Pytanie odnośnie rekrutacji

Stażowe wlicza, ale służba od 0.
Zmieniłam w ten sposób, że odeszłam z pracy, w której byłam pracownikiem cywilnym w korpusie służby cywilnej i poszłam w mundur do KAS. Zaliczony staż pracy ale służba od zera się liczy.

Gdzie znajdę informacje na temat wydziałów działających w KAS i ich charakterystykę.

Gdzie znajdę informacje na temat wydziałów działających w KAS i ich charakterystykę.
Np na stronach internetowych IAS
Na Mazowszu tak to wygląda jeśli chodzi o strukturę. Co dokładnie robi się w poszczególnych komórkach dowiesz się dopiero po przyjęciu. Zadania Służby Celno-Skarbowej są wypisane w Ustawie o KAS, wystarczy poczytać. Nabory są do konkretnych komórek, czasami kadry robią spotkania informacyjne dla kandydatów. Można też dopytać przed złożeniem dokumentów.

Czy pamięta ktoś pytania z testu z wiedzy ogólnej ?
Rekrutacja Katowice

Hejka mam takie pytanko czy ktoś wie jak wygląda etap rekrutacji chodzi mi konkretnie o testy psychologiczne ? Z góry dzięki za odpowiedź

Hejka mam takie pytanko czy ktoś wie jak wygląda etap rekrutacji chodzi mi konkretnie o testy psychologiczne ? Z góry dzięki za odpowiedź
Dostajesz dwie karty, jedna to test psychologiczny 60 pytań (zakres odpowiedzi to zdecydowanie tak, raczej tak, nie wiem, raczej nie, zdecydowanie nie), a druga to arkusz do uzupełnienia odpowiedzi testu matryc Ravena (A-E) [dostajesz książkę z rysunkami matryc].

Ciężko powiedzieć, do testu wiedzy to na pewno bo wystarczy przypomnieć sobie zakres o UE, i takich podstawach z WOS-u, ale do reszty to raczej spontan i będzie wszystko dobrze. No i zawsze można poćwiczyć trochę przed sprawnościowym.

Back
Do góry