RADIO, PRASA, TV, PORTALE INTERNETOWE, INNE MEDIA.

szczeciniak napisał:
Dopiero styczeń a mi już skończyły się UŻ :D W związku z tym czuję jak zaczyna mnie łamać w krzyżu :D Nie dajmy się, Trzymać tak dalej. Jak się skończy to ja i moi koledzy zgłoisimy się pomóc zlikwidować kolejki.

Mnie tam szkoda było UZ, więc sie pochorowałem okrutnie i takim właśnie sposobem mam (oczywiście jak już wyzdrowieję) 4 dzionki uropiku na żądanko :twisted:

tvp info dorohusk studnia bariera nie do przejscia 1 osoba odprawia tiry - jutro kolejka zgaduje 60 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

z hrebenne.fora.pl

Wiadomość z TVP INFO z 22:30
- Doruhusk, kolejka 40km, odprawia kierownik zmiany
- Hrebenne, kolejka około 8km, odprawia 1 plus kierownik z doskoku

Polecam forum SG na odreagowania zmęczenia:
http://nszzfsg.org/forum/viewtopic.php?t=1025

"... oddelegować do pomocy celnikom" a nie zamiast celników. Głównie chodzi o uspokojenie kierowców i pokazanie, że rząd coś robi w sprawie rozwiązania problemu celników oraz o postraszenie celników, że nie są niezastapieni. Zapewne chodzi o pomoc w kontroli (przeszukiwaniu) osób i środków transportu, pomoc w wypełnianiu prostej dokumentacji i przenoszeniu jej z jednego biurka na drugie, pomoc w robieniu kawusi itp a nie o clenie towarów gdyż te czynności są zarezerwowane wyłącznie dla pracowników służby celnej. Tak samo jak nikt nie wyznaczy celnika do prowadzenia kontroli paszportowej.

i drugi cytat:
no to dzielni f-sze i f-szki ze wschodniej rubieży RP y to wiecie już jak zapewne się:

- sprawuje dozór celny i kontrole celną
- przyjmuje się zgłoszenia celne o objęcie towaru procedurą celną, zwalnianiem towarów od tej procedury oraz nadawaniem towarom innego przeznaczenia celnego

takie właśnie mamy uprawnienia od dnia dzisiejszego, więc nie pukajcie sie w czoło jak podejdzie do was kierowca tira żeby go odprawić- a w telewizji mówili że to mamy tylko trochę pomóc celnikom a minister dał w rozporządzeniu bardzo poważne uprawnienia
Very Happy Very Happy Very Happy ale spoko to tylko do 11 lutego jakoś dacie radę chyba co?? Szkoda że nie ma już Barei miałby gotowy scenariusz filmu " Zmiennik z SG twoim przyjacielem celniku"

BĄDŹMY MILI DLA KOLEGÓW I KOLEŻANEK Z SG :!: :!: :!:

ale mają ubaw z polskiego rządu w mediach zachodnich
Ekonomiści wyliczyli ze 2 dni strajku celników kosztują więcej niz koszt wprowadzenia wcześniejszych emerytur dla tej grupy zawodowej i wyplacenie 255 zł na etat (500- 245 ujęte w budżecie)
co zrobić wstyd mi za polski rząd

życzę wam powodzenia - bo idioci są po drugiej tronie stołu
Przedsiębiorca

oto słowa człowieka który uczestniczył w rozmowach w warszawce

"słuchajcie po drugim dniu tej groteski pożegnałem tych amatorów i naszych zarządzających. oni są w stanie załatwić ewentualnie nam kolejne kłopoty. trudno to opisać jak to wygląda choć niby wersal. związki zawodowe które sie tu pojawiły to prawie wszyscy kombatanci z przeszłości. może nawet ZBOWiD był reprezentowany / to tak tytułem żartu/. wszystko jest w rękach granic i innych oddziałów. reszta tej bandy to karierowicze itp. niby rozmowy są na temat ale jedyny efekt to fakt przedstawienia na piśmie upoważnień do negocjacji przez stronę rządową. na koniec powiedziałem im wszystkim że związki po tej akcji przestaną istnieć bo to jest kolejny wrzód w polskim cle. coś tam może się wykluje z tego gadania ale jak nie dociśniemy gówno z tego będzie. ludzie którzy w tej chwili rozmawiają to skansen. odebrano głos S.Siwemu choć staramy się non stop poprzez niego mieć wpływ na przebieg negocjacji. osobiście skłaniałem go abyśmy opuścili ten teatr ale do jutra pozostawił sobie komfort brania w tym udziału. ogólnie gość jest bardzo dobry. wrogów ma we wszystkich. wydaje się że nasz sukces uzależniony jest od blokad dogowych.
nie wierzcie w ani jedno słowo które jest podawane w tv. jesteśmy profesjonalistami więc wiemy jak odbywa się prawidłowo przeprowadzana kontrola i dozór celny. mogą nam skoczyć."

