Wyedytowałem wczesniejszy mój wpis w tym poście w obawie, że spowoduje odejście od tematu
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
...
Wielu z nas uważa, że skorzystamy z UŻ i następnie sprawy zostaną załatwione. Nic bardziej mylnego. SSC dobrze przygotował się na coś takiego. Jeżeli chodzi o chorobowe przygotowane jest MSWiA. Musimy kominować nieco szerzej.
Każdy niech coś zaproponuje. Ja mam jakiś pomysł, ale poczekam na Wasze. Może z wielu Naszych pomysłów zrodzi się coś extra, czym zaskoczymy MF.
Cat, teraz masz okazję zabłysnąć. Oczywiście, że trzeba zaryzykować.
Wymyśl coś. Każdy niech coś zaproponuje. Ja mam jakiś pomysł, ale poczekam na Wasze. Może z wielu Naszych pomysłów zrodzi się coś extra, czym zaskoczymy MF.
Moim zdaniem UŻ nie zdadzą egzaminu podczas takiej dużej akcji i zgadzam się z P.Sławkiem.Każdy z nas powinien przemyśleć formę protesu i co zrobić by nie pojawić się w pracy.To, że SSC straszy nas komisją MSWiA to już jego sprawa ale zastanawia mnie fakt kto za to zapłaci bo przecież jest straszny kryzys.Są różne choroby na które można popaść pracując w UC więc to żaden problem.Co do straszenia lekarzy to raczej wątpliwa sprawa....Zważywszy na specyfikę naszej pracy to myślę, że 99% z nas może popaść w depresję, choć wystarczy wiele mniej ludzi w pracy by przyniosło to zamierzony skutek.
Trzeba się zastanowić nad konkretnym terminem i walczyć razem na granicy, w UC wewnętrznych i oczywiście w SzNP.
Wiadomo też, ze wszystkie środki masowego przekazu będą zmieniać postać tego protestu i to my będziemy tymi złymi ale nie powinniśmy się sprowokować i walczyć do końca o swoje, bo gdy wejdzie ta ustawa modernizacyjna, która jest szczytem idiotyzmu, to już nic nie będziemy mieli do powiedzenia.Staniemy się niewolnikami SSC i jego oficerów...
Oby do tego nie doszło....
Pozdrawiam.
Arturku! Trzymaj nerwy na wodzy.Kto Ci dał prawo mieszać się w sprawy celników...
Wracając do tematu:
Musimy sobie uświadomić, że po tym co było w styczniu 08r. UŻ nie wystarczy. Tak więc każdy kto myśli, że zaprotestuje biorąc dwa/trzy dni UŻ musi wiedzieć, że to za mało. Po styczniu są na to przygotowani i przetrzymają to jakoś. Poza tym wszyscy musieliby wyłączyć telefony, bo najnormalniej w zgodzie z prawem będą ściągać z UŻ.
Każdy kto myśli, że zachoruje w określonym czasie także musi być świadomy, że to nie będzie takie proste, gdyż lekarze w całym kraju otrzymają pisma, aby ze szczególną uwagą badać celników i pracowników izb celnych(tak już było w styczniu 08r z tym , że rząd zrobił to za późno).
Podobnie wolne za oddanie krwi, to za mało bo to tylko jeden dzień.
Szanse jednak są i to duże. Ale napiszcie sami jakie wnioski wyciągacie wobec powyższego??????
mysle, ze mozna wyslac pisma do firm typu Orlen albo Zrzeszenia Przewoznikow albo Zrzeszenia Gorzelnikow albo ...itd., o tresci.
* W zwiazku z wieloletnimi zaniedbywaniami rzadu RP w dziedzinie usprawnienia funkcjonowania SC od dnia zostanie podjeta akcja protestacyjna, mamy swiadomosc, ze moze sie ona wiazac ze znacznymi utrudnieniami dla podmiotow prowadzacych dzialanosc gospodarcza. Sytuacja wymaga jednak podjecia ekstremalnych dzialan. Jestesmy przekonani, ze nasz protest jest w dobrze pojetym interesie podmiotow dziajacych w sferze gospodarczej i budzetu panstwa... itd.