Zygfryd de Loewe
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 96
................................
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niby kto ma protestować i przeciwko czemu ? Specjaliści po upodleniu wartościowaniem za czasów PO, dziś mają znacząco wyższą pensję. Za PO nie było woli politycznej (wg słów Szefa Służby Celnej Jacka Kapicy), żeby nam dać emerytury mundurowe. Musiałbym być zdrowo walnięty, żeby gryźć rękę która karmi.
skoro mówię że na granicy nie będzie strajków to nie będzie
Moim zdaniem,powinniśmy wyjść z KAS i tylko ten kierunek uważam za słuszny.Nie po drodze nam z US.Msmy inne zadania i priorytety.Dochodzi do tego,że na szkolenia, do pracy,gdzie są cywile US wskazanym jest chodzenie bez munduru.Do czego to doszło!Mundur jest moją wizytówką i moim pragnieniem, skarbowy tego nie są w stanie zrozumieć.Na marginesie,ja nie czuję się skarbowcem.Jestem celnikiem.Z wyboru i pomimo wszystko.
I to jest właśnie efekt de minus całej reformy - powolne zacieranie różnicy pomiędzy funkcjonariuszem i pracownikiem cywilnym.
@Sylphon widzisz to samo o celnikach mówią pracownicy us, że przez Was nie mają podwyżk, że wykonują tą samą pracę za mniejsze pieniądze, że wielu rzeczy muszą Was uczyć itp. Będzie dobrze jeśli będziemy na siebie warczeć?
Witajcie!
Czekamy z niecierpliwością na referendum. *(...) Czas nagli!
Pozdrawiam