Dzięki WIELKIE @tele echo.
Gdybym to ja napisał, wielu by nie przeczytało ...
1) Tele echo ma fajny "styl", ale z tym niby dziennikarzem Gadowskim czasami przesadza (posłuchaj gościa z ex PC-chyba viceprezesa i już wiesz kim zacz),
2) Z tym synem MB no to bez przesady. Wszyscy politycy jakoś, gdzieś swoje dzieci próbuąją ustawić, a w kwestii przetargów to był za cienki - za to odpowiada kto inny - taki jeden
3) Tzw. budżetówka to jak podają 550 tyś. pracownikow dla których "podwyżka' o 2,3 % to kwota ok 2,4 mld zł. Policja zawalczyła i dostała podwyżki oszacowane na ok. 2 mld. zł (nieźle co ? ).Ale z tego co słychać "ekipa trzymająca władzę" po ostatnich wydarzeniach mięknie i jak stwierdził nieudacznik Kropiwnicki (RPP) są przygotowani na "niekonwencjonalne działanie" (wg specjalistów drukowanie szmalu)- czyli Panie przewodniczący jest szansa (nawet NBP szacuje inflacjęO na 3,2% czyli realnie będzie ok. 4,5%- podwyżki poniżej tego to porażka),
4) O $OLDarności pisałem i robili to inni. Układ z nimi to porażka. Podpiszą każde porozumienie żeby utrzymać "wpływy" (stołki, kaset itd ),
Kiedyś "odpadną", a my będziemy potrzebowali zz, a kto z nimi będzie chciał rozmawiać ?
5) A co do ostatnich wydarzeń powiem wg Sunu, "Sztuka Wojny"
"Pośród klasy urzędników zawsze znajdują się ludzie skorumpowani, którym pełniony urząd spaczył charakter[...]. Istnieją rzesze pochlebców i sługusów, którzy pożądają bogactw, których jedynym pragnieniem jest dobrze wykorzystać czas i okoliczności dla spełnienia swoich egoistycznych celów. Możesz być pewny, ze wszystkich tych ludzi można w tajemnicy pozyskać na służbę przeciwko ich państwu".
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka