Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czy ZZ Celnicy PL będzie wspierał f.c. którzy nie otrzymali propozycji, a nie należą (na razie) do niego? Chodzi choćby, o udzielanie instrukcji, co i w jakiej sytuacji najkorzystniej zrobić.
Możliwe jak najbardziej, jednak mało prawdopodobne aby stało się to szybciej niż jesienią (październik czy listopad). Krążą w tzw przestrzeni publicznej przekazy o takich możliwych przywróceniach i są to informacje od naczelników ucs.
Pracuje zespół w MF w sprawie odwołań a efektem prac mają być rekomendacje - podobno jest na to 500 etatów.
Ile w tym wszystkim prawdy nie potrafię określić, chętnie dowiedziałbym się czegoś konkretnego i potwierdzonego.
Ja też słyszałem ,,przekaz,, o pewnej liczbie etatów dla funkcjonariuszy, które mają być do dyspozycji DIAS. Na te etaty mają wchodzić między innymi sprawy osób z odwołań (zespól z MF) oraz własne decyzję DIAS. Natomiast z tego co Ja słyszałem to na każdą Izbę jest przewidziana określona liczba etatów w zależności od wielkości Izby tj. od 10 do 25 etatów.
Poniższe posty świadczą, że coś jest na rzeczy.
Panie Ministrze, czy akceptuje Pan pozostawienie Przewodniczącego Ryszarda M. w mundurze, jak on większość swojej kariery zawodowej spędził za biurkiem związkowca ?
a miało być transparentnie, sprawiedliwie .... "osobiście będę nadzorował ... "
ble ble ble z drugiej strony jak on sobie to załatwił ? ja też tak chcę
Mówią, że pani Ewa była naczelnik egzekucji w byłej Izbie Celnej w Łodzi ma zostać kierownikiem grupy mobilnej.
Jest obecnie cywilem w skarbówce i całe życie zajmowała sie tylko egzekucją.
Kto za tym stoi ? Ktoś z UCS, czy raczej z MF ?
wracają ze skarbówek prosto do odpraw -po spotkaniu z MBDziś moim kolegom i koleżankom z dawnego PC oddali mundurki.
W piątek taka akcja była w PC na lotnisku, a dziś w UC-S wewnętrznym.
Ale czy jest to transparentne i uczciwe jak zapewniał Pan minister ???
Czy zastosowano tu kryterium: posiadanych kwalfikacji, przebiegu dotychczasowej służby, miejsca zamieszkania ???
Czy Pan Minister tak jak zapowiadał przejmie osobisty nadzór i tym samym daje pewną ,,gwarancję,, , że odbywa się to w sposób uczciwy oraz sprawiedliwy ???
Myślę, że te 10 -25 etatów na Izbę to niewielka ilość, tak więc może DIAS powinien upublicznić dlaczego właśnie te osoby i jakie to kwalfikację, jak przebieg dotychczasowej służby czy też miejsce zamieszkania zdecydowały o takiej a nie innej decyzji ???
Będziemy mieć wtedy do czynienia z pełną transparentnością a decyzję jeżeli są ,,merytoryczne,, to się obronią !!!
Mam pytanie do Ciebie Sławku (prawników ?) i do Was drodzy forumowicze: Czy ucywilniony funkcjonariusz (w komórce, w której nie służył przed zmianami) może/powinien pracować na podstawie tylko upoważnienia do wykonywania wymienionych w nim zadań, czy też powinien otrzymać zakres obowiązków, a także opis i zwartościowanie swojego stanowiska? U mnie tak właśnie jest- tylko upoważnienie. Wydaje mi się to uproszczeniem ze strony przełożonego.
Bardzo mi przykro Kolego, ale jest to możliwe.
Zakres upoważnienia sam w sobie już wyznacza jakieś dane obowiązki, ale to nie wszystko.
Sporządzenie pisemnego zakresu obowiązków przez pracodawcę, nie jest obowiązkowe i wystarcza ich ustne określenie. Nie mogą one jednak wykraczać poza ogólne ramy ewentualnie wyznaczane przez (?!) umowę o pracę [ ;-) ], ani być jednostronnie przez pracodawcę zmieniane !!
ps
Dzięki Kolego, poddałeś mi bardzo ciekawą myśl ...
cat z czego wywodzisz, że "nie mogą one jednak wykraczać poza ogólne ramy ewentualnie wyznaczane przez umowę o pracę, ani być jednostronnie przez pracodawcę zmieniane".
No wiem chyba co jest intrygujące - brak umowy o pracę
Wyszły na jaw dane o czystkach kadrowych w KAS. Minister Banaś kłamał
http://crowdmedia.pl/wyszly-na-jaw-dane-o-czystkach-kadrowych-w-kas-minister-banas-klamal/
Wyszły na jaw dane o czystkach kadrowych w KAS. Minister Banaś kłamał
Największą groteską, no.., w moim przypadku nawet bardzo zabawną (jestem z tych, co głosowali na PIS od zawsze, a wcześniej na PC, i nie przyjęli uwłaczającej godności propozycji pracy kontrolera skarbowego, dla jasności ja nic nie mam przeciwko kontrolerom skarbowym i bardzo kontrolerów skarbowych oraz ich pracę szanuje, niemniej jednak uważam, że robienie jednym z nich oficera dawnej S.C., po 27 latach pracy, w tym jakieś 3/4 na tzw., pierwszej linii -granica, oraz wymiana takiej osoby na panienkę z kadr, logistyki czy finansowego, to nic więcej , jak pospolita patologia i sabotaż). Mając na względzie mój przypadek wiarygodnymi wydają się mi słowa jednego z byłych DIC (DIC, który funkcjonował jeszcze jakiś czas za MB), który to DIC powiedział, âże zrobił to nam Szef, który jest zupełnie odklejony, mało tego, jego ignorancja w tym zakresie jest tak wielka, że praktycznie zrobili to ludzie poprzedniej ekipy i dlatego najgorzej postąpiono z tymi, o których wiedziano, że głosowali na PIS). Są tu wyjątki oczywiście, jak za każdej panującej nam władzy, udało się z powodzeniem prześlizgnąć ludziom Kościoła ( jak ktoś znał biskupa, nie miał problemów, mógł sobie wybierać gdzie chce pełnić służbę w mundurze â znam autentyczny przypadki, taka osoba może też mówić, że głosowała na PIS, a NUCS nawet najbardziej srogi, chętnie poda jej ze stosownym respektem łapkę).
Jak ktoś znał posła PIS i jak chodził do siedziby, co drugi dzień regionu też problemów nie miał, nawet, jak był zwykłym gamoniem, pozostaje wierzyć, że w UCS się rozwinie.