PREMIER DAŁ GWARANCJE RZĄDOWE

duszny napisał:
Premier dał nam gwarancje rządowe, a to oznacza że wracamy do pracy. Pragne podziękować naszym ZZ i PB za ich kłótnie i brak jedności. To my celnicy, którzy skrzyknęliśmy się możemy się czuć jako ojcowie sukcesu. I niech żadne organizacje ZZ i PB nie przypisują sobie tego sukcesu. Uważam że możemy spokojnie wracać do pracy. I zaufać. I czekać.

Prosze mnie oswiecic w ktorym momencie premier dal nam grarancje rzadowe ?????, siedze ogladam sobie konferencje po raz wtory (nagralem) i nigdzie ich nie moge mimo szczerych checi zauwazyc, uwazam i pewnie nie jestem ododosbniomyw tej opinii, ze kraj sie do jutra nie zawali, poczekajmy na spotkanie ZZ z SSC i na ich kominikat.

biorą mobilnych

na razie to jest prikaz z MF zeby "ochotników" z WZP na wschód wysyłać począwszy od 29.01. do szczęśliwego przywrócenia drożności na granicach. :twisted:

Uwaga na forum

podstawieni naczelnicy , kierownicy niektórzy maja niby to oddolnie spowodować powót do pracy po zwycięskim boju z rządem.
Proszę juz dodają nowe posty.

Jutro stoimy - wszyscy.
Takie jest stanowisko ZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przed nami już tylko ściana , a premier dał swoją gwarancję.Dla mnie to finisz-wracam do pracy.
ps.nie jestem z MF , pracuje na granicy z UA

on już dużo naobiecywał, więc raczej dzielić to przez 10. Straciłem zaufanie,jak zarzekał się u mnie w Gdynii, że w ciągu kilku tygodni będą odszkodowania dla ofiar grudnia '70(mówił"biorę za to osobistą odpowiedzialność, pewnie teraz też to powtórzy), a później słyszę, że prace rozpoczną się może pod koniec roku. Jak w takiej kwestii kłamie to i nam może naobiecywać, byle mu popacie by nie spadło. Zablokować tę Warszawę, to się zaczną układać.

czy padlo slowo emerytury.... chyba nie...
te same gwarancje byly juz w 1998 zdaje sie. wtedy nawet podpisano porozumienie i co? ...
500 zl na etat? kazdy ?
mlkc za 1200, eksperta jakich wielu znamy za 3500?
TO zalatwienie sprawy?

a zanim to nastapi znowu alokacja? szybkie wykorzystanie art.25?

....glosno mysle jedynie...

Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo.

ZbujMadej napisał:
Jakie gwarancje ? Nadal 500 brutto i dalej jakies mgliste obietnice o "warunkach zblizonych do innych sluzb mundurowych" ? Co to sa warunki zblizone ? Bo dla mnie to taka roznica, jak miedzy "sluzba mundurową" a "sluzba umundurowaną".
przyklad umundurowanej: lokaje w hotelach

Anonymous napisał:
Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo.
tyo wyjasnij tu i teraz czego dał gwarancje jasno w punktach bo ja wiem że dał jakieś gwarancje

.

"Wykażmy odrobinę dobrej woli. A nie tylko same żądania. Chba że wolicie PIS a w perspektywie ustawę KAS. Myślę że nie robił z gęby cholewy przed kamerami dając gwarancje -to nie ten typ człowieka poza tym patrzyła na to nie tylko Polska ale śledzi to również zagranica. Ja jutro idę do pracy -i myślę że większość zrobi to samo."

PROWOKATOR?? MF?? DYREKTOR?? czy jeszcze ktos inny? bo malo prawdopodobne, zeby prawdziwy zoll takie bzdury pisal!!

dokladnie
propozyjcje rzadu - na pismie do akceptacji zawizkow zaw.

wtedy jak zobaczymy, ze ZZ w osobach przedstawicieli podpisaly takie porozumienie-wracamy.

ale tylko z emeryturami. jesli juz mamy obowiazki sluzby- niech beda przywileje sluzby. jesli wiem, ze mam 15 lat- to zniose i czasowa alokacje. jesli mam zapierdzielac do 65 - co pol roku w innym miejscu to pierdziu...

i oczywiscie liczymy wszystkie przepracowane lata w cle, anie po raz kolejny od kolejnej ustawy.

akurat ten typek cholewę z gęby robi sobie od dawna. więc ja premierowi ni uwierzę, dopóki nie będzie wszystkiego na piśmie+harmonogram wprowadzania. a jak nie, to się skończy znów na jego"zaufajcie mi" i biorę odpowiedzialność".

Back
Do góry