próby dwukrotne. Odpowiedz ta sama: "Brak zgody ze względu na braki kadrowe w jednostce organizacyjnej w której Pan pełni Słuzbę"
Postępowałem wg.
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI1)
z dnia 21 kwietnia 2011 r.
w sprawie szczegółowego sposobu i trybu prowadzenia postępowania w stosunku do przenoszonych
do służby w Policji funkcjonariuszy Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Służby Celnej, Państwowej
Straży Pożarnej, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Wywiadu Wojskowego,
Służby Kontrwywiadu Wojskowego oraz Centralnego Biura Antykorupcyjnego
ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 24 kwietnia 2012 r.
w sprawie stopni wojskowych, Straży Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Służby Celnej, Państwowej Straży
Pożarnej, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Wywiadu Wojskowego i Służby
Kontrwywiadu Wojskowego odpowiadających stopniom policyjnym
co do emek w policji. W biurze emerytalnym MSWiA uzyskałem jednoznacznie odpowiedź że pomimo zatrudnienia w SC przed 31 grudnia 2012 to po przeniesieniu do policji dotyczyć mnie będzie 25 lat służby i 55 wiek bo ustawa mówi wyraźnie o emkach i zatrudnieniu konkretnie w POLICJI. Ale staż w SC preferencyjnie jak najbardziej będzie się wliczał. Co ciekawe od 1 marca 2017 nikt tego rozporządzenia nie ma w planach zmienić więc nie wiem na jakiej podstawie f-sz KAS przejdzie do policji po 1 marca 2017