Witajcie.
Ad liczby członków, mam informację do wszystkich tych, którzy przesłali deklarację członkowską i zadeklarowali samodzielne dokonywanie wpłat. Jest takich osób całkiem sporo i wielu nie wpłaciło nawet ani jednej składki. Wielu zapomina płacić systematycznie, bo widzę po wyciągu bankowym, że po paru miesiącach uzupełniają wpłaty za kilka miesięcy, inni zapominają zupełnie. Żebym został dobrze zrozumiany. Piszę powyższe w celach informacyjnych, aby nie było zaskoczenia, zgodnie bowiem z naszym Statutem osoby, które nie płacą przez trzy miesiące składki przestają być członkami Związku!
Liczba członków na stronie głównej jest szacowana na podstawie deklaracji, które spływają. Stąd fluktuacja, w górę w dół. Biorąc pod uwagę powyższe liczba członków jest jeszcze niższa. Wg moich wstępnych szacunków o około sto osób.
Niebawem to podsumujemy.
Dziękuję wszystkim, którzy mają świadomość, że powinniśmy wejść w KAS skonsolidowani i zapisują się w tych dniach do Związku(od końca wakacji każdego dnia kilka osób się zapisuje, kilka wypisuje, co w efekcie dało minus ok. 40 osób od tego czasu). Oczywiście liczba członków powinna rosnąć. Powinniśmy jako Związek umieć wytłumaczyć ludziom, że właśnie teraz, kiedy wydaje się, że wszystko przegraliśmy, powinniśmy się maksymalnie wzmacniać i konsolidować jako środowisko. Proszę o wsparcie w tym kierunku na forum.
Dziękuję tym, którzy mimo tego, że nie udało nam się zatrzymać KAS, rozumieją jak ważne jest, aby interesy środowiska reprezentował w zbliżającym się okresie silny Związek.
Wciąż podejmujemy działania. Nie o wszystkim mogę pisać, ale działamy, by wytłumaczyć decydentom, że ucywilnienie i opcja zerowa może wywołać bardzo poważne negatywne skutki dla Państwa i ciągnąć się za Nami wszystkimi jeszcze kilka lat. A tego być nie musi, bo ustawa nic nie nakazuje w tym zakresie. Stale zabiegamy też o poparcie projektu obywatelskiego. Nie mogę i nie chcę pisać z kim rozmawiałem na ten temat w ostatnim czasie. Zrozumcie proszę, nie chcę szkodzić sprawie poprzez publiczne pisanie na ten temat.
Pod koniec stycznia zwołamy Nadzwyczajny Zjazd w związku z wejściem w życie KAS i tam na pewno zrodzą się jeszcze nowe pomysły.
Stale konsultujemy także kwestie z prawnikami na temat możliwości zaskarżania niekorzystnych dla nas decyzji.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy zapisują się w ostatnim czasie do Związku i proszę zróbmy to wszyscy. Wejdźmy w nową rzeczywistość maksymalnie skonsolidowani. Proszę o wsparcie w tym zakresie, w rozmowach w codziennej służbie, poprzez wstępowanie do Związku i tutaj na forum.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!