PREMIER DAŁ GWARANCJE RZĄDOWE

duszny napisał:
Przecież Premier wyraźnie nam dał gwarancje rządowe. Słownie i to wystarczy. Premier wyraźnie dał nam do zrozumienia że można nas zastąpić.

premier nie dał żadnych gwarancji, mówił o tym co wczesniej nam rząd proponował a to chyba za mało i chyba zbyt ogólnie, to raz, a dwa to ja wyraźnie słyszałem że nas nie można zastąpić, tak mówił premier bo wreszcie go ktos w tym uświadomił

Duszno mi się robi jak czytam dysznego...
Pracuje 13 lat i nie mogę się nadziwić że ty jesteś taki naiwny...
Jak nie będzie na papierze to tego nie ma..
A ponadto 500zł brutto to tylko wyrównanie inflacyjne jakie nam się należy od 2003 roku.. To nie podwyżka tylko wyrównanie...
Powinniśmy dostać min. 800-1000zł w tym roku i wierzcie mi nasz budżet na to stać.. Przez te wszystkie lata pracy państwo nauczyło nas liczyć, bo liczymy dla państwa i niech nie kombinują jak tu nie dać...

Ludzie, zastanówcie się chwilę. Weszliśmy do UE, potem do Schengen. Ilu z Was straciło pracę?, ilu alokowano?
Pewne jest, że tym protestem przypieczętowaliście sami Wasz los, a ustawę o KAS będziecie wspominać z łezką w oku.
P.S. Ciekawe jaki odsetek celników pracuje przy odprawach, a ilu wykonuje robotę zwykłych urzędników – im też się należą emerytury po 15 latach?

Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie, bo nie wszyscy mają NET !!!
Powrót do góry

Gwarancje Premiera
:twisted:
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

CA4/0681/45/DDP/08/ Warszawa, 28 stycznia 2008 r.

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W związku z sytuacją na granicy wschodniej polecam oddelegowanie funkcjonariuszy celnych Wydziałów Zwalczania Przestępczości, do izb celnych wskazanych w załączniku, do pełnienia służby w przejściach granicznych, w celu wsparcia pełniących służbę funkcjonariuszy celnych na czas niezbędny do przywrócenia płynności ruchu. Delegacje służbowe powinny rozpocząć się od dnia 29.01.2008 r. i potrwać do czasu przywrócenia płynności ruchu. W przypadku nieobecności w pracy funkcjonariuszy Wydziałów Zwalczania Przestępczości lub niewystarczającej obsady polecam uzupełnienie składu delegowanych funkcjonariuszami z innych komórek organizacyjnych.

Zał. 1 karta
Dyrektor Departamentu

Tadeusz Senda

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu.

Do wiadomości:

1. IC w Białej Podlaskiej,
2. IC w Olsztynie,
3. IC w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji nr jw. polecam natychmiastowe oddelegowanie funkcjonariuszy celnych, do podjęcia służby na przejściach granicznych w dniu dzisiejszym.
Polecam ścisłe współdziałanie w tym zakresie Dyrektorów Izb Celnych delegujących funkcjonariuszy celnych z Dyrektorami Izb Celnych granicznych.

Dyrektor Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
/ - /
Artur Janiszewski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu,
10. w Białej Podlaskiej,
11. w Olsztynie,
12. w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do korespondencji nr CA4/0681/45/DDP/08 z dnia dzisiejszego w sprawie czasowego oddelegowania funkcjonariuszy do pełnienia służby w przejściach granicznych, polecam przekazać do Departamentu do godz. 16, informacji o liczbie oddelegowanych funkcjonariuszy. Następny raport o liczbie wysłanych grup mobilnych polecam przekazać o godz. 18 i o godz. 20 w dniu dzisiejszym. W przypadku braku obsady grup mobilnych proszę uwzględniać w delegacjach kadrę kierowniczą średniego szczebla.

Wz. Dyrektora Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
Zastępca Dyrektora
/ - /
Paweł Jakubowski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Toruniu,
7. w Warszawie,
8. we Wrocławiu.[/b]

niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!

premier dał gwarancje

,,Miło choć przez chwile wiedzieć, że jestem Dyrektorem. Ale nic z tego. Muszę Was rozczarować. Jestem celnikiem z 12 letnim stażem pracy. Wam się w głowie poprzewracało. Możecie zakładać każdemu IP. Wali mnie to. Najpierw miej jeden z drugim odwagę się zalogować a później będziesz zakładał jakieś IP. Wam na uszy padło. Przecież Premier wyraźnie nam dał gwarancje rządowe. Słownie i to wystarczy. Umowa słowna wg prawa jest również umową wiążącą. Musimy wykazać dobrą wolę i wrócić do pracy. Nie zrobi się wszystkich zaniedbań które były przez wiele lat w jeden miesiąc. I każdy o tym wie. Premier wyraźnie dał nam do zrozumienia że można nas zastąpić. Potrwa to trochę czasu ale zastąpi i taki wariant brał pod uwagę. Więc jak stracisz jeden z drugim prace to wówczas się zastanowisz co było lepsze. Ale to już będzie za późno.
Nasuwa mi się taki wniosek. Czy Ci którzy tak krzyczą i chcą dalej strajkować mają "coś" na sumieniu? Może boicie się że smutni Panowie po Was przyjadą (dot. Korczowej)?''

