Protest Służby Celnej

Katowice - protest

Protest SC miał polegać na bardzo dokładnym i skrupulatnym przestrzeganiu przepisów.

Miałem okazję być w Katowicach i muszę stwierdzić, że tam chyba nie protestują, bo dwóch osobników oznakowanym autem SC marki Skoda Octavia podróżowało bez zapiętych pasów bezpieczeństwa.

to jednym słowem u WAS na OC wewnetrzym dali ciała bo co to za protest jak odprawiliscie kierowcow w jeden dzien? Ile wykryliście towarów podlegających ochronie własności intelektualnej czy przemytu?
nie rozumiem pytania, a ile można trzymać kierowcę? Trzymam go od 7 do 16 , miał 100% rewizji, badanie papierów, kontrolę transportu i co mu jeszcze zrobię?Jaka wartość intelektualna, przemyt? W naszym stosunkowo małym oddziale 90% to wywozy, słucham Twojej propozycji co jeszcze mogę zrobić zgodnie z przepisami?

Miałem okazję być w Katowicach i muszę stwierdzić, że tam chyba nie protestują, bo dwóch osobników oznakowanym autem SC marki Skoda Octavia podróżowało bez zapiętych pasów bezpieczeństwa.
ale sensacja...widocznie koledzy posiadają zaświadczenie lekarza specjalisty o przeciwwskazaniu do używania pasów bezpieczeństwa podczas kierowania i podróżowania samochodem...ps ( jaki argument taki kontrargument)nie pozdrawiam...

Pamiętajcie, że w 2008 to na tym forum ludzie z MF siali zamęt, aby ograniczać skutki protestów! Dziś robią to etatowo i próbują Nas skłócić, a to najlepsza droga do rozłamu.
Niech każdy zgodnie ze swoim sumieniem, rzetelnie i dokładnie pracuje, a nawet wazeliniarze zaczną się zastanawiać, czy warto dla paru wirtualnych jednostek stać się wyrzutkiem społeczeństwa. Pomimo iż mamy ogromną kadrę "ekspertów" i "kierowników" od wazeliny, to rzesza "specjalistów", a więc osób które wykonują proste czynności służbowe pod nadzorem przełożonego muszę pokazać na co ich stać!
Wierzę, że jedność w OC zewnętrznych i wewnętrznych z każdym dniem będzie rosła, a wtedy nawet największe pampersy im nie pomogą i gówno się rozleje, a wtedy kolejna bitwa będzie dla Nas!

Bądźmy dzielni - dla siebie i wszystkich razem!!!

nie rozumiem pytania, a ile można trzymać kierowcę? Trzymam go od 7 do 16 , miał 100% rewizji, badanie papierów, kontrolę transportu i co mu jeszcze zrobię?Jaka wartość intelektualna, przemyt? W naszym stosunkowo małym oddziale 90% to wywozy, słucham Twojej propozycji co jeszcze mogę zrobić zgodnie z przepisami?

Świetny post. Należy go upubliczniać możliwie szeroko !!!!!!!!

ale sensacja...widocznie koledzy posiadają zaświadczenie lekarza specjalisty o przeciwwskazaniu do używania pasów bezpieczeństwa podczas kierowania i podróżowania samochodem...ps ( jaki argument taki kontrargument)nie pozdrawiam...

P.S. To jak oni trudne wymagania psychofizyczne do pełnienie slużby mającej dawać prawo do wcześniejszej e-mki wypełnili ? :D

Drogi Oponencie:)
Proponuje założyć forum razem z juar 78.
Zajmiecie szczytne, funkcje Moderatorów, któryś z Was jak Bóg da zostanie administratorem.
I będziecie sobie biadolić, całymi dniami.
Czy ktoś prosi Cię o ocenianie na chłodno sytuacji.
Dlaczego nie robiłeś tego przed Majem? Też było co oceniać
Pozdrawiam walczących! Nie teraz to nigdy.

