Gdzie można ją przeczytać?A na zachodzie dalej bez zmian. Polecam lekturę odpowiedzi MF z dnia 15 listopada na nasze postulaty, a wnioski same się nasuną, co dalej ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gdzie można ją przeczytać?A na zachodzie dalej bez zmian. Polecam lekturę odpowiedzi MF z dnia 15 listopada na nasze postulaty, a wnioski same się nasuną, co dalej ....
Ja siÄ przyĹÄ czÄ, czekam tylko na magiczny 21! Kiepsko siÄ ostatnio czujÄ, a przed koĹcem roku i wymagania w pracy wiÄksze i presja na ĹciÄ galnoĹÄ, statystykÄ, kto by to wytrzymaĹ bez uszczerbku na zdrowiu?
Problem w tym, Ĺźe bÄdÄ w tym jednym z bardzo niewielu skarbowcĂłw. Niestety wiÄkszoĹÄ skarbowcĂłw nie widzi obecnie i wÄ tpi Ĺźeby w przyszĹoĹci ZZ Celnicy.pl walczyĹ rĂłwnieĹź o sĹuĹźbÄ cywilnÄ w KAS - to nie moja ocena, ja tylko przedstawiam jak to wyglÄ da w ocenie sporej liczby skarbowcĂłw, z ktĂłrymi rozmawiaĹem. To w poĹÄ czeniu z tym, Ĺźe "nasz" najwiÄkszy zwiÄ zek byĹ wydmuszkÄ przez lata, nie daje znacznej wiÄkszoĹci z nas nadziei na powodzenie i powoduje tylko to, Ĺźe zamiast pracowaÄ wydajnie narzekamy (czy to jest mimowolna forma protestu?). AtmosferÄ w pracy mamy tragicznÄ i potrzebujemy jakiejĹ iskry, ktĂłra pchnie Ĺrodowisko do dziaĹania. Trudno to jednak osiÄ gnÄ Ä przez wieloletni marazm i poczucie beznadziei.
W Dzienniku Gazeta Prawna wyczytałem, że związki walczą o podwyżki 650 zł dla funkcjonariuszy służby stałej. A co z tymi ze służby przygotowawczej? Przecież z tymi zarobkami mało kto dotrwa do służby stałej, atrakcyjność pracy pod względem zarobków jest dramatyczna. Druga sprawa, że w robocie i tak młody robi po chwili to samo co funk w służbie stałej (oczywiście w miarę stanowiska, wiedzy). Panie Sławku nie zapominajcie o narybku!
Dzień dobry Państwu. ...
Ten ZZ (FZZPS) też nie widzi konieczności integracji środowiska:
http://www.fzzps.pl/images/aktualnosci/pismo12_11_2018/Pismostr1.pdf
http://www.fzzps.pl/images/aktualnosci/pismo12_11_2018/Pismosrt2.pdf