baranek napisał:
oto słowa człowieka który uczestniczył w rozmowach w warszawce

"słuchajcie po drugim dniu tej groteski pożegnałem tych amatorów i naszych zarządzających. oni są w stanie załatwić ewentualnie nam kolejne kłopoty. trudno to opisać jak to wygląda choć niby wersal. związki zawodowe które sie tu pojawiły to prawie wszyscy kombatanci z przeszłości. może nawet ZBOWiD był reprezentowany / to tak tytułem żartu/. wszystko jest w rękach granic i innych oddziałów. reszta tej bandy to karierowicze itp. niby rozmowy są na temat ale jedyny efekt to fakt przedstawienia na piśmie upoważnień do negocjacji przez stronę rządową. na koniec powiedziałem im wszystkim że związki po tej akcji przestaną istnieć bo to jest kolejny wrzód w polskim cle. coś tam może się wykluje z tego gadania ale jak nie dociśniemy gówno z tego będzie. ludzie którzy w tej chwili rozmawiają to skansen. odebrano głos S.Siwemu choć staramy się non stop poprzez niego mieć wpływ na przebieg negocjacji. osobiście skłaniałem go abyśmy opuścili ten teatr ale do jutra pozostawił sobie komfort brania w tym udziału. ogólnie gość jest bardzo dobry. wrogów ma we wszystkich. wydaje się że nasz sukces uzależniony jest od blokad dogowych.
nie wierzcie w ani jedno słowo które jest podawane w tv. jesteśmy profesjonalistami więc wiemy jak odbywa się prawidłowo przeprowadzana kontrola i dozór celny. mogą nam skoczyć."

Siwy nie ma prawa głosu i jest jako obserwator!!!! Tak go wyrolowali!!!! Bierzmy sie do roboty!!! Jeden TIR na 2 godziny słuzby/1 celnik. Zobaczymy co będzie rano jak kolejak osiągnie Warszawkę!!!!!!!

siedzę i oglądam telewizję i się wqrwiam:

TVP INFO - CAŁA PRAWDA (chyba zacznę płacić abonament)y
TVN24 - GÓWNO PRAWDA (stacja komercyjna)

z niepotwierdzonych źródeł wiadomo że ITI (właściciel TVN) miał dostać ale nie wiem od kogo:
- stadion Legii
- stadion narodowy
- brak abonamentu (czyli TVN liderem)

Wskażę dwóch ludzi którzy mi to powiedzieli, niech ich wezmą na 3 miesiące na areszt wydobywczy to to potwierdzą.

z forum policyjnego

na Internetowym Forum Policyjnym http://www.ifp.pl/ zamieszczono:

wtorek, 29 stycznia 2008 - 22:00 za Radiem Opole
Grupa policjantów, która spotyka się na internetowym forum, wpadła na pomysł wysyłania paczek z widelcami na adres komendy głównej. Ten happening ma zwrócić uwagę na pogarszającą się sytuację polskich policjantów. "To jest głos dołów, który ma dotrzeć do centrali, by ktoś tam zaczął myśleć" - mówi Jacek Gaj emerytowany policjant z Opola, który wspiera akcję. "Być może komendant główny nie wie co się dzieje w terenie" - zastanawia się Jacek Gaj.

środa, 30 stycznia 2008 - 00:44 za Dziennik.pl
Wyjście po zmroku na łódzką ulicę będzie wkrótce niebezpieczne. Tamtejsi policjanci mają dość niskich zarobków i złych warunków pracy. Zamierzają więc brać zwolnienia lekarskie. Zrobiło tak już kilkunastu z nich. A będą następni.

środa, 30 stycznia 2008 - 01:07 za Głosem Wielkopolskim
Za tydzień, 5 lutego, policjanci chcą wysłać do komendy głównej listy z widelcami. Ma to być kolejny, zorganizowany oddolnie, protest przeciwko dofinansowywaniu formacji z kieszeni funkcjonariuszy i swoiste sprawdzenie konsolidacji środowiska.

niedługo nie tylko na granicy będzie gorąco - od ludzi zatrudnionych w tzw. budżetówce wychodzi ogólnopolska inicjatywa obywatelska; takie coś chyba ostatni raz zdarzyło się w tym kraju w 1980 r.

z forum NSZZ FSG

za to dość niemrawo zawiązuje się protest w Służbie Granicznej http://nszzfsg.org/forum/viewtopic.php?t=1025, chyba trzeba ich wspomóc :D

