Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A co do poufności dotyczy to danych osobowych ( Tak jest u nas. I wydaje mi się to raczej normalne )
Mam nadzieję, że nie chronicie tych danych przed tymi, których one dotyczą.
Przy okazji zapytam - w jaki sposób pomorski zespół zamierza zrealizować fragment porozumienia podpisanego przez Szefa KAS dotyczący uwzględniania w miarę możliwości osobistych preferencji pracownika lub funkcjonariusza co do treści propozycji?
Zespoły do d/s formułowania propozycji powołuje DIAS. Ja Jestem członkiem takiego zespołu w Pomorskiej KAS. Przedstawiciele ZZ informowali pracowników i funkcjonariuszy o działaniach zespołu. Informacje te były rozsyłane do członków związku i do komórek IAS. Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, ze dopiero ostatni komunikat zwierał konkretne informacje. Bo dopiero teraz przyszły wytyczne z MF-u. I ta informacja jest prosta: zachowane zostaje 100% wynagrodzenia, za wyjątkiem średniej i wyższej kadry kierowniczej. Tylko tyle i aż tyle. A co do poufności dotyczy to danych osobowych ( Tak jest u nas. I wydaje mi się to raczej normalne )
Zespoły do d/s formułowania propozycji powołuje DIAS. Ja Jestem członkiem takiego zespołu w Pomorskiej KAS. Przedstawiciele ZZ informowali pracowników i funkcjonariuszy o działaniach zespołu. Informacje te były rozsyłane do członków związku i do komórek IAS. Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, ze dopiero ostatni komunikat zwierał konkretne informacje. Bo dopiero teraz przyszły wytyczne z MF-u. I ta informacja jest prosta: zachowane zostaje 100% wynagrodzenia, za wyjątkiem średniej i wyższej kadry kierowniczej. Tylko tyle i aż tyle. A co do poufności dotyczy to danych osobowych ( Tak jest u nas. I wydaje mi się to raczej normalne )
Tylko nie mówcie .ze eksperci którzy trafili do wzp dalej będą na tych eksperckich stawkach a my specjaliści z wzp z 3045 zenAda zero odpowiedzialności miejsce na tylnim siedzeniu w radiowozie głęboki sen i 5tys.na łapę.A co z dodatkiem kontrolnym , granicznym?
Jeśli jesteś specjalistą z wzp i zarabiasz 3045 pln to przyjęto cię do służby w nowym naborze w 2015 roku. "Starzy" specjaliści z wzp mają zarobki z tzw. starego portfela tj. wyższe niż widełki w specjaliście. A dzisiejsi eksperci otrzymają stanowiska odpowiednie do wykonywanych zadań. Będą się cieszyć jak nie odbiorą im uposażenia. Pamiętać trzeba, że dodatek kontrolerski już nie jest tej samej wysokości a regulowany więc trzeba będzie zobaczyć jak zostanie podzielony. Teraz to tylko wróżenie z fusów i nakręcanie wzajemnej niechęci więc dajcie sobie siana z tymi ekspertami. Teraz to nasi koledzy a jak ktoś będzie się opier...lać to długo nie da rady na służbie w wzp. "Starzy" sami ich wykluczą. W tym fachu szybko można wsadzić kogoś na wysokiego konia i nikt takiemu nie pomoże a łatwiej tu zarobić na 231 kk niż gdziekolwiek.Tylko nie mówcie .ze eksperci którzy trafili do wzp dalej będą na tych eksperckich stawkach a my specjaliści z wzp z 3045 zenAda zero odpowiedzialności miejsce na tylnim siedzeniu w radiowozie głęboki sen i 5tys.na łapę.
Byłeś na KONTRZE czy tylko pier...lisz o tym nic nie robieniu? Stałeś kiedyś lub nawet 12 godzin siedziałeś na 20 stopniowym mrozie? Zataczałeś się kiedyś ze zmęczenia a nie od wódki? A kontra trwała nie 12 a 14 i 16 godzin na służbie. W czasie 3 miesięcy od 70 do 200 nadgodzin na nic nie robieniu. Nie chce mi się gadać z takimi znawcami tematu...To jest ta dobra zmiana. Najlepiej być ekspertem z izby. Przeniesionym na akcje kontra. Nic nie robić a teraz Kasa będzie taka sama jak u siebie w referacie w ic. Super brawo związki.
Byłeś na KONTRZE czy tylko pier...lisz o tym nic nie robieniu? Stałeś kiedyś lub nawet 12 godzin siedziałeś na 20 stopniowym mrozie? Zataczałeś się kiedyś ze zmęczenia a nie od wódki? A kontra trwała nie 12 a 14 i 16 godzin na służbie. W czasie 3 miesięcy od 70 do 200 nadgodzin na nic nie robieniu. Nie chce mi się gadać z takimi znawcami tematu...
Byłeś na KONTRZE czy tylko pier...lisz o tym nic nie robieniu? Stałeś kiedyś lub nawet 12 godzin siedziałeś na 20 stopniowym mrozie? Zataczałeś się kiedyś ze zmęczenia a nie od wódki? A kontra trwała nie 12 a 14 i 16 godzin na służbie. W czasie 3 miesięcy od 70 do 200 nadgodzin na nic nie robieniu. Nie chce mi się gadać z takimi znawcami tematu...
Po 20 latach za biurkiem każdy się szybciej męczy i szybciej marznie. To kwestia roku i zahartowania. Za rok ekspert nie ekspert będą śmigać na wysokości lamperii. Wszystkiego się nauczą i stania na mrozie, obróbki dokumentów, przeszukań i noszenia ciężkich worków. Jeśli nie będą w stanie tego zrobić to krótka będzie ich historia.Chyba nie zrozumiałeś kolegi. Ex-eksperci bardziej marzną i szybciej się męczą na Kontrze, że powinni być znacznie lepiej wynagradzani?
Kubuś naucz się czytać ze zrozumieniem. Jest u ciebie ktoś z referatu z dawnej ic który był tam ekspertem? Pewnie nie. A u mnie są tacy. Nie znają się na tym co my robimy bo robili tam coś innego, podobno trudniejszego. A teraz takie osoby który przychodziły pomóc w akcji Kontra a tak na prawdę nic nie pomagały będą nadal swoje wysokie pensję miały i nadal nic nie będą robić bo jeszcze nie poznały specyfiki naszej pracy. A na drodze już byłem jak ty miodku szukałeś i nadal jestem. Tak dla twojej info.Byłeś na KONTRZE czy tylko pier...lisz o tym nic nie robieniu? Stałeś kiedyś lub nawet 12 godzin siedziałeś na 20 stopniowym mrozie? Zataczałeś się kiedyś ze zmęczenia a nie od wódki? A kontra trwała nie 12 a 14 i 16 godzin na służbie. W czasie 3 miesięcy od 70 do 200 nadgodzin na nic nie robieniu. Nie chce mi się gadać z takimi znawcami tematu...
Nie rozumiem. [...]