Protest Służby Celnej

Słyszałem dzisiaj tuska w sejmie, normalnie rzygać mi się chciało. Ten gość doprowadza mnie do szału. Nasz protest trwa i będzie trwał. Nie będzie donek pluł nam w twarz.

to jeszcze taka myśl przewrotna. może tak pomagać petentom i proponować aby za dany towar mniejsze cło płacili jeśli to tylko możliwe. np. zmienić klasyfikację towarową, na taką która może być i za ten towar, który jest deklarowany. no bo ludziom trzeba służyć pomocą. a jak sobie tak napomagamy petentom, to rząd sam nas poprosi abyśmy uszczelnili granicę, bo wpływy gwałtownie zmaleją. no i zamiast 30% zrobi się 20% a to duuuużo dla finansów publicznych... Jednak na razie wszyscy razem trzymamy sztamę na punkcie czujności i bezpieczeństwa aby nic złego nie prześlizgnęło się do naszego wspaniałego kraju :)

Słyszałem dzisiaj tuska w sejmie, normalnie rzygać mi się chciało. Ten gość doprowadza mnie do szału. Nasz protest trwa i będzie trwał. Nie będzie donek pluł nam w twarz.

I właśnie o to chodzi, nie róbmy teraz kroku w tył. W jedności siła. Protest trwa.

Celniku ZDEKLARUJ SIĘ !!!

Plan jest prosty.

My służymy tak jak ślubowaliśmy.

Część kadry, na co wpływu nie mamy, ułatwia przemyt.

Dziś rekomenduję Zarządowi ZZ Celnicy PL zawiadomienie o sytuacji odpowiednie organy i służby.

Nie patrzcie na kolejki, bo te są po prostu eliminowane poprzez zniesienie jakiejkolwiek kontroli na zewnętrznej granicy UE, choć i tak występują.

My po prostu pracujmy normalnie, bo przecież ślubowalismy służyć Ojczyźnie, a nie takim praktykom.

Ps. Dostałem nawet sygnał, że kierownik zmiany szarpał Funkcjonariuszkę kiedy ta normalnie, rzetelnie wykonywała obowiązki służbowe.

Wygramy, bo to my przestrzegamy prawa. Oni je łamią.

walczymy o emerytury

zauważyłem że skupiamy się na walce z kadrą kierownczą ale naszym celem jest naciskanie na rząd byśmy byli traktowani jak mundurówka i mieli takie przywileje jak np. straż graniczna. pracujmy normalnie skrupulatnie wypelniajac swoje obowiazki a taka kadre jak mamy olejmy po prostu i tyle.

Masz słuszność - pracujemy normalnie i zostawmy kadrę. My służymy zgodnie ze złożonym ślubowaniem, rzetelnie wykonujemy obowiązki służbowe. Jest wzmożone zagrożenie terrorystyczne i przemyca się teraz więcej towarów podlegających ochronie własności intelektualnej.

Opinia internauty z GP

"Czy złożył już Pan, Panie Generale podanie o przeniesienie do służby w policji?
Pańskie możliwości, nie mylić z umiejętnościami, pracy w formacji celnej - "jednolitej umundurowanej" służbie się chyba wyczerpały.
Zastosowane metody zakamuflowanego mobbingu jednak zawiodły.
Identyfikacji z zawodem też nie widać, przynajmniej nie dostrzega go podległy Panu personel.
Twarz stracił Pan u celników już dawno temu. Przechodząc do policji zachowa Pan stopień generała.
A potem, jak przeczyta Pan ustawę o policji i pozna sprawdzoną już praktykę kadrową tej służby, to nauczy się Pan i tego, że w formacji strzegącej porządku prawnego nie wszyscy muszą być na etatach mundurowych, szefowie powinni być kompetentni, z korupcją należy i można walczyć skutecznie. Że kadrę specjalistów ze stopniami podoficerskimi, korpusem aspirantów, oficerów, generałów buduje się profesjonalnie, a nie na kursach dwutygodniowych - w systemie realizowanym w szkołach krajowych zatrudniających wysoko profesjonalną kadrę, czasem również na szkoleniach zagranicznych.
W programie szkolenia nie przewiduje się tematu: "Jak postrzelić śmiertelnie funkcjonariusza z broni palnej w trakcie kursy prowadzonego przez taniego instruktora".
Poszerzanie horyzontów zawodowych zazwyczaj jest godne pochwały i może stanowić podstawę do kolejnych awansów, choć i z tym bywa tak, jak z grą w pokera."