26 Sty 2008 00:34
rządzący obudza sie z reka w nocniku jeszcze chwila... w niektorych placowkach obowiazki pelnil kierownik badz zastepca reszta urlop na zadanie badz l4, zycze sukcesow celnikom podjeli bardzo dobre kroki w tym celu i mysle ze sie im uda
27 Sty 2008 11:05
taaa.... tylko celnicy mają związki i związkowców, a nie pułkowników i karierowiczy w zarządzie. Szkoda gadać tylko patrzeć jak ryży kaszub o przekrwionych patrzałach i jego POstkomuna zacznie nas skubać.
Na dopłacie do wypoczynku się zaczęło, co następne ....???
27 Sty 2008 11:52
słyszałem ze nasz protest ma sie zaczac od naszej zachodniej granicy [przyp. autora: od dnia 04.02.2008 r. przez okres 6 miesięcy 119 funkcjonariuszy SG z posterunków na granicy zachodniej i południowej będzie pełnić służbę na PSG Warszawa-Okęcie]
27 Sty 2008 15:40
Ciekawe kiedy ktoś dojdzie jednak do wniosku że Związek to nie Zarząd a ludzie - i to od Was zależy bieżąca i dalsza działalność Związku, a jak na razie to czekacie aż ktoś za Was podejmie decyzje, aż ktoś zadecyduje, aż ktoś ... a sami?? wyjść z inicjatywą?
Nie ma się co łudzić a nasi przełożeni mogą spać spokojnie ponieważ my nie będziemy podnosić żadnej formy protestu z prostej przyczyny - nie ma jedności, ba nie ma woli jedności i stania ramię w ramię ponieważ każdy tylko patrzy jak tu ugrać dla siebie coś, a najlepiej jak by to ten obok podjął protest...
Nie ma się co łudzić a nasi przełożeni mogą spać spokojnie ponieważ my nie będziemy podnosić żadnej formy protestu z prostej przyczyny - nie ma jedności, ba nie ma woli jedności i stania ramię w ramię ponieważ każdy tylko patrzy jak tu ugrać dla siebie coś, a najlepiej jak by to ten obok podjął protest...

a tak swoją drogą, to dla rządzących najważniejsze chyba jest jedno: nieważne jak, nieważne po co, ważne że się kręci; a więc: celników zastępują pogranicznicy, tych zapewne celnicy [może jutro kolejne, stosowne w treści rozporządzenie], jednych i drugich wspomagają celnicy z WZP, za tymi zaś posuwają się od zachodu i południa kolejni pogranicznicy; ciekawe, kto podąży za tymi ostatnimi; no i kwestia zasadnicza: co zrobią rządzący w przyszłym tygodniu z policjantami? skoro wymachują widelcami, to zapewne wskażą im miejsce w jakiejś restauracji, byleby nie była to jakaś fast-food'ziarnia, jeszcze się niestrawności gotowi nabawić i na emeryturę przejść :)

Siwy napisał w ważnych informacjach

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 10:45 pm Temat postu: Negocjacje we wtorek
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Negocjacje zostały zawieszone do jutra do 10:00. Trwa niestety embargo na wiadomości z ich wyniku. Informacje przekazywane w niektórych serwisach o powrocie celników do pracy są zakłąmaniem. Owszem w niektórych miejscach powrócono dając kredyt zaufania Premierowi. Pozostało jednocześnie wiele strategicznych punktów, gdzie na zmianie nie stawił się nikt z uprawnieniami do odprawy TIR. Mamy info z wielu przejść o dużo niższej obsadzie niż podawane jest to w mediach. Doskonale radzi sobie Warszawa, np. na nocną zmianę na osobówce na Okęciu stawił się tylko kierownik.
Jest wielce prawdopodobne, że już pojutrze konieczne będzie masowe wznowienie protestu w całym kraju.
Są miejsca, gdzie celnicy zaczynają tzw. protest włoski. Inni nadal chorują.

Powrót do góry

Negocjacje zostały zawieszone do jutra do 10:00. Trwa niestety embargo na wiadomości z ich wyniku. Informacje przekazywane w niektórych serwisach o powrocie celników do pracy są zakłąmaniem. Owszem w niektórych miejscach powrócono dając kredyt zaufania Premierowi. Pozostało jednocześnie wiele strategicznych punktów, gdzie na zmianie nie stawił się nikt z uprawnieniami do odprawy TIR. Mamy info z wielu przejść o dużo niższej obsadzie niż podawane jest to w mediach. Doskonale radzi sobie Warszawa, np. na nocną zmianę na osobówce na Okęciu stawił się tylko kierownik.
Jest wielce prawdopodobne, że już pojutrze konieczne będzie masowe wznowienie protestu w całym kraju.
Są miejsca, gdzie celnicy zaczynają tzw. protest włoski. Inni nadal chorują.

Ale was zrobią w ciula. Po tylu dniach strajku, straconych urlopach dostaniecie to co mieliście i tak dostać
- Przecież kasa była dla was już przygotowana
- ten wasz artykuł o wyrzucaniu z pracy też chcieli zmienić
- a na emeryturę to ja pójdę a wy zapierdalać do 65

Kumpel z SG - prawdziwy mundurowy

PS Tej Waszej Celinki to już się uczę - od jutra na szkoleniach

Back
Do góry