"POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE"

czas na ruch służby celnej

Cieszę się, że związki do których należę od 93 roku wreszcie zaczynają rozsądne działania. Trochę mnie smuci fakt, że nadal nie mogą się dogadać między sobą, może pora na stworzenie jednego ogólnopolskiego związku? Sądzę, że postulat "białostocki" o wcześniejsze emerytury upadnie, biorąc pod uwage obecny system emerytalny oraz masową emigrację zarobkową. Ale może wreszcie ktoś zastanowi się po tym proteście nad naszymi pensjami, które nie zmieniają się od bardzo długiego czasu, w przeciwieństwie do wzrastających wymagań. Moja ostatnia podwyżka miała miejsce w 97 roku.

Kiedy i gdzie ten protest??????

Apel

Proszę nie podważajcie treści i woli uczestników Porozumienia. W Porozumieniu brali udział PRZEDE WSZYSTKIM związkowcy z przejść granicznych, a nie jak dotychczas tylko Szefowie Związków i Zarządy. Szefostwo związków widząc beznadziejność negocjacji i desperację ludzi przychyla się do naszych żądań.

Szanowni koleżanki i koledzy.

Po raz pierwszy piszę tutaj. Jestem jedną z trzech osób z IC Przemyśl , która podpisywała Porozumienie - będąc jednym z inspiratorów tego spotkania.

Proszę nie podważajcie treści i woli uczestników Porozumienia. W Porozumieniu brali udział PRZEDE WSZYSTKIM związkowcy z przejść granicznych, a nie jak dotychczas tylko Szefowie Związków i Zarządy. Szefostwo związków widząc beznadziejność negocjacji i desperację ludzi przychyla się do naszych żądań.

Jasno określiłem naszym Przewodniczącym, że nie wolno im ustąpić BO TO BĘDZIE ZDRADA! CZAS NEGOCJACJI minął. Oczywiście jesteśmy zobligowani terminami (tj. pierwszy do 7 lipca + drugi 14 dni) - ale tutaj także powiedziano, że jeżeli zauważą że mediacje ze strony MF polegać będą na przeciąganiu to kończymy je jednoznacznie protestem!

Powtarzam jeszcze raz - zebrali się celnicy z granicy mający dosyć kłamstw ze strony szefostwa SC i MF a także wynikające z desperacji jej funkcjonariuszy. Żądamy utrzymania Służby Celnej, podwyżki w kwocie 1500 pln, przysługujących nam przywilejów emerytalnych, ochrony prawnej.

Pamiętajcie i powtarzajcie wszystkim (prasie też), że zadanie 1500 pln + nasze pobory da nam dokładnie tyle co obiecywane w KAS-ie te 3-trzykrotności. Jeżeli nam nie dadzą (a tak będzie na pewno) to wreszcie zdemaskujemy kłamstwo, będące głównym atutem MF-u skierowanym do nas.

Do strajku idzie Granica Wschodnia UE i zapraszamy wszystkich funkcjonariuszy SC do włączenia się do akcji.

Jeszcze jedno - nie ma odwrotu i musicie liczyć się z tym, że MF we współpracy z Ministrem Sprawiedliwości spuści swoje "psy gończe" (te trzy literkowe + prokuratorów) żeby nas pogrążyć, zastraszyć i skompromitować w oczach społeczeństwa. Może dla wielu z nas skończy się to utrata pracy a nawet więzieniem. Przypomnijcie sobie w tym momencie czasy sprzed 20-30 lat i to ze jesteście Polakami - bo wtedy jesteśmy nie do pokonania !

Ja czuje się dokładnie tak - BO WARTO "UMRZEC STOJĄC NIZ NA KOLANACH MAMY ZYĆ".

POZDRAWIAM - NIE SKŁÓCAJMY SIĘ W TYM MOMENCIE ! RAZEM NAS NIE ZWYCIĘŻĄ

Spokojnie nie zostanie sam. JESZCZE SŁUŻBA NIE ZGINEŁA PÓKI MY ŻYJEMY. Te organizacje które pojechały na pikiete do Warszawy na pewno NIE ZOSTAWIĄ PRZEMYŚLA!!! Trzeba tylko telefonicznie skoordynować działania.Ci co byli na pikiecie wezmą urlopy na żądanie i pojadą jak trzeba będzie. Na iwonke i tego grubego misia z krakowa i nowego targu nie ma co liczyć bo robią w gatki.

Dobrze, że rośnie świadomość zwłaszcza na wschodzie. Jeszcze nie tak dawno wschód i północ myślały, że ich nic nie rusza. W Warszawie protestowały głównie Opole, Wrocław Katowice, Cieszyn i Bielsko-Biała, Rzepin i Zgorzelec.

Kraków i Warszawa i Poznań Toruń na palcach dwóch rąk można było zliczyć, wschód i północ wtedy olały.....

A tu teraz niespodzianka!! Reforma idzie długimi susami, a banasiowe pełnomocniki mogą nie dać propozycji pracy wielu funkcjonaruszom celnym na wschodzie......

Moja sugeracja jest taka, żebyśta żadnych strejków nie robili. Chyba że chcecie, żebyśmy wywarli na was silny preścisz.

