Protest Służby Celnej

Kochani serce rosnie, pelen szacun dla wszystkich na granicach(nie moge oderwac wzroku od kamer), a co do kadry kierowniczej to krotko- HAŃBA i wstyd, ze tacy ludzie nosza mundur i czapke z naszym godlem, oficerowie z laski jk, oczywiscie bez honoru- brak slow pogardy

Z pozoru z trochę innej beczki: "... i począł w tobie gniew kiełkować, aż pomyślałeś milczenia dość..." to fragment kultowego utworu z lat osiemdziesiątych... "Przeżyj to sam" zespołu Lombard. Część zolli pewnie go dobrze pamięta. Dotyczy tych lat i ludzi walczących wtedy o wolność i swoje prawa. Dla mnie przynajmniej słuchanie tego- krzepiące i budujące, polecam. Szkoda tylko, że część osób w rządzie na czele z premierem, walczących wtedy przecież o wolność i sprawiedliwość społeczną sprzeniewierzyła się zasadom, którymi się kiedyś kierowała i zaprzedała się srebrnikom, sprzedając obłudę i zakłamanie. Ot taka dygresja. A wydawało się wtedy, że obalenie komunizmu ... jest niemożliwe. A jednak. Razem damy radę. :rolleyes:

admin

czas założyć wątek - monitoring granic i pozostałych oc na forum.

sami zobaczmy czy przemyt kwitnie czy nie ?
idą piękne dni kiedy można będzie pracować ze świadomością, że wykonuje się swoje obowiązki.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

BRAWO granica!!!! Teraz musimy wszyscy w każdej komórce, w każdy możliwy sposób wesprzeć protest. Siła w jedności. Pozdrawiam całą Służbę Celną Walczącą
Sluzba_celna.jpg

Grzechotki dzisiaj na dniu "sumiennie i dokładnie pracowały"! Towarówka w wywozie coraz bardziej się korkuje, Bravo! Jadąc samochodem w dzień widziałem, że Braniewo miało pięknie oflagowane samochody prywatne pod oddziałem:) i z tego co wiem na tyle ile się daje wydłużają czas odpraw towarów i robią więcej rewizji. Tak trzymać! Czemu tak cicho o innych oddziałach??? Pozdrawiam Wszystkich Walczących- a Ci co nie wspierają protestu niech wiedzą, że zostanie wam to zapamietane!
Funkcjonariuszem się jest a kierownikiem bywa!!! Kierowniku nie strasz, nie strasz bo się......!

To prawda, że nasza kadra jest bez honoru. Obiecałem sam sobie, że dla własnego zdrowia nie będę pisał, ale zwyczajnie nie da się wytrzymać. Nie mam szcunku dla ani jednego przedstawiciela kadry, którego znam. To pajace i z tego co mówią celnicy w moim otoczeniu - nie ma takiej ustawy czy rozporządzenia, które spowoduje szacunek załogi do nich.

Znalazłem, to dzisiaj na necie!!!

Jam jest wasz kochany Donek,
co rozświetla każdy dzionek.
Jam jest mistrz od cudów wszelkich,
macher jam jest bardzo wielki.

Czego chcecie obiecać mogą ,
głowę drugą , trzecią nogę.
Wyższe pensje , podatki niskie ,
oko też przymknę na sprawy śliskie.

Stadiony, drogi i autostrady,
tyle obiecam ile dam rady.
Ja to potrafię , język mam giętki
i elektorat entelegentny.

A kiedy przyjdą nowe wybory,
znów PIS opluję jak do tej pory,
i na tej drodze tłuczonej piany,
naród wybierze mnie mój kochany.

Ten plan działania taką ma postać ,
aby przy władzy w tym kraju zostać.
Ja ją utrzymam, jam pewny tego,
komuch pomoże też w razie czego.

Bracia pomogą co starsi w wierze,
zamiar mój dobrze na siły mierzę.
Głosować na mnie znowu będziecie ,
bo wy niczego nie rozumiecie.

Po przeczytaniu tego postanowiłem wrzucić też "słówko" od siebie:)
Proszę o wyrozumiałość, bo to mój debiut na forum:p

Lecz zrozumieli, to teraz Celnicy,
że nie dotrzymam swej obietnicy.
Danej w Kuźnicy tej zawodowej grupie,
mam teraz, po roku .... szeroko w du...e!!!

