2024 przyjęli.
Koń już został wybrany w Świętokrzyskiem, nawet zdalnie prowadził kampanię wyborczą z ziemi włoskiej...

Wg mnie i tak Zbaraszczuk był lepszy i od Rzeczkowskiej i od Walczaka że o Banasiu i Kapicy nie wspomnę (wcześniejszych nie pamiętam bo nie było mnie wtedy w SC) i może będziemy go jeszcze wspominać pozytywnie za czas jakiś
Kultowa inicjatywa chłopca że Szczecinka.
Praca blisko domu z dopłatą.
Najpierw dość rygorystyczne kryteria.
Później znajomi króliczka 🙂.

Back
Do góry