Projekt obywatelski przekazany Parlamentarzystom. 2 grudnia I czytanie

Sławku -moje gratulacje! Nie ważne jak się zakończy ta sprawa, ale przynajmniej bardzo skutecznie i zwięźle nakreśliłeś to co w SC jest najważniejsze. IDEALNIE wybroniłes się z pytań - zwłaszcza tych "zamartwiających się pełowców".

Wielki szacunek dla ministra Zielińskiego - koles gadał jakby był jednym z nas. Widać, ze od lat interesuje się mniej lub więcej zielonymi ludkami :) Jak Go słuchałem, to miałem wrażenie, ze jest w opozycji :D nie kluczył, tylko mówił prosto. NIE DLA DZIELENIA F-SZY !

Sprawą nadal nierozstrzygnięta pozostaje KAS, ale do tego też dojdziemy.

Jedynym minusem tej debaty jest fakt, że i MSW i MF zastrzegły, ze nie jest to jednolite stanowisko Rządu.

Cała nadzieja w Sławku i Jego wystąpieniach na komisjach.

Jeszcze raz dziękujemy Sławku!

Sławku -moje gratulacje! Nie ważne jak się zakończy ta sprawa, ale przynajmniej bardzo skutecznie i zwięźle nakreśliłeś to co w SC jest najważniejsze. IDEALNIE wybroniłes się z pytań - zwłaszcza tych "zamartwiających się pełowców".

Wielki szacunek dla ministra Zielińskiego - koles gadał jakby był jednym z nas. Widać, ze od lat interesuje się mniej lub więcej zielonymi ludkami :) Jak Go słuchałem, to miałem wrażenie, ze jest w opozycji :D nie kluczył, tylko mówił prosto. NIE DLA DZIELENIA F-SZY !

Sprawą nadal nierozstrzygnięta pozostaje KAS, ale do tego też dojdziemy.

Jedynym minusem tej debaty jest fakt, że i MSW i MF zastrzegły, ze nie jest to jednolite stanowisko Rządu.

Cała nadzieja w Sławku i Jego wystąpieniach na komisjach.

Jeszcze raz dziękujemy Sławku!
Kolego, wiceminister Zieliński nie jest kolesiem. Trochę szacunku i powagi.

Panie Sławku, Panie wiceministrze, koleżanki i koledzy,
pięknie dziękuję.

Sławomir Siwy - BRAWO!!! Poseł Zieliński - szacunek. Posłowie Platformy Obywatelskiej - tragedia, ich pytania potwierdzały ich ewidentnie negatywne stanowiska w sprawie SC, jakby dzisiaj usłyszeli po raz pierwszy o tym temacie. Ja mam jasność, że PO by nas totalnie olało.

Wystąpienie Kolegi Siwego - bardzo dobre. Wystąpienie p. Zielińskiego - po naszemu. A teraz moje zdanie/opinia. I tak będzie KAS. Walec PiS ruszył i nie usłyszy argumentów. Obym się mylił. Ale - jak dotąd - nie myliłem się.

wydawało mi się, że przedstawiciele MSWiA oraz MF zastrzegli, że nie ma oficjalnego stanowiska rządu w tej sprawie.

Składam wyrazy szacunku dla Sławomira Siwego oraz wszystkich funkcjonariuszy, którzy czynnie przyczynili się do procedowania projektu obywatelskiego.

Wysłuchanie ministra Zielińskiego oraz ministra Raczkowskiego daje podstawy do spojrzenia w przyszłość.

PSL doprowadził mnie do bólu podbrzusza, a PO, szczególnie pierwszoroczniak do skurczu żuchwy. (ze śmiechu)

Ostatnia edycja:
Mnie rozbawiła najbardziej pani z .nowoczesnej - ZUS i Naczelna Rada Lekarska są przeciwne. Te argumenty mnie powaliły. Mamy zacząć chodzić na potęgę na zwolnienia lekarskie, to wtedy będzie dobrze?

Lepsze niż SPECTRE nowy Bond. Brawo Sławek i min. Zieliński. Jeżeli będzie KAS to na pewno nie funkcjonalny.

Brawo minister Zieliński - proszę zapamiętać tą życzliwą i kompetentną twarz - i pamiętać o szacunku - w każdym miejscu i czasie "salut " się należy - jak na prawdziwą służbę mundurową - i honorowego człowieka !!!!!!!

Brawo minister Zieliński - proszę zapamiętać tą życzliwą i kompetentną twarz - i pamiętać o szacunku - w każdym miejscu i czasie "salut " się należy - jak na prawdziwą służbę mundurową - i honorowego człowieka !!!!!!!
Zdecydowanie !

Co do mojego poprzedniego wpisu - przepraszam, jeśli ktoś (a w szczególności Pan Minister) poczuł się urażony. Per "koleś" miało znaczyć ni mniej ni więcej tyle, że mówił jak jeden z nas!

I tylko tyle!

Jabol - tak, chodziło mi o "oficjalne" a nie "jednolite" - przekręciłem pod wpływem emocji. Ale "posmak polityki" pozostaje.

Na tyle politycy różnych maści mnie w życiu nauczyli, że jak słyszę o jakimś stanowisku/wypowiedzi, na początku której jest zastrzeżenie o nieoficjalności, to tak naprawdę zawsze każdy politykier może się z tego wycofać.

Co prawda osoba ministra Zielińskiego jest pewną formą gwarancji. Nie po raz pierwszy zabiera głos w naszej sprawie. I tak jak napisałem poprzednio - czy w opozycji czy w rządzie mówi DOKŁADNIE TO SAMO ! To pokazuje skalę człowieka.

Jeszcze raz wyrazy szacunku !

stanowisko po i ich hipokryzja nie wymagają komentarza. nie ma co na ten temat się rozpisywać. mieliśmy to na co dzień przez 8 lat. nowoczesna, po wystąpieniach swoich przedstawicieli, powinna nazywać się zabawna. kominiarzy, a nie lekarzy powinni zapytać o stanowisko :D. winnicki z kukiz15 ewidentnie za dużo czyta i jest oderwany od rzeczywistości. swoją ignorancją wprost idealnie skompromitował to ugrupowanie. marian kowalski z ruchu narodowego powinien się cieszyć, że go już nie ma w swojej przestrzeni.

oddzielne gorące podziękowanie dla skopanego przez kapicopodobnych kolegi sławka. i wspierający go zarząd zz celnicy pl.

W imieniu funkcjonariuszy pełniących służbę w Izbie Celnej w Gdyni i Urzędach w Gdyni, Gdańsku i Słupsku składam serdeczne gratulacje Przewodniczącemu Sławkowi Siwemu i wszystkim obecnym wczoraj w Sejmie. Od rana odbieram mnóstwo telefonów z prośbą aby przekazać podziękowania i gratulacje co niniejszym czynię. :)
Nadmienić tu jeszcze powinienem, że dzwonią funkcjonariusze pełniący służbę na różnych stanowiskach, począwszy od Mł.Spec.SC skończywszy na Kadrze Kierowniczej różnego szczebla.

Ostatnia edycja:
Do godziny wstawię linka do wczorajszego pierwszego czytania w sejmie niestety bez kilku pierwszych minut-cóż zrobić technika czasem zawodzi.

Mam nadzieję ze po tym co usłyszeliśmy wczoraj w sejmie już nikt nigdy nie będzie chciał likwidować Służby Celnej, a z funkcjonariuszy robić urzędników skarbowych.

Back
Do góry