Mam pytanie do Pana Siwego. Skoro Fołta i jej pieski torpedują wszystkie działania związków dlaczego nie można robić pewnych działań bez jej wiedzy czyt. omijając ją !!! Przecież nie może być tak że osoba która ma nas wszystkich reprezentować i bronić naszych interesów działa wbrew nam wszystkim !!!!, i robi to przy świetle dziennym za zgodą i aprobatą ludzi z MF !!!! Wszyscy o tym wiedzą i nic nie robią !!!! Panie Sławku olej Pan tę kobietę i zacznij sam działać , zmobilizuj Pan wszystkich od wschodu do zachodu i jedziemy z nimi !!! Nie liczą sie tu nazwiska tylko chęci i liczba !!! Wszelkie akcje protestacyjne z udziałem Fołty są wyreżyserowane, uzgodnione z MF i nikt sobie z nich nic nie robi, to tylko mała kontrolowana partyzantka która nas ośmiesza i g..... daje. DO ROBOTY PANIE SIWY !!!!!
Ps. W-Wa w pogotowiu.

Drogi 07, przedstawiłam sie więc zapewne wiesz ,że jestem z Wrocławia. Nie wstydzę sie tego ,co zrobiłam jako związkowiec . Jeżeli Ty masz takie zasługi
dla celniczej braci ,to chętnie się od Ciebie czegoś nauczę . Jest jeden warunek -przedstaw się. Pozdrawiam Joanna

Re: "Lepiej umrzec stojąc niż na kolanach mamy zyć&quot

Anonymous napisał:
Jeszcze jedno - nie ma odwrotu i musicie liczyc sie z tym, że MF we wspólpracy z Ministrem Sprawiedliwości spuści swoje "psy gończe" (te trzy literkowe + prokuratorów) zeby nas pogrążyć, zastraszyć i skompromitować w oczach społeczeństwa. Może dla wielu z nas skończy sie to utrata pracy a nawet więzieniem.
Brawo, każde aresztowanie funkcjonariuszy jest wyłącznie polityczną rozgrywką. Korupcja w SC to fikcja! Tu przecież pracuje najpiekniejszy kwiat polskiego społeczeństwa.

Proponuję od tej chwili schować do lamusa interpersonalne animozje i skupić się nad koordynacją w skali całej Polski zainicjowanych działań.[/list][/i][/url]

Re: "Lepiej umrzec stojąc niż na kolanach mamy zyć&quot

Anonymous napisał:
Brawo, każde aresztowanie funkcjonariuszy jest wyłącznie polityczną rozgrywką. Korupcja w SC to fikcja! Tu przecież pracuje najpiekniejszy kwiat polskiego społeczeństwa.

Z chonki sie urwales ???? wiesz doskonale ze zeby zalatwic kogokolwiek w SC nie trzeba wiele, wystarczy zwykle nie poparte zadnymi dowodami pomowienie ze wzial i tyle i to oskarzony musi udowodnic ze nie jest wielbładem, a to ze potem nawet zostanie taka osoba oczyszczona z zarzutow, to musztrada po obiedzie, bo cel nadrzedny zostal osiagniety, gosc jest wywalony ..... i nie ma obowiazku go przywracac do sluzby ( bo dyro na ten przykład juz nie ma doń zaufania )...... osobiscie bym sie specjalnie nie zdziwił gdyby banasiowi postanowili tym sposobem spacyfikowac tych, ktorzy nie sa dostatecznie zachwyceni "swietlana" przyszloscia jaka na nas oczekuje w KAS .......

zabawne

Do JT z Wrocławia.
Jeśli nie wstydzisz sie tego co zrobiłas jako związkowiec to napisz na tym forum cóż takiego zrobiłaś w ciągu ostatnich dni w temacie Porozumienie Białostockie?
Też jestem z Wrocławia i tak przyszło mi na myśl, że mój kilkuletni syn ma takie ulubione powiedzonko. Zacytuję Ci je specjalnie - "Wyglądasz jak idź stad". Fajne nie?

ktos tu pisal o solidaryzowaniu sie z pielegniarkami. szkoda ze nie ma solidarnosci miedzy soba w sc. zwlaszcza w tak waznych chwilach dla calej sc

Witam,Jacu ,jeżeli jesteś z Wrocławia to chyba nie musimy rozmawiać na tym forum,bo jest znacznie szybszy sposób komunikacji-telefon,mój numer od ośmiu lat pozostaje bez zmian -zadzwoń ,chętnie z Tobą porozmawiam /zachęcam wszystkich do rozmów/.Pozdrawiam
Joanna

NO WIDZISZ O7. ZANIM OPLUJESZ SŁAWKA TO SPRAWDŹ REALIA I FAKTY. IWONKA JUZ TRUCHLEJE NA SAMA MYŚL, JAKZEBY MOGŁA ZASZKODZIC WŁADZY.

Panie Sławku. Żegy wygrać należy przygotować się do natarcia to trzeba artylerią naruszyć pozycje wroga i zrobić wyłom dla jednostek które bedą w pierwszym szeregu. Należy teraz rozesłac do wszystkich gazet zachodnich informację , że w Polsce w miesiącu lipcu odbedzie się strajk włoski celników i będą olbrzmie utrudnienia dla transportu. Taka informacja podana wraz kilkoma punktami o co walczymy będzie newsem nume jeden w gazetach dla transportowców i obywateli Unii. za darmo ogłosimy nasze postulaty i nagłosnimy o Nas.

Anonymous napisał:
Panie Sławku. Żegy wygrać należy przygotować się do natarcia to trzeba artylerią naruszyć pozycje wroga i zrobić wyłom dla jednostek które bedą w pierwszym szeregu. Należy teraz rozesłac do wszystkich gazet zachodnich informację , że w Polsce w miesiącu lipcu odbedzie się strajk włoski celników i będą olbrzmie utrudnienia dla transportu. Taka informacja podana wraz kilkoma punktami o co walczymy będzie newsem nume jeden w gazetach dla transportowców i obywateli Unii. za darmo ogłosimy nasze postulaty i nagłosnimy o Nas.

mądrze i na temat. Pozdr!

Bo chwili obecnej cisza.

Back
Do góry