... a tymczasem nie tylko SCS jest niezadowolona ze "swojego" ministra:
https://wiadomosci.wp.pl/protest-na...isko-potencjalnego-nastepcy-6328567541307009a
https://wiadomosci.wp.pl/protest-na...isko-potencjalnego-nastepcy-6328567541307009a
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czy wiadomo coś nt prac nad nowelizacją ustawy emerytalnej?
Cokolwiek?
Jako Związek Zawodowy reprezentujący większość funkcjonariuszy Służby CelnoSkarbowej jesteśmy gotowi pro publico bono do podjęcia konstruktywnego dialogu, gdyż
wszystkim nam zależy na dobru służby, dobru całego KAS, jak i właściwej realizacji zadań
nałożonych na KAS przez ustawodawcę.
Z poważaniem
Sławomir Siwy
Przewodniczący
ZZ Celnicy PL
Stefan123. Jesteś stałym czytelnikiem forum, więc mogłeś włączyć się w dyskusję i zaproponować treść. To pismo powstało na bazie propozycji użytkownika "jabol". Na pewno śledziłeś dyskusję i szkoda, że nic nie zaproponowałeś.Można było jeszcze dopisać żeby zawsze słońce świeciło nad pięknym i najwspanialszym całym kas.
Bolo, pilnować swego trzeba. Ale z takimi wypowiedziami i działaniami to ja bym się wstrzymał. W wątku podwyżkowym wszystko jasno zostało wyłożone - z terminami - dla tych mniej kumatych... kiedy ustawa została podpisana, jaki wzrost i kiedy najpóźniej ma być wypłata.
Do tego cała masa plotek i informacji osób nie potrafiących czytać ze zrozumieniem... "chcą obniżać, ciąć zwalniać... nowe propozycje..."
Każdy się nakręca, a sytuacja polityczna temu sprzyja. Plus brak jasnego przekazu, pomijanie nas w mediach itp...
Zauważ że to jest ogólnopolskie, bez cenzury, miejsce swobodnej wymiany myśli. To niesie ze sobą ogromny obowiązek.
Nie możemy sami sobie strzelać gola takim pobrzękiwaniem szabelką.
Poczekajmy na konkrety. Wtedy będzie czas na wspólne i jednolite działanie.
Na chwilę obecną jest to jeszcze przedwczesne.
ps. i nie licz że ktoś się przestraszy, jedynie co można takim pisaniem osiągnąć, to wywołać większe zamieszanie które obecnie jest mocno szkodliwe, oraz pokazać nasz brak jedności w działaniu.
Masz prawo, ale średnio mnie to interesuje, a wiesz dlaczego ? O tym dalej...Nie zgadzam się.
Co to znaczy "głos na nie" ? Może użyj słowa "sprzeciw", "negacja", "odmienne zdanie" - czy innych synonimów.Twój głos na nie jest właśnie brakiem jedności.
Bzdura. Nie potrafiliśmy obronić Sławka. Ba wielu z beneficjentów emerytury nie miało nawet tego grosza przyzwoitości by zatroszczyć się o Sławka i jego rodzinę, przysłowiową "piątką".To nie pobrzękiwanie szabelką, ale przypomnienie, że mimo że jesteśmy w kas to funkowie to nie masa biernych skarbowców, ale aktywna grupa, potrafiąca bronić swego,
No to czekaj cierpliwie do końca ustawowego terminu, albo zdobądź mandat upoważniający Ciebie do stawiania wymagań górze, w imieniu jakiejś określonej grupy osób. Bo na chwilę obecną, to reprezentujesz siebie i kogo jeszcze?w tym przypadku oczekujemy realizacji podwyżek i modernizacji, podobnie jak w in służbach
Też mnie to rusza, ale dostrzegam tutaj również i winę leząca w mnogości związków - każdy chciał dla siebie, każdy miał inną, jedynie słuszną koncepcję...Tam zdążyli ze wszystkim, mimo że finanse to nie ich domena, ale nasza
Poczekam może aż na płocie coś napiszą, na fb nie wchodze i średnio mnie interesuje co tam jest, poczekam aż będzie w dzienniku urzedowym ogłoszone, wtedy będę miał się do czego odnieść.U nas nie dość że nie ma realizacji, to nasz głos oczekujący wyjaśnień jest ignorowany, wide wczoraj premier na fb
Mogę pilnować co najwyżej swego, do niczego innego nikt mnie nie upoważnił, każdy swój rozum ma i może mówić za siebie.Dość!
A ty w jaki sposób chcesz pilnować naszego?
I ile czekać i dlaczego czekać?
Masz prawo, ale średnio mnie to interesuje, a wiesz dlaczego ? O tym dalej...
Co to znaczy "głos na nie" ? Może użyj słowa "sprzeciw", "negacja", "odmienne zdanie" - czy innych synonimów.
I jakiej jedności? Że co? Że nie wiem przeciwko czemu, ale mam protestować? Gdzie ta jedność, i przeciwko czemu Ty chcesz protestować? Czy coś Ci zabrali? Fizycznie ? Teraz? Nie ma żadnych konkretów jeszcze, a Ty już chcesz pokazywać jedność i coś o uszach bajdurzysz...
Chłopie, co Ty konkretnie chcesz zrobić i w jakiej formie?
Bzdura. Nie potrafiliśmy obronić Sławka. Ba wielu z beneficjentów emerytury nie miało nawet tego grosza przyzwoitości by zatroszczyć się o Sławka i jego rodzinę, przysłowiową "piątką".
Jeśli tak ma wyglądać to pokazywanie, to lepiej góry nie rozśmieszajmy bo wtedy dopiero nas zamiotą.
No to czekaj cierpliwie do końca ustawowego terminu, albo zdobądź mandat upoważniający Ciebie do stawiania wymagań górze, w imieniu jakiejś określonej grupy osób. Bo na chwilę obecną, to reprezentujesz siebie i kogo jeszcze?
Też mnie to rusza, ale dostrzegam tutaj również i winę leząca w mnogości związków - każdy chciał dla siebie, każdy miał inną, jedynie słuszną koncepcję...
Poczekam może aż na płocie coś napiszą, na fb nie wchodze i średnio mnie interesuje co tam jest, poczekam aż będzie w dzienniku urzedowym ogłoszone, wtedy będę miał się do czego odnieść.
Mogę pilnować co najwyżej swego, do niczego innego nikt mnie nie upoważnił, każdy swój rozum ma i może mówić za siebie.
A, ja na chwilę obecną nie mam do czego się odnieść, ponieważ termin na wypłatę podwyżek wskazanych w budżecie nie upłyną jeszcze, dlatego nie będę protestował. Mogę co najwyżej zwrócić się do swojego lokalnego związkowca, żeby wystąpił - z ramienia związków z pytaniem o termin takiej wypłaty. Ale znając życie, szkoda mi na to czasu...
Innymi słowy, nie lubię gadać na darmo. Będzie potrzeba, to się pojedzie do Warszawy. Ale, to chyba nie Ty będziesz taki wyjazd organizaował? Czy może coś się zmieniło w strukturze związków, czy delegacji zadań?
Widać w IPN nie ma korpusu służby cywilnej. I nie musi się solidaryzować w imię sprawiedliwości społecznej.IPN na żerowisku. Szykują wielkie podwyżki
W Instytucie Pamięci Narodowej przygotowują podwyżki pensji, i to w czasie, kiedy brakuje pieniędzy na służbę zdrowia i ratowanie gospodarki.www.polityka.pl
Nikogo nie przekonasz przez sieć.
Nikogo.
...