Protest Służby Celnej

My pracujemy normalnie. Kadra i ich pomagierzy zrozumieją wreszcie, że to co robią to nie są zadania Służby Celnej wymienione w art.2 ustawy O SC.

Zatem czyje zadania? Zatem wspólnie i w porozumieniu? Może w zamiarze ewentualnym?

Może ktoś przypomni, jak nazywała się pewna włoska nielegalna organizacja, która opanowała niektóre agendy państwowe?

na kadrę jest sposób na wjazd do polski,niech se puszczają autka hurtem i dać znać mobilkom na powtórne kontrole ,panowie kierownicy zesrają się ze strachu,

Dziś po południu rozmawiałem ze znajomym strażnikiem granicznym co mieszka klatka w klatkę ze mną.W Dorohusku nie było spowolnienia nawet na godzinę przez ten cały wasz protest celniczy.Po co Panie Siwy robisz zamieszanie i wmawiasz ludziom,że na granicy z Ukrainą jest inaczej?Dodatkowo przejeżdżałem przed godziną przez Dorohusk i wszystko śmigało ekstra.Panie Siwy, protest na przejściach z Ukrainą po prostu nie wyszedł i tyle. To nie żadna prowokacja.Żyjcie w swiadomości aktualnej sytuacji.Musicie się jeszcze dużo nauczyć od innych grup zawodowych.Pozdrawiam.

Dobra myśl ...

Właśnie o tym samym pomyślałem ... Niech mobilni zaczną robić powtórne kontrolę, po funkcjonariuszach, którzy pobieżnie lub wcale nie sprawdzają aut przekraczających granicę. Przecież nie raz mieli polecenia dokonywania rekontroli, po FC, którzy robią to pobieżnie, szybko i na odpier....l. To dlaczego teraz nie mają tego czynić, skoro dbali, dbają i będą dbać o szczelnośc granicy! FC mobilni nie ma się czego obawiać! Dobre typowanie i wynik będzię (czyt. zbiornik, zapasówka czy jakaś dobra znana jama ;-)). Do roboty, zgodnie z obowiązującymi przepisami !!!

Właśnie o tym samym pomyślałem ... Niech mobilni zaczną robić powtórne kontrolę, po funkcjonariuszach, którzy pobieżnie lub wcale nie sprawdzają aut przekraczających granicę. Przecież nie raz mieli polecenia dokonywania rekontroli, po FC, którzy robią to pobieżnie, szybko i na odpier....l. To dlaczego teraz nie mają tego czynić, skoro dbali, dbają i będą dbać o szczelnośc granicy! FC mobilni nie ma się czego obawiać! Dobre typowanie i wynik będzię (czyt. zbiornik, zapasówka czy jakaś dobra znana jama ;-)). Do roboty, zgodnie z obowiązującymi przepisami !!!

Twoja niekompetencja mnie przeraża!!! Nie znam sie na tym,ale sami siebie nie będą kazać kontrolować!Po co w ogóle to pisać?Równie mądre jak twierdzenie Pana Siwego,że doniesie na przyśpieszanie odpraw.Śmiech mnie ogarnia.Kto lub jaki sąd w aktualnej sytuacji rozpatrzy to pozytywnie?

Twoja niekompetencja mnie przeraża!!! Nie znam sie na tym,ale sami siebie nie będą kazać kontrolować!Po co w ogóle to pisać?Równie mądre jak twierdzenie Pana Siwego,że doniesie na przyśpieszanie odpraw.Śmiech mnie ogarnia.Kto lub jaki sąd w aktualnej sytuacji rozpatrzy to pozytywnie?

A mnie przeraża Twoja obecność w dyskusji o proteście służby celnej , Grupy Mobilne, Funkcjonariusze OC i wielu innych są w tym momencie w tej samej sytuacji. Protest jest walką o to samo - o przywileje służb mundurowych. Dotyczy to też Kierowników, Naczelników czy Dyrektorów w Służbie Celnej. A to, że nie rozumiesz tego Ty oraz jeszcze wielu innych przyklejonych do stółków to nie moja sprawa. W jedności siła, a K, N czy D sie bywa ... !

