Gefreiter
Dobrze znany użytkownik
Czyżby zbieg okoliczności ? Zbieżność nazwiska?
https://krdp.pl/doradcy.php/doradca/13171
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyżby zbieg okoliczności ? Zbieżność nazwiska?
Fajnie było patrzeć w czerwcu na nasze protesty....prawda? dzisiaj jesteście w takiej samej d......jak i MY. Co zrobiliście i co zrobicie?!
Ja myślę, że teraz czas na Skarbowców. Może teraz pokażecie wreszcie na co Was stać ?
Fajnie było patrzeć w czerwcu na nasze protesty....prawda? dzisiaj jesteście w takiej samej d......jak i MY. Co zrobiliście i co zrobicie?!
standby2 do kogo Ty rozmawiasz, oni nawet palcem nie kiwną to c...... Zresztą teraz na głowie maja ważniejsze sprawy np. wybory mistera skarbowości. A Ty chcesz żeby oni strajkowali, przecież ten ues to pe....ska firma.
Ludzie trochę kultury. Są Święta i przestańcie się ludzi czepiać. Oni nie musieli z nami chodzić na manify. Nam wystarczyło zsolidaryzowane Nasze środowisko i byłoby po sprawie. Gdzie było 10.000 celników jak były pikiety i chorobowe?? Tam pretensje. Do kierowników z wydmuszkami zamiast jaj, do kolegów co latali odsaldowywac zabezpieczenia w wielkich firmach kiedy chorowalismy.Masz rację. W rajtuzkach podskakiwali i za pszczółki Maje się przebierali.............ale czasy nastały........chyba pora umierać......
Popieram. Jeszcze raz powtórzę. Nie wrzucajcie ludzi do jednego worka. Postrzegacie środowisko skarbowców przez pryzmat forum skarbowcy.pl, tj. portalu, który należy do Związku Solidarność, Związku który wprost poparł KAS i jak wynika z wielu wpisów były tam usuwane posty niezgodne z linią poparcia dla KAS.Ludzie trochę kultury. Są Święta i przestańcie się ludzi czepiać. Oni nie musieli z nami chodzić na manify. Nam wystarczyło zsolidaryzowane Nasze środowisko i byłoby po sprawie. Gdzie było 10.000 celników jak były pikiety i chorobowe?? Tam pretensje. Do kierowników z wydmuszkami zamiast jaj, do kolegów co latali odsaldowywac zabezpieczenia w wielkich firmach kiedy chorowalismy.
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Nieprawda.Dale ma wciąż pretensje, że kierownikiem został członek Związku Celnicy PL i ścigał ludzi w czerwcu.
Powoli...
Nieprawda.
"Dale" ma pretensje że po tym jak p.o kierownika OCD składał deklaracje bez pokrycia, czy wywierał presję na ludzi, często zmuszając ich do odstąpienia, w konsekwencji, od rzetelnego wypełniania obowiązków, związki nie zadziałały odgórnie usuwając go z szeregów. Z pełną pompą i paradą. Żeby ludzie widzieli że nie ma ogólnego przyzwolenia na takie działania (presja i obietnice - w kontekście wskazanym przez mnie).
Było za to oczekiwanie na reakcje oddolne - czyżby tak znane u nas pranie cudzymi rękami? (ok, wiem, złośliwośc nie uzasadniona...).
Ale właśnie dlatego, że wiedziałem że tej akcji oddolnej nie będzie - ja nie zapisałem się i nadal nie zamierzam do związków - po prostu mi nie po drodze z takimi ludźmi. A przyzwoitych, jest zbyt mało.
Sławek, nie rozumiesz mnie. Mam w nosie czy związkowiec jest szefem kas czy nie. Ale jeżeli ktoś chce występować w moim imieniu, musi mieć mój mandat. A ja nie udzielę takowego osobie do której nie mam zaufania, w stosunku do której mogę mieć wątpliwości co do jej moralnej uczciwości.
Dlatego wspominałem o sytuacji z Dorohuska. Piszesz że nie wiesz kto zacznie się zachowywać, kiedy zmieni stołek... Powiem Ci że obecnie Lublin nie ma co narzekać. Osobiście byłem bardzo zdziwiony kiedy dowiedziałem się kto został mianowany, ponieważ są to ludzie w stosunku do których, jeśli mam być uczciwy, nie mogę niczego złego powiedzieć. Ludzie, którzy próbę czerwca przeszli z podniesionym czołem i mogą dalej patrzeć innym w oczy, choć często już wtedy byli "na funkcjach". Dzięki nim teraz wiele osób może nosić mundur, mimo że początkowo szykowała się kompletna masakra kadrowa....
Mam pytanie dlaczego nie walczy się o wszystkich o to aby pozostali mundurowymi? Dlaczego ustawa o KAS nie jest zaskarżana w tej kwestii? Na co związki czekają tego nie wiem. Ludzie chcą konkretnych działań. Rząd kłamie i będzie nas zwodził w sprawie emerytur. Jak by chcieli nam dać to dawno by to zrobili. A teraz niedość, że nas pozbawią munduru to na dodatek pensji że stopniem. W skarbówce oficjalnie powiedzieli na spotkaniu, że ta reforma wymierzona jest w celników.