"POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE"

w projekcie 3-krotność przysługuje urzędnikom. a skąd wiemy, że nie zostaniemy pracownikami, o pensjach których w projekcie nie mam mowy? a pracownicy także wykonuja zadania ustawowe...

forest

KAS NIE JEST DLA CELNIKÓW TO FAKT !!! wg opini publicznej większość celników to łapówkarze, .... a jak odbierze informacje opinia publiczna i przeniesie się to na sondaże wyborcze, kiedy dowie się, że dla dobra społeczeństwa ją zlikwidowano ????? Odpowiedz nalezy do WAS !!!!! ::)) TO tylko POLITYKA !!! Służba Celna ma sens funkcjonować w Polsce !!! To także fakt !!!!! Polska to nie Dania !!! Polska to 40 mln kraj z granicą UE !!! Na tym forum jest mnóstwo PIENIACZY , których zadaniem jest sianie niepewności lęku !!! Jednak PRAWDĄ SPRAWDZONĄ JEST TO, ZE LEPIEJ MIESZKAC WE WLASNYM MIESZKANKU NIZ ILUZORYCZNYM PALACU Z NAPISEM "KAS"

Przeglądam to i czasem własnym oczom nie wierze... Jak oni was rekrutowali do tej SC,że tylu tu ...(nie nazwe po imieniu,bo Pan Siwy zaraz usunie posta). Skad w sporej czesci tu piszacych tyle zawiści,glupoty i zacietrzewienia.

......

Dave czy to oznacza , ze wszyscy którzy negują KAS to IDIOCI ???? Czy naprawde nie ma powodów do krytyki ?????????? Chcą zwolnić maksymalnie duzą grupę ludzi z Cła i mam się cieszyć ??? Żadnych kryteriów do dzisiaj nie ma, tylko Wielki brat Pełnomocnik może Cię zweryfikować !!! Ku Chwale Ojczyzny to przepracowałem kilkanaście lat !!!!!!!! Dlatego trochę szacunku należy się dla takich ludzi !!!!!! Ponadto poczytaj sobie w jaki sposób przeprowadza sie tak ogromne zmiany organizacyjne na ZACHODZIE EUROPY , a zrozumiesz dlaczego jest tyle krytyki !!!!!!!!!!! Zarzadzanie Ludźmi to nie to samo co zarządzanie stadem Baranów na hali !!!!!!! Pozdrawiam !!!!!

Re: forest

DO GOŚCIA napisał:
Jednak PRAWDĄ SPRAWDZONĄ JEST TO, ZE LEPIEJ MIESZKAC WE WLASNYM MIESZKANKU
Rozumiem, że w SC czujesz się, jak u siebie w domu. Musisz sobie jednak zdawać sprawę, że nie każdy czuje się tak komfortowo.

Warszawa, 04.07.2007r.

K O M U N I K A T

Rada Federacji ZZSC z zadowoleniem przyjęła fakt powstania Porozumienia Białostockiego.
Decyzję o ewentualnym przystąpieniu do niego pozostawia Organizacjom Członkowskim Federacji ZZSC.

Za Radę Federacji ZZSC
Przewodnicząca FZZSC
Iwona Fołta
/-podpis na oryginale-/

To nieporozumienie Drogi Kolego,bądż koleżanko!!! Ja nie jestem entuzjastą, ani zwolennikiem KAS. Myśle zupelnie tak samo,jak Ty myslisz. Mierzi mnie tylko to,co tu te karpie cieszące sie z 3 X minimum na wigilie wypisują i to właśnie o nich myślałem pisząc to co napisałem.

Nie che byc zlym prorokiem ale zobaczycie zarobki w KAS p.t. 3 x najnizsza ...... jak swinia zjawisko astronomiczne pod nazwa Ksiezyc :lol:

Na granicach są kolejki, ale to Białorusini wprowadzają jakieś systemy informatyczne i nowe ustawodawstwo celne (wiadomość z mediów). Nawet gdyby był "strajk włoski" nie rozniosło by się o tym. Swoją drogą nic o tym wprowadzaniu przez Bialorusinów zmian nie było wcześniej słychać...

Wesloły Romek może i nic nie zrobi, ale Kaczory sa na rowni pochylej, albo beda trwac w mniejszosci latanej doraznie, albo rozpisza nowe wybory, Po z SLd czekaja tylko na ich potkniecie, wiec przepchanie KAS-u czy innych pomyslow przez Sejm juz chyba jest poza ich zasiegiem, tak czy owak Braciszkowie sa juz tam gdzie slonce nie dochodzi.......... czeka nas totalna degrengolada ........papa 3 x najnizsze zarobki, KAS i inne reformy ..... chciane lub nie...... rezerwujcie juz bilety na Wyspy. :lol:

Nie ruszę palcem na granicy jak nie będziemy (alokanci) nozliwosci powrotu do domu na zachod obojetne mogąto byc KUS. inaczej torpedujemy protesty. Powodzenia. Wiecie dlaczego nie odpowiada to ludzią o tak zwanej ugruntowanej pozycji zawodowej - poniewaz tracą sens własnego stolka w ramch KASU. Skarbowcy zajma wszystko. Referat impor. w Koszalinie ma liczyc 3 osoby i exportowy 3 osoby w jednym KUS. Uczcie sie panowie aplikacji i procedur Celina,Alina, NCTS,ECS oraz innych, ale my juz to umiemy. PA! działączkowie.

Todo skąd masz juz takie dokładne informacje - może ktoś już gdzieś słyszał jak ma wyglądać struktura tej KAS i podzieli sie informacjami. Co z ideą "jednego okienka " która leżała u podstaw tej reformy?

...a do tego nienormalne!
Bo jak inaczej nazwać fakt,że wśród podpisujących porozumienie jest nowomianowana pani naczelnik wydziału,a oczywiście jednocześnie przewodnicząca ZZ IC w Przemyślu? Czy myślicie,że taka osoba naprawdę będzie godnie reprezentować STRONĘ ZWIĄZKOWĄ??? Ja mam poważne wątpliwości,na marginesie częściowo się już one potwierdziły (ale o tym przy innej okazji).

p. naczelnik

Co wy się czepiacie jednej Pani naczelnik w zarządzie. W Rzepinie to jest dopiero reprezentacja strony związkowej: Naczelnik U, Naczelnik W, 2-ch kierowników ref. i z-ca kier.O. Taki zarząd to dopiero gwarancja ninaruszalności praw pracowniczych.

Back
Do góry