RADIO, PRASA, TV, PORTALE INTERNETOWE, INNE MEDIA.

INFO

Uwaga
Oficjalna wiadomość z MF
- negocjacje zostają przełożone do jutra do godz. 10:00
Nasi przedstawiciele mówią że nie ma tragedii , rokowania są optymistycze.
Jutro nowe wiadomości
godz 20:54
Dobranoc

Wytrwajmy

Prawda, przerwa do jutra do 10.00. Ale to dobrze, bo blisko było zerwania, choć tak naprawdę to były chyba sztuczne fochy rządowców-oni są w gorszej dupie niż my. Coprawda strony umówiły się na blok informacji, ale wiadomo, że co do kasy daliby radę się dogadać, ale w kwestii emerytur mundurowych nie mieli chyba plenipotencji. Mam nadzieję, bo wierzę w Nas wszystkich, że dostaną stosowne upoważnienia od Sprytnego Donka po naszym nocnym Proteście-musi być wyrazisty. Nie zapominajcie, by wskazywać winnego tej przewlekłości i podkreślać, że tylko sygnał od związkowych negocjatorów zakończy protest. Bądźcie nieugięci, walczymy nie tylko o emerytury mundurowe, ale i o godność naszego Zawodu. Mundur celniczy nie jest gorszy od strażackiego, policyjnego, czy klawiszowskiego. A już na pewno nie od górniczego. Wydarzenia ostatnich dni sprawiły, że jestem dumny ze swojego Zawodu i Munduru jak nigdy wcześniej. Wy też bądźcie dumni i nie poddawajcie się.
Pozdrawiam

Na RMF-ie mówili, że w IC Szczecin pod groźbą zwolnienia za służby oddelegowano 9 funkcjonariuszy na wschód do rozładowania kolejek na czas nieoznaczony.

Właśnie dziennikarka na TVP Info że na nocną zmianę w Dorohusku zjawiło się 10 celników ale tylko jeden kierownik zmiany ma uprawnienia do dokonywania odpraw.

Anonymous napisał:
Właśnie dziennikarka na TVP Info że na nocną zmianę w Dorohusku zjawiło się 10 celników ale tylko jeden kierownik zmiany ma uprawnienia do dokonywania odpraw.
W sumie dobrze że nie ma kto robić, ale nie rozumiem tego, co oni tam cywili posyłają czy młodych. Nie znam specyfiki pracy na granicy ale o co chodzi z tymi uprawnieniami?

jabol napisał:
Na RMF-ie mówili, że w IC Szczecin pod groźbą zwolnienia za służby oddelegowano 9 funkcjonariuszy na wschód do rozładowania kolejek na czas nieoznaczony.

po tym wszystkim trzeba będzie koniecznie cos zrobić z tym dyrektorem ze szczecina, mam nadzieję że związki będą wiedziały co,

za pośrednictwem związków muszą się zebrac wszyscy którzy bedą mogli świadczyć o mobbingowaniu i do sądu - dośc tego,

jak będzie wielu świadków to poleci szybciej niż przyszedł

Anonymous napisał:
jabol napisał:
po tym wszystkim trzeba będzie koniecznie cos zrobić z tym dyrektorem ze szczecina, mam nadzieję że związki będą wiedziały co,
za pośrednictwem związków muszą się zebrac wszyscy którzy bedą mogli świadczyć o mobbingowaniu i do sądu - dośc tego, jak będzie wielu świadków to poleci szybciej niż przyszedł
Jedyny problem to taki czy właśnie te osoby będą chciały zeznawać.

a na superstacji dziwią się jak to jest,że nam nie płacą za nadgodziny - przecież to niezgodne z prawem wg wypowiedzi mądrego dr! telefoniczny gośc zapodał,że pracujemy dużo dłużej niż 8-12 godzin i dziwił się ,że tak mało zarabiamy

dobrze to wszystko idzie, wreszcie ludziska i media przestaną nas mylic ze Strażą Graniczną a ustaweę o służbie celnej z cywilną, a nasze uniformy z leśnikami, kolejarzami i listonoszami (ten ostatni to sam miałem taki przypadek)

Anonymous napisał:
jabol napisał:

Arbeit Macht Frei

zapraszamy do Dorohuska ,jak swoje chlopy to wezmiem pod pierzyne i zginac nie damy , ale jak panika w oczach......uuuu to bedziem sie gryzc :evil:

Dopiero styczeń a mi już skończyły się UŻ :D W związku z tym czuję jak zaczyna mnie łamać w krzyżu :D Nie dajmy się, Trzymać tak dalej. Jak się skończy to ja i moi koledzy zgłoisimy się pomóc zlikwidować kolejki.

Back
Do góry