gwarancje na piśmie dla wszyskich...oprócz dusznego, jemu wystarczą obiecanki-cacanki pana premiera...a dusznemu radość

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".

pozdrowienia

dziękuję wszystkim celnikom z U.C. O.C V w Wa-wie za to że w dniu dzisiejszym tj. 28.01.2008 wzięli urlop na żądanie - koledzy jutro to samo i będziemy mieli to co nasze. Pozdrowionka. :D :D :D :D :D :D :D

Re: pozdrowienia

celnik wawa napisał:
dziękuję wszystkim celnikom z U.C. O.C V w Wa-wie za to że w dniu dzisiejszym tj. 28.01.2008 wzięli urlop na żądanie - koledzy jutro to samo i będziemy mieli to co nasze. Pozdrowionka. :D :D :D :D :D :D :D

zaskoczyli i mnie po piatku ..czyli jutyro ucI - naprzemiennie dzialamy czy jak?

uc II

NIECH SOBIE NACZELNICY U.C.II W WARSZAWIE PRZYJEZDZAJĄ i sprawdzają kto jest a KOGO NIE MA moze niech sie wezmą za plombownice i do roboty CIECIE.

Witajcie!
Chcę poinformować, że nie ma jeszcze żadnych ustaleń. Nikt z nikim nie podpisał uzgodnień, a co za tym idzie protest trwa.
Wszystkie centrale, zrzeszenia i lokalne organizacje związkowe wraz z przedstawicielami f.c. ustaliły wspólne stanowisko i jednym głosem zadeklarowały gotowość do rozmów za stroną rządową.
Dość szybko doczekaliśmy się reakcji ministerstwa i delegacja trzech dyrektorów departamentów wraz z doradcą ministra spotkali się z nami zapraszając na jutro, na 29.01.2008, na godz. 10:00 na negocjacje.
Warunkiem rozpoczęcia jutro negocjacji postawionym przez nas jest pisemne upoważnienia dla przedstawiciela rządu do podejmowania zobowiązań rzeczowych i finansowych (otrzymaliśmy telefoniczne zapewnienie, że takie upoważnienie jest przygotowywane dla SSC).
Zebrani przedstawiciele całej braci celnej wybrali spośród siebie zespół negocjacyjny oraz zespół obserwatorów z granicznych placówek, którzy jutro podejmą negocjacje.
Jest więc realna szansa na rzeczowe podjęcie negocjacji.
Nie możemy jednak pozbawić naszych negocjatorów argumentów. Dlatego powtarzam: protest trwa.

prośba

JESZCZE TYLKO JUTRO I BęDZIEMY MIELI TO CO CHCEMY - CZYLI GODZIWE WYNAGRODZENIE, MUNDUROWE I JESZCZE BRAK WYRZUCENIA Z POMóWIENIE.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z WAWY I SERDECZNIE KOLEGóW ZE WSCHODNIEJ GRANICY.

MUSIMY

MUSIMY ZMIENIC PRZEDSTAWICIELI ZWIąZKOW W SłUżBIE CELNEJ W WARSZAWIE BO ONI NIC NIE ROBIA I STRUGAJą GłUPA JUż KILKA LAT.
ROBIą TYLKO DLA SIEBIE A NIE DLA NAS.
NAJLEPSZYM PSEUDO ZWIąZKOWCEM JEST P. A.JANOWSKI ( KIEROWNIK O.C. V, U.C. II W WARSZAWIE) PROFESJONALISTA W PODPIE.....NIU - JEGO MOTTO TO ,, MóWIę JEDNO ROBIE DRUGIE ".

PS DO WYRZUCENIA JEST TAKZE PANI A. JęDRUSZCZK - STRA BLAć, KTORA CHCIAłA NAS WSZYSTKICH W KAS - JEST DYREKTOREM DEPARTAMENTU SłUżBY CELNEJ W M.F. A SWOICH GACI NIE UMIE UPILNOWAć. TO CO ZROBIłA JAKO NACZELNIK W U.C II W WARSZAWI TO BYł ISTNY BURDEL.

POZDRAWIM WSZYSTKICH

Back
Do góry