Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pytasz czy to jest zgodne z prawem, albo czy w porządku moralnie?
Czyżbyś miał na myśli, aby CI - zwalczający Sławka, rekwirujący bezczelnie listy poparcia,
wszczynający dyscyplinarki za wyjazd na protest i szantażujący za przynależność do tego
związku - dołożyli się do Funduszu ?!
Zapewne wielu z nich już korzysta z EM i stać ich na to, choć ja akurat znam tylko jeden
przypadek byłego DIC'a, otrzymującego EM w wysokości 8000 złotych, a do 65 lat brak
mu jeszcze lat ... -naście! Nie żałuję mu tej kasy ale uważam, że owi przeciwnicy EM
obecnie je pobierając, winni zadeklarować na Fundusz minimum "dziesięcinę" (10%)
z tego, czemu się sprzeciwiali.
Przepraszam - bo bym skłamał - znam jeszcze jednego gościa, nadal w KAS na stanowisku,
który EM pobiera ponad 4 tysiaki (i to chyba po pomniejszeniu z powodu zarobków).
Ciekaw jestem, jak to wygląda w skali całego kraju ?! Może ktoś, coś napisze ...
Tak jest. Nie oglądajmy się na takie osoby, ale powinniśmy o nich pamiętać. Moim zdaniem powinna być utworzona "tablica pamiątkowa", gdzie będzie można przeczytać o tych, którzy dzielnie wspierali "reżim" przeciwko Sławkowi i celom, które, dzięki niemu i popierających go ludzi osiągnęliśmy.Ps. Najważniejszą jednak zasadą jest i to pamiętajmy i tym się kierujmy, by nie oglądać się na takie osoby, które negują Nasze jako środowiska działania. Tylko dlatego, że tak postępowaliśmy, osiągnęliśmy cel. Osób przeszkadzających i nie tylko po stronie części kadry kierowniczej, było bardzo dużo. Zwyciężyliśmy tylko dlatego, że nie zwracaliśmy uwagi na Ich pohukiwania. Tak samo teraz, nic się nie zmieniło i nigdy niestety się nie zmieni. Nic na to nie możemy poradzić. Ważne, by ogół jednoczył się wokół celów i nie oglądając się na nic, dążył do ich zrealizowania.
No cóż to jest prawda, Ci którzy stosowali represje za udział w akcjach protestacyjnych , dzisiaj pobierają świetne emerytury mundurowe, będąc młodymi emerytami. My ,, starzy szaracy'' pomimo przekroczenia 55 lat musimy tyrać dalej, a i tak tyrając przez kolejne lata nie mamy szans nawet zbliżyć się do wysokości EM naszych byłych przełożonych.
Właśnie myślałem o czymś takim, jak "tablica pamiątkowa", prosząc Koleżeństwo o podzielenie się
swoją wiedzą na temat emerytur mundurowych byłej kadry. Może nie z nazwiska i bez osobistych
inwektyw wobec nich, acz warte są publikacji tego rodzaju informacje.
Przypominam też o propagowaniu "przybijania piątki" ...
Sławek ma u mnie dożywotnią składkę................Pozwalam sobie na przypomnienie Koleżeństwu, że Sławek ani nadal nie został przywrócony
ani nie otrzymał zaświadczenia o 5 latach "policyjnych" i nie może otrzymać nawet tej
mizernej EM!
Wszystkim wypada "przybić" tą piątkę dla niego, także sympatykom Związku, jak również
niezrzeszonym, o których Sławek walczy bez wyjątku ...
Ja już emeryt ,dziękuję za wszystko i powodzenia, seta dla ciebie poszła przelewem. Jeszcze raz Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku.Dziękuję i Pozdrawiam serdecznie.