Jedność to mieliscie ,ale w 2008 roku.Teraz to się ośmieszyliscie.Poczytaj głebiej forum,to sam sie dowiesz gdzie protest wypalił.Być moze jedynie na północy na buraczanych przejściach,jak sami je nazywacie.Mobilni w ogóle nie strajkowali nigdzie z tego co doczytałem.A te wstawiane fotki to naciąganie faktów,bo przed odprawą zawsze stoi kilkadziesiat samochodów.I Pan Siwy zrobił to z premedytacją.Do porażek trzeba umieć sie przyznać.Przegraliście bitwę.A może i wojnę.Ale to nie koniec świata!Pozdrawiam.

Jedność to mieliscie ,ale w 2008 roku.Teraz to się ośmieszyliscie.Poczytaj głebiej forum,to sam sie dowiesz gdzie protest wypalił.Być moze jedynie na północy na buraczanych przejściach,jak sami je nazywacie.Mobilni w ogóle nie strajkowali nigdzie z tego co doczytałem.A te wstawiane fotki to naciąganie faktów,bo przed odprawą zawsze stoi kilkadziesiat samochodów.I Pan Siwy zrobił to z premedytacją.Do porażek trzeba umieć sie przyznać.Przegraliście bitwę.A może i wojnę.Ale to nie koniec świata!Pozdrawiam.

Kogo reprezentujesz i jaki masz w tym interes?
Odczep się od Celników i zajmij się czym innym.

Buraczanych nie buraczanych, ale ludzie tam walczą nadal o swoje, jaka bitwa czy wojna przegrana ... ? Protest dopiero się zaczął i poczekaj na euro 2012 ... Zmień Nick na "Czarna Owca" albo "Przydupas", a jak nie należysz do SC to najlepiej się nie udzielaj ...

Te "odczep sie..." to jest tylko twoje zdanie, a forum czyta setki osob.Dalej siebie sami oszukujcie.Ok,znikam.Wy po prostu nie przyjmujecie faktów.Pewnie bobasek wam prawde napisze:) o sytuacji strajkowej.Po prostu- prostestu nie ma i nie było poza nielicznymi wyjątkami.

Do Don Pedro 73 oraz M 21!!! Wam kury szczać prowadzać , a nie politykę robić ! Powiedział by mój awatar, oczywiście gdyby żył.Pozdrawiam.

Czas oczekiwania (samochody ciężarowe) :
Wyjazd:
Korczowa - 10 godz.
Dorohusk - 9 godz.
Koroszczyn
(Kukuryki) - 13 godz.
Bobrowniki - 14 godz.
Kuźnica - 11 godz.
Medyka - 0 godz. ???? patrz na kamerę http://mediahost.pl/wybor-kamer-2/kamera-6/ - wygląda mi to na jakieś 6-8 godz. (wszędzie tak się mylą :) )

Przyjazd:
Korczowa - 4 godz.
Dorohusk - 4 godz.
Dane z http://granica.gov.pl/

Ostatnia edycja:
Jedność mamy i mieć będziemy. To jest właśnie nasza siła. Tu wszyscy walczymy dla siebie. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych celników.

no w medyce,rzeczywiscie na ,,bieżąco,,zero czekania-wystarczy popatrzec w kamerke,tak sie rusza kolejka,ze ledwo widac zmieniajace sie samochody

Dorohusk -9 lub 4 h.
Dobre;).Jak jeżdze do Lublina, w Piaskach co piątek na tablicy często jest wiecj niż 9 h.Po prostu zawsze jest kolejka.Nie oszukujcie sami sie!Podejrzewam,że tak jest i tymi innymi czasami.Poczytajcie głebiej forum na tych waszych izbach i sami sie przekonacie,ze nie ma żadnego protestu.Ja wam przytaczam fakty, a wy dalej swoje piszecie o trzymaniu sie razem.Tylko pytam w czym?Ktoś nie wierzy,niech sie zapakuje w samochód i zwiedzi granice.Zero kolejek wiekszych niż zwykle w weekendy.

Mam pytanie do sławka siwego!!!

To prawda że w bezledach wyproszono cię z przejścia granicznego??

Back
Do góry