cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 1 882
CAT!
W związku z problemami Sławka związanymi z uzyskaniem prawa do emerytury mundurowej, oraz hasłem „przybij piątkę” związanym z niegodziwością jaka Go spotkała ogarnęła mnie pewna refleksja. Dużo osób spośród Nas mimo dużego zaangażowania w proces uzyskiwania prawa do mundurowego zaopatrzenia emerytalnego nie może z tych świadczeń skorzystać w świetle przepisów i prawa ustanowionego przez naszych byłych decydentów. W chwili obecnej gro z tych osób, które z Nas się śmiały i torpedowały nasze zamiary i utrudniały naszą walkę, bez żadnych skrupułów w chwili obecnej składa wnioski o emerytury mundurowe wywalczone przez nasz związek. Tekst ten dedykuję byłym decydentom : generałom, naczelnikom, wystraszonym kierownikom. Może ogarnie ich chwila refleksji, oraz szczypta honoru jeżeli go w jakimś stopniu posiadają.
Chyba Sławomirowi Siwemu należy się jakaś rekompensata?
Czyżbyś miał na myśli, aby CI - zwalczający Sławka, rekwirujący bezczelnie listy poparcia,
wszczynający dyscyplinarki za wyjazd na protest i szantażujący za przynależność do tego
związku - dołożyli się do Funduszu ?!
Zapewne wielu z nich już korzysta z EM i stać ich na to, choć ja akurat znam tylko jeden
przypadek byłego DIC'a, otrzymującego EM w wysokości 8000 złotych, a do 65 lat brak
mu jeszcze lat ... -naście! Nie żałuję mu tej kasy ale uważam, że owi przeciwnicy EM
obecnie je pobierając, winni zadeklarować na Fundusz minimum "dziesięcinę" (10%)
z tego, czemu się sprzeciwiali.
Przepraszam - bo bym skłamał - znam jeszcze jednego gościa, nadal w KAS na stanowisku,
który EM pobiera ponad 4 tysiaki (i to chyba po pomniejszeniu z powodu zarobków).
Ciekaw jestem, jak to wygląda w skali całego kraju ?! Może ktoś, coś napisze ...