P.S. To jak oni trudne wymagania psychofizyczne do pełnienie slużby mającej dawać prawo do wcześniejszej e-mki wypełnili ? :D
przecież napisałem wyraźnie - jaki argument taki kontrargument...mam nadzieję, że nie jesteś tępy tylko takiego udajesz :D bo jeżeli jesteś to niestety będę musiał zakończyć tę konwersację

Koleżanki i Koledzy!!!
Są pierwsze namacalne dowody Naszej prawdziwej służby, a nie podporządkowania się limitom odpraw i wykonywania obowiązków pobieżnie i na oślep.

Mianowicie wykrywalność przemytu, mimo iż część kadry usilnie przeszkadza w realizowaniu zadań Służby Celnej, mimo tych przeciwności są wyniki.

Służymy Ojczyźnie tak jak ślubowalismy. Mimo utrudnień ze strony części kadry narastają wciąż kolejki, ale pamiętajcie to nie jest wyznacznik tego protestu, bo kolejki nieomal siłowo rozładowują ułatwiając przemyt.

Wnętrze kraju proszę szykować się na PONIEDZIAŁEK. Część komórek już służyła normalnie. Jeżeli nie poddamy się presji i będziemy służyć zgodnie ze złożonym ślubowaniem, wygramy.

Granica działa doskonale. Życzę Wam jankajwięcej wyników w ujawnianiu przemytu. Pamiętajmy, że analiza ryzyka stosowana przez Funkcjonariusza indywidualnie przynosi największe efekty - nie ta z systemów. System pokazuje tylko oględziny, ale własna inicjatywa Funkcjonariusza i kontrola dają wyniki. Przepraszam za ten truizm.

Dorohusk -9 lub 4 h.
Dobre;).Jak jeżdze do Lublina, w Piaskach co piątek na tablicy często jest wiecj niż 9 h.Po prostu zawsze jest kolejka.Nie oszukujcie sami sie!Podejrzewam,że tak jest i tymi innymi czasami.Poczytajcie głebiej forum na tych waszych izbach i sami sie przekonacie,ze nie ma żadnego protestu.Ja wam przytaczam fakty, a wy dalej swoje piszecie o trzymaniu sie razem.Tylko pytam w czym?Ktoś nie wierzy,niech sie zapakuje w samochód i zwiedzi granice.Zero kolejek wiekszych niż zwykle w weekendy.

Dosyć tego donPedro73! zmusiłeś mnie żeby zalogować się na tym forum... mam dość czytania Twoich kłamliwych wpisów. Brak Ci cywilnej odwagi do tego żeby przyznać się, że jesteś celnikiem, który nie popiera protestu więc udajesz podróżnego, który to niby jeździ na Ukrainę i stąd tak dużo wie o tym, co się dzieje w Dorohusku. Podróże na Ukrainę, to Ty znasz dobrze, ale z czasów kiedy jako młody celnik jeździłeś tam po służbie tankować swoje Cinquecento:o... piszesz o tym że w OCDD nie ma protestu... a to m in dzięki Tobie i takim lizusom jak Ty statystyki wyglądają tak jak wyglądają. Na co dzień kłaniasz się w pas zdejmując czapkę przed NUC i Kierownikiem Oddziału... przypomnij sobie ile sam odprawiłeś na ostatniej dniówce i jak wytrwale z kierownikiem zmiany ustawiałeś Tiry na placu!!! Spiesz się tak dalej, myślisz że Ci podziękują? Czy dalej masz zamiar siać ferment na tym forum? Przestań kłamać bo jestem skłonny ujawnić Twoje prawdziwe dane!
Do wszystkich forumowiczów: donPedro73 to przykład typowego funkcjonariusza, któremu w momencie założenia munduru zaczęło się zdawać że stał się panem świata i mieszał z błotem każdego kierowce Tira chyba dlatego, że wcześniej sam nim był! Krew mi się gotuje jak czytam jego wpisy, uwierzcie ze znam go dobrze i wiem kim jest!

Sławek nie będzie wykrywalności, skoro przypadkowe osoby, które nigdy nie służyły na granicy będą oglądały "kolor" bagażnika. To co się wyrabia to przechodzi ludzkie pojęcie. Podjeżdża więcej pojazdów i w tym momencie wychodzą do odprawy ludzie z gwiazdkami na pagonach i wszystko zjeżdża. Przemytnicy są bardzo zadowoleni.

Back
Do góry