PREMIER DAŁ GWARANCJE RZĄDOWE

duszny napisał:
Premier dał nam gwarancje rządowe, a to oznacza że wracamy do pracy. Pragne podziękować naszym ZZ i PB za ich kłótnie i brak jedności. To my celnicy, którzy skrzyknęliśmy się możemy się czuć jako ojcowie sukcesu. I niech żadne organizacje ZZ i PB nie przypisują sobie tego sukcesu. Uważam że możemy spokojnie wracać do pracy. I zaufać. I czekać.

Prosze mnie oswiecic w ktorym momencie premier dal nam grarancje rzadowe ?????, siedze ogladam sobie konferencje po raz wtory (nagralem) i nigdzie ich nie moge mimo szczerych checi zauwazyc, uwazam i pewnie nie jestem ododosbniomyw tej opinii, ze kraj sie do jutra nie zawali, poczekajmy na spotkanie ZZ z SSC i na ich kominikat.

biorą mobilnych

na razie to jest prikaz z MF zeby "ochotników" z WZP na wschód wysyłać począwszy od 29.01. do szczęśliwego przywrócenia drożności na granicach. :twisted:

Uwaga na forum

podstawieni naczelnicy , kierownicy niektórzy maja niby to oddolnie spowodować powót do pracy po zwycięskim boju z rządem.
Proszę juz dodają nowe posty.

Jutro stoimy - wszyscy.
Takie jest stanowisko ZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przed nami już tylko ściana , a premier dał swoją gwarancję.Dla mnie to finisz-wracam do pracy.
ps.nie jestem z MF , pracuje na granicy z UA

on już dużo naobiecywał, więc raczej dzielić to przez 10. Straciłem zaufanie,jak zarzekał się u mnie w Gdynii, że w ciągu kilku tygodni będą odszkodowania dla ofiar grudnia '70(mówił"biorę za to osobistą odpowiedzialność, pewnie teraz też to powtórzy), a później słyszę, że prace rozpoczną się może pod koniec roku. Jak w takiej kwestii kłamie to i nam może naobiecywać, byle mu popacie by nie spadło. Zablokować tę Warszawę, to się zaczną układać.

kc napisał:
przed nami już tylko ściana , a premier dał swoją gwarancję.Dla mnie to finisz-wracam do pracy.
ps.nie jestem z MF , pracuje na granicy z UA

wroc, ale po jutrzejszych rozmowach w mf !

to wracaj

to wracaj - jeżeli kiedykolwiek protestowałeś - choć wątpię. Papa do roboty!

czy padlo slowo emerytury.... chyba nie...
te same gwarancje byly juz w 1998 zdaje sie. wtedy nawet podpisano porozumienie i co? ...
500 zl na etat? kazdy ?
mlkc za 1200, eksperta jakich wielu znamy za 3500?
TO zalatwienie sprawy?

a zanim to nastapi znowu alokacja? szybkie wykorzystanie art.25?

....glosno mysle jedynie...

PANIE DYREKTORZE UKRYWAJĄCY SIĘ POD NICKIEM "DUSZNY"

WRACAMY DO PRACY JAK ZWIĄZKOWCY DOSTANĄ WSZYSTKO NA PIŚMIE!

Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo.

ZbujMadej napisał:
Jakie gwarancje ? Nadal 500 brutto i dalej jakies mgliste obietnice o "warunkach zblizonych do innych sluzb mundurowych" ? Co to sa warunki zblizone ? Bo dla mnie to taka roznica, jak miedzy "sluzba mundurową" a "sluzba umundurowaną".
przyklad umundurowanej: lokaje w hotelach

Anonymous napisał:
Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo.
tyo wyjasnij tu i teraz czego dał gwarancje jasno w punktach bo ja wiem że dał jakieś gwarancje

.

"Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo."

PROWOKATOR?? MF?? DYREKTOR?? czy jeszcze ktos inny? bo malo prawdopodobne, zeby prawdziwy zoll takie bzdury pisal!!

JUTRO DOPIERO ROZMOWY ZE ZWIĄZKAMI DO JUTRA NA PEWNO NIE MOŻEMY ODPUŚCIĆ!!!!!!!!!!!!!!

dokladnie
propozyjcje rzadu - na pismie do akceptacji zawizkow zaw.

wtedy jak zobaczymy, ze ZZ w osobach przedstawicieli podpisaly takie porozumienie-wracamy.

ale tylko z emeryturami. jesli juz mamy obowiazki sluzby- niech beda przywileje sluzby. jesli wiem, ze mam 15 lat- to zniose i czasowa alokacje. jesli mam zapierdzielac do 65 - co pol roku w innym miejscu to pierdziu...

i oczywiscie liczymy wszystkie przepracowane lata w cle, anie po raz kolejny od kolejnej ustawy.

akurat ten typek cholewę z gęby robi sobie od dawna. więc ja premierowi ni uwierzę, dopóki nie będzie wszystkiego na piśmie+harmonogram wprowadzania. a jak nie, to się skończy znów na jego"zaufajcie mi" i biorę odpowiedzialność".

Back
Do góry