http://podatki.gazetaprawna.pl/wywiady/616403,celnicy_nie_skompromituja_euro_2012.html

Trafił w sedno, czy kulą w płot?

co do kadry

dajmy im się otrzaskać z pasami przed euro.
będą nas reprezentować w trakcie imprezy.
przecież to zaszczyt w tych dniach reprezentować kraj.
wysokie kwalifikacje oraz znajomość języków obcych w tym czasie jest niezbędna.
pan szef ma plan i scenariusze kryzysowe.
kilkutygodniowe ćwiczenia praktyczne wydają się niezwykle potrzebne.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Plan jest prosty.

My służymy tak jak ślubowaliśmy.

Część kadry, na co wpływu nie mamy, ułatwia przemyt.

Dziś rekomenduję Zarządowi ZZ Celnicy PL zawiadomienie o sytuacji odpowiednie organy i służby.

Nie patrzcie na kolejki, bo te są po prostu eliminowane poprzez zniesienie jakiejkolwiek kontroli na zewnętrznej granicy UE, choć i tak występują.

My po prostu pracujmy normalnie, bo przecież ślubowalismy służyć Ojczyźnie, a nie takim praktykom.

Ps. Dostałem nawet sygnał, że kierownik zmiany szarpał Funkcjonariuszkę kiedy ta normalnie, rzetelnie wykonywała obowiązki służbowe.

Wygramy, bo to my przestrzegamy prawa. Oni je łamią.

Właśnie przed chwilą widziałem jak w Medyce przepuszczono 8 osobówek. Mam nadzieję, że monitoring jest nagrywany i materiały z nagrań będą mogły trafić w razie czego do odpowiednich służb (np. niezależnej od rządu prokuratury).

Zastanawiam się dlaczego kadra kierownicza nie czuje tego, że to jest także w ich interesie mieć zagwarantowane emerytury mundurowe. Przecież muszą sobie zdać sprawe przełożoni że wiecznie nie będą kierownikami itp... ( no chyba, że traktują swoje posady jako dożywotnie miejsce ). Dlaczego nasi przedstawiciele rządu nas tak traktują ? W dniu wczorajszym każdy pewnie widział jaki heppening zorganizowała sobie Solidarność, mówią cały czas i będą mówić.

Przypomnijcie sobie koledzy/koleżanki rok 2008 -> http://aktualnosci.auto-swiat.pl/wiadomosci/trwa-strajk-celnikow-na-wschodnich-granicach-niebotyczne-kolejki

Właśnie przed chwilą widziałem jak w Medyce przepuszczono 8 osobówek. Mam nadzieję, że monitoring jest nagrywany i materiały z nagrań będą mogły trafić w razie czego do odpowiednich służb (np. niezależnej od rządu prokuratury).
Jezeli patrzysz na kamerki to nie siej zamętu, kamerki sa ustawione przed przejsciem a tam nie decyduja (przepuszczają) funkcjonariusze celni tylko SG, nic dziwnego, ze pismaki nas nie odróżniają skoro sami celnicy maja z tym kłopot

Jezeli patrzysz na kamerki to nie siej zamętu, kamerki sa ustawione przed przejsciem a tam nie decyduja (przepuszczają) funkcjonariusze celni tylko SG, nic dziwnego, ze pismaki nas nie odróżniają skoro sami celnicy maja z tym kłopot

Od razu prostuje, że nie jestem celnikiem, tylko opisałem co widziałem. Jest tam dalej tyle miejsca, żeby sprawdzić 8 i więcej samochodów na raz ?

Nie patrzcie na kamerki i na czasy oczekiwania na granicy. Jak może utrzymać sie kolejka, jeśli wkracza kadra i rozładowuje je, można rzec siłowo.

Pytam, ile czasu kadra może tak wytrzymać, przecież wiedzą że pomagają przemytowi.

My pracujemy normalnie. Kadra i ich pomagierzy zrozumieją wreszcie, że to co robią to nie są zadania Służby Celnej wymienione w art.2 ustawy O SC.

Dzięki Bogu za internet w telefonach... Grzechotki protestują... Nie dajcie wmówić sobie, że jest inaczej

Back
Do góry