UC-S Olsztyn, byli UKS-owcy komórki kontrolne - propozycja mniejsza o 20% od byłego wynagrodzenia. Hipotetycznie ma to wyrównać dodatek kontrolerski. Natomiast cywile z UKS-u, którzy będą funkcjonariuszami otrzymają propozycje jutro.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pani z Olsztyna zdaję się po prostu zaczęła wprowadzać w życie zalecenia Warszawy. W ,,Grodzie Kopernika'' specjaliści spadek z 1,627 na 1,50...z dodatkami w mglistej przyszłości. Starsi spece bez zmian. A skarbowcy, którzy przeszli w mundur i mieli jechać na kursy aspiranckie zostali...rewidentami.Brak jednolitości w skali Kraju poraża. W jednej IAS tak, w drugiej siak. Ba, nawet w jednej IAS, w jednej komórce tak, w drugiej siak. A Minister pisał i obiecywał jednolite kryteria w skali Kraju. Pani Dyr IAS w Olsztynie musi to odkręcić, inaczej naraża na szwank dobre imię Szefa KAS.
Pojutrze opublikujemy wzór odwołania w tej sprawie
Wczoraj wklejałem ale powtórzę - taki jest zapis ustawowy, czy jest możliwość wymuszenia decyzji? wątpliwe
UC-S Olsztyn, byli UKS-owcy komórki kontrolne - propozycja mniejsza o 20% od byłego wynagrodzenia. Hipotetycznie ma to wyrównać dodatek kontrolerski. Natomiast cywile z UKS-u, którzy będą funkcjonariuszami otrzymają propozycje jutro.
Generalnie w całym kraju trwa cięcie płac gdzie tylko się da, ordynarne, bezczelne wbrew zapowiedziom i obietnicom
Myślę że to dopiero początek. Podzieleni jesteśmy i trudno teraz o jakąkolwiek reakcję, dlatego powinniśmy masowo zapisywać się do celnicy.pl, bez względu na otrzymane propozycje. W kupie siła, jeszcze to może przynieść jakikolwiek efekt.
Dzisiaj np. nie zabierają starszym specjalistom bo mają widełki na samym dole więc trzeba by ich spuścić na speców. Z tym poczekają do wartościowania we wrześniu. Tak rozwiążą problem nierównych płac przy podobnych zadaniach. No cóż nie od dziś mówi się o niebotycznych zarbkach speców młodszych rewidentów..... Nie wiem tylko po co Maryś z geby cholewe robił dając 3048 pln...Więc faktycznie najgorsze przed nami bo wielu ludzi zostanie potraktowanych jak przedmiot.Z informacji jakie można przeczytać na skarbowcach można wywnioskować że jest równanie do minimum, napewno są odstępstwa ale mnożnik 1,61 jest powszechny oprócz tzw osób na zastępstwo. W SCS póki co jeszcze nie ma dokładnych danych ale nie ma masowego zmniejszania a raczej utrzymywanie uposażeń nawet dla ucywilnianych - tu też są odstępstwa zapewne. Jeżeli pogłoski dotyczące ponownego wartościowania dla cywilnych jak i funkcjonariuszy od września są bliskie prawdy to obecne wynagrodzenia wynikające już z nowych propozycji wcale nie są takie pewne.
Może być tak że aby komuś dać trzeba innemu zabrać - reforma przecież bezkosztowa.
Najgorsze jeszcze przed.
Pokaż załącznik: 4854
Z informacji jakie można przeczytać na skarbowcach można wywnioskować że jest równanie do minimum, napewno są odstępstwa ale mnożnik 1,61 jest powszechny oprócz tzw osób na zastępstwo. W SCS póki co jeszcze nie ma dokładnych danych ale nie ma masowego zmniejszania a raczej utrzymywanie uposażeń nawet dla ucywilnianych - tu też są odstępstwa zapewne. Jeżeli pogłoski dotyczące ponownego wartościowania dla cywilnych jak i funkcjonariuszy od września są bliskie prawdy to obecne wynagrodzenia wynikające już z nowych propozycji wcale nie są takie pewne.
Może być tak że aby komuś dać trzeba innemu zabrać - reforma przecież bezkosztowa.
Najgorsze jeszcze przed.
Pokaż załącznik: 4854
Dzisiaj np. nie zabierają starszym specjalistom bo mają widełki na samym dole więc trzeba by ich spuścić na speców. Z tym poczekają do wartościowania we wrześniu. Tak rozwiążą problem nierównych płac przy podobnych zadaniach. No cóż nie od dziś mówi się o niebotycznych zarbkach speców młodszych rewidentów.....đ§ Nie wiem tylko po co Maryś z geby cholewe robił dając 3048 pln...Więc faktycznie najgorsze przed nami bo wielu ludzi zostanie potraktowanych jak przedmiot.
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
A to forum przypomina już słynne forum elektroda.pl. Sami znawcy tematu, ale jak ktoś o coś konkretnie zapyta to....
Dlaczego tyle zła i dokąd zmierza świat?
Kto wiarę naszą sprzedał? (Pani B.S.?)
Odpowiem Ci, że ja do końca nie wiem sam.
Choć już widziałem wiele.
I uwierz, trudniej mi niż Tobie tutaj żyć.
Tyle mogę odpowiedzieć.
Bo tutaj jest jak jest po prostu.
I Ty dobrze o tym wiesz............. Dzięki Paweł za tą piosenkę