Ale sam im tego nie powiem,
nie w tym moja rola.
Wyślę więc sługusa Grasia,
On tego dokona.
Zrobi "to" doskonale i da im do wiwatu,
bo przecież wogóle nie zna ich protestu tematu.

Tylko jakoś nie pomyślałem,
że są tak silni, zmotywowani i przy swoim obstają równo,
iż przez ten ich PROTEST, z mojego EURO,
może wyjść jedno WIELKIE ..... gówno:p

BRAWO granica!!!! Teraz musimy wszyscy w każdej komórce, w każdy możliwy sposób wesprzeć protest. Siła w jedności. Pozdrawiam całą Służbę Celną Walczącą
Pokaż załącznik: 1014
Miałem nie pisać... ale ... dowództwo nasze (niższego szczebla) wpadło na genialny pomysł a mianowicie: "Przypomina się kierownikom o nie udzielaniu urlopów wypoczynkowych oraz odbioru godzin" . A Kierownicy interpretują to tak: Nie udzielać urlopów wypoczynkowych, Nie umożliwiać, udzielać odbioru godzin, Nie udzielać urlopów na żądanie... jeżeli taki zaistnieje wpisywać w listę obecności NN ...
... i rodzynek nie tolerować zwolnień lekarskich... normalnie chyba .... Matrix ?

Nocna zmiana na Grzechotkach jest dzisiaj obstawiona przez samych kierowników i naczelników. Tylko co z tego jak oni pojęcia nie maja o żadnych systemach? Na towarówce wieeeeeeelka kolejka. Ciekawe kto jutro przyjdzie do pomocy jak dzisiaj się wszyscy zjechali :D A co z Gronowem, czyżby Pani kierownik skutecznie postraszyła funkcjonariuszy strażą graniczną? Bierzmy się do roboty, dokładnej, rzetelnej, drobiazgowej. W kupie siła!

Miałem nie pisać... ale ... dowództwo nasze (niższego szczebla) wpadło na genialny pomysł a mianowicie: "Przypomina się kierownikom o nie udzielaniu urlopów wypoczynkowych oraz odbioru godzin" . A Kierownicy interpretują to tak: Nie udzielać urlopów wypoczynkowych, Nie umożliwiać, udzielać odbioru godzin, Nie udzielać urlopów na żądanie... jeżeli taki zaistnieje wpisywać w listę obecności NN ...
... i rodzynek nie tolerować zwolnień lekarskich... normalnie chyba .... Matrix ?

Nawet takie służby mundurowe jak policja mają prawo do L4. Każdy się może rozchorować, choroba nie wybiera. To już chyba łamanie prawa...

Dobrze, że TY nie będziesz miał takiego .... dylematu!!!
Nie martw się o Nas!!! Carpe diem:)

widząc całą sytuację powoli dojdzie do tego że granica stanie i nawet Nasz Siwy nie będzie miał na to wpływu. Ludzie mogą harować po 12 godzin w dzień i w nocy oraz spędzać Święta na granicy na pewno nie do 67 roku, ale wszystko do czasu.... ten czas się zbliża nieubłaganie... Sądze że sytuacja się wyjaśni w ciągu najbliższych 7 dni. Albo My albo zakłamany Rząd, bez honoru i z pustymi obietnicami

Na tą chwilę mamy protest do odwołania. Jakie są dalsze plany Sławku??

plan jest prosty

poobserwujmy kim są nasze kadry kierownicze.
czas na określenie się.
potem będzie czas na ucywilnienie przeciwników statusu służby mundurowej / zgodnie z ich wolą /.
chyba nie będą protestować :D

teraz czas na tożsamość

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Właśnie słyszałem rewelacyjne nagranie, jak kierownik grozi funkcjonariuszowi jeśli ten nie przyśpieszy odpraw!!! Sprawa w krótce ujrzy światło dzienne!!
Niech kierownicy wiedzą, że to co mówią nie jest anonimowe:) Mały dyktafonik a jakie "piękne" nagranie!!!
A na Gronowie ...." chyba WAS nie zastraszy!!! bo jak tak to nie będę pisał kim jesteście jeśli boicie się "miękkiej....."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ostatnia edycja:
Back
Do góry