Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moim zdaniem nowelizacja nie jest potrzebna-przeczytaj art. 150 ustawy KAS.
Najgorsze, że przeczytałem, że WSA nie jest instytucją właściwą do rozstrzygania, o mianowaniu lub nie, chyba, że obowiązek ten wynika z przepisów prawa.
Panie Ministrze, czy akceptuje Pan pozostawienie Przewodniczącego Ryszarda M. w mundurze, jak on większość swojej kariery zawodowej spędził za biurkiem związkowca ?
a miało być transparentnie, sprawiedliwie .... "osobiście będę nadzorował ... "
ble ble ble z drugiej strony jak on sobie to załatwił ? ja też tak chcę
wracają ze skarbówek prosto do odpraw -po spotkaniu z MB
Dziś moim kolegom i koleżankom z dawnego PC oddali mundurki.
W piątek taka akcja była w PC na lotnisku, a dziś w UC-S wewnętrznym.
JEDNOŚĆ - to jest TO czego nie jest w stanie zniszczyć żadna WŁADZA !!! W końcu nie mogą wszystkich ukarać !!! Dlatego Władza robi wszystko aby JEDNOŚCI nie było !!!
Ale jak to zmienić ??? Jak Pan Przewodniczący pewnego Związku zaprzedał swoją duszę i to nie jest odosobniony przypadek !!! Przecież Związki zawodowe zostały powołane statutowo do obrony zatrudnionych !!! Mamy wiele Związków, ale tak naprawdę jes tylko Celnicy !!!
Oni nami manipulują !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może komuś przywrócimy mundur albo NIE !!!!!
Pomyślcie !!! Liczba Odwołań i możliwość wygrania przed sądami ... trzeba coś zrobić ... dać złudzenie .... !!!
W Oświęcimi , czy innych obozach ludzie żyli tylko złudzeniami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę nie zwracać uwagi na inne, niektóre ZZ. ZZ Celnicy PL od lat robi swoje i nie ogląda się na inne ZZ. Wiadomo, że cześć ZZ współpracuje z DIAS i MF na szkodę środowiska zawodowego i tylko pozorują działania rzekomo na rzecz środowiska. W newralgicznych momentach potrafią wprost szkodzić i torpedować działania środowiska, np. zbiórka podpisów pod projektem obywatelskim
Zapewne pod przykrywką tych zz działa grupa kilku pracowników, których interesują tylko własne korzyści, w rzeczywistości nie reprezentują nikogo poza sobą.