Protest w SCS

Większość skarbowców to ludzie bojaźliwi/konformiści
Większość skarbowców to kobiety. A kobiety wiadomo.....
Wie pan, ja jestem kobietą. Ja sobie wyobrażam, co ja bym zrobiła, gdyby na ulicy na-gle pokazał się człowiek, który nagle wymachuje jakimś ostrym narzędziem albo trzymał w ręku pistolet. Pierwsza moja myśl: tam za moimi plecami jest mój dom i tam są moje dzieci. Więc wpadam do domu i zamykam drzwi, i opiekuję się własnymi dziećmi. Co w takiej sytuacji zrobiłby mężczyzna? Pewnie pomyślałby: „Nie mam nawet porządnego kija w ręku, ale jak to, ja nie stanę, nie będę się tu z nim tłukł tylko dlatego, że on tu się odważył przyjść i grozić mojej rodzinie?”. Więc odpowiem jedno: Polska powinna zachowywać się jak polska rozsądna kobieta. Nasze bezpieczeństwo, nasz kraj, nasz dom, nasze dzieci są najważniejsze
"Jestem kobietą czyli głębia Ewy Kopacz"
https://wpolityce.pl/polityka/214509-jestem-kobieta-czyli-glebia-ewy-kopacz

A reszta środowiska spokojnie zasiądzie w foteli z chipsami i poogląda akcję w TV.
W TV?
A nie w TVN?

Zapytałem dzisiaj w związkach czy uczestniczyli w spotkaniu o którym mowa powyżej. W odpowiedzi usłyszałem, że nie, z uwagi na zbyt późne otrzymanie zaproszenia do udziału ( poniedziałek 5 listopada ). Nie jestem w stanie zweryfikować tej informacji ale jeżeli to prawda, to chyba nie do końca wina tkwi po "skarbowej" stronie.
30.10.2018r. Mogę podesłać mms cobyś pokazał wprowadzającym w błąd. Odezwij się do mnie smsem to zrobię fotkę i odeślę.

Olej politykę i działaj, nie troluj lewaku:-)

Musimy przyłączyć się do protestu policjantów. W tym nasza szansa. Media są dzisiaj zainteresowane protestem, a nie tak jak było w przypadku, gdy działaliśmy sami. Mam już dość hołoty, i ich beznadziejnej retoryki. Mimo totalnej porażki w wyborach samorządowych, ogłaszają sukces. Ja i moja rodzina głosowaliśmy przeciwko pisuarom, a za rok przegrają z kretesem. Ja sam prywatnie i służbowo działam, by za każdym razem ich idea przepadła na korzyść podmiotu.

Gościu po co mieszasz do tego politykę, w dodatku bzdury wypisujesz o porażce PIS w wyborach samorządowych; TRZEBA IŚĆ NA L4 I OGŁOSIĆ,
ZROBIĆ STRAJK WŁOSKI NA OSTATNIEJ GRANICY JAKA NAM ZOSTAŁA CZYLI NA WSCHODZIE-bez tego nic nie będzie - NIESTETY

Ale info!
Brudziński zaprosił przedstawiciele WSZYSTKICH ZZ mundurowych.
NASI TAM SĄ????

Sorry miało być WASI.......
Tak mi się jeszcze myli, stare nawyki.

Ależ Piotrku ...

Gdybyś nie CZUŁ, że to jednak NASI, to by Cię tu nie było!

Ok.
Ale były tu już wpisy żeby się cywile nie ......
Ale "ciągnie wilka do lasu" ;)
Sławek coś o spotkaniu w MSW wiemy są tam NASI?

Ja na wolnym, ale nie chory. W razie czego nie odbieram telefonu. Podobno w Warszawie jest tylko kilka patroli policji plus kilka zespołów interwencyjnych na całe miasto. Informacja od kolegi policjanta, brak możliwości weryfikacji.

Ostatnia edycja:
marzy się powtórka z rozrywki. ale czy chętni się znajdą? chociaż, kto wie? przecież drugiej pseudoreformy już nie będą w sanie wymyślić. sławka też drugi raz nie zwolnią :D.

Ale info!
Brudziński zaprosił przedstawiciele WSZYSTKICH ZZ mundurowych.
NASI TAM SĄ????

Dzisiaj jest spotkanie w MSWiA o godz. 11:00. Minister przyjmuje tylko ZZ podległe pod Jego resort.

Chyba że coś się zmieniło, ale raczej nie ma warunków aby minister MSWiA miał co uzgadniać z zz innych resortów.

Pięknie się będziemy czuli jak policjanci wywalczą podwyżki a my zostaniemy jak zwykle z niczym. Nie wykorzystujemy naszej szansy podpięcia się pod protest policji. Wygląda na to, że jesteśmy mundurówką ale tylko od dostarczania pieniędzy budżetowi..

Policjanci pokazują, że mają jaja i wiedzą jak maja pokazać swoją siłę. Dzisiaj dołączyli strażacy, jutro służba więzienna ma się przyłączyć, a celnicy? Chcecie żeby inne służby stawały za nami murem? To pokażcie solidarność.
Tylko proszę, jeśli to ma wyglądać tak, że znów będzie wychodzenie przed urzędy na 5 min czy 5 też przyklejanie papierowych flag na okna to od razu darujcie sobie.
Ps pamiętajcie, że na granicach w ruchu towarowym największy ruch jest z końcem roku.

Masz absolutną rację rambobambo. Pamiętajmy, że nie obecni nie maja racji. Jeśli nie pokażemy teraz , że również my należymy do służb mundurowych to nikt nie będzie o nas walczyć. Mam wrażenie , że nasz ZZ śpi przegapiając szansę wywalczenia nie tylko podwyżek , ale również zrównania przywilejów emerytalnych. Obudźmy się w końcu!! Ja jutro odwiedzam mojego lekarza. Jakoś słabo się czuję...

Gościu po co mieszasz do tego politykę, w dodatku bzdury wypisujesz o porażce PIS w wyborach samorządowych; TRZEBA IŚĆ NA L4 I OGŁOSIĆ,
ZROBIĆ STRAJK WŁOSKI NA OSTATNIEJ GRANICY JAKA NAM ZOSTAŁA CZYLI NA WSCHODZIE-bez tego nic nie będzie - NIESTETY

Dlatego, że polityka, jak najbardziej jest w to wmieszana.

Ostatnia edycja:
Masz absolutną rację rambobambo. Pamiętajmy, że nie obecni nie maja racji. Jeśli nie pokażemy teraz , że również my należymy do służb mundurowych to nikt nie będzie o nas walczyć. Mam wrażenie , że nasz ZZ śpi przegapiając szansę wywalczenia nie tylko podwyżek , ale również zrównania przywilejów emerytalnych. Obudźmy się w końcu!! Ja jutro odwiedzam mojego lekarza. Jakoś słabo się czuję...

No ... Widzę, że w końcu zaczęło docierać ...

Back
Do góry