Dla gościa
Do Gościa który skierował uwagi "do foresta"
Obiecuje,że do protestu już więcej sie nie odezwę - ale musze odpowiedzieć na zarzuty.
Moje działania nie sa spowodowane przesłankami o których piszesz (sczerze mówiąc to mnie obrazasz) ale tym, że zyjemy w kraju policyjnym a moze kraju służb specjalnych, które służa rzadzącym w celu zastraszania i całkowitego podporzadkowania.
Jezeli ktoś ma odwage podnieśc głowe to szybko zginaja ci ja do wysokości posadzki i to ... dosłownie.
Chcesz przykładu z mojej działki?
Prosze!
W zwiazku z tym, że ludzie pracują w psychozie tegoż KAS-u, wykorzystywani sa w pracy do granic sił fizycznych - uciekają na wolne godziny, biorą urlopy na żądanie i chorują. Obsada ludzi jest niedostateczna a ci którzy pracują z w/w powodów pracuja po prostu gorzej i wolniej.
I nagle w jednej z gazet Podkarpacia ukazujesie komunikat ,że jest Strajk włoski w Medyce !? Rozumiesz to ?
Nie mija tydzień i rozpoczynaja sie aresztowania.
Rozdmuchuje sie sprawe w prasie i mówi sie o zarzutach od których włos sie jeży.
Wtedy dopiero ściaga sie ludzi z innych oddziałow granicznych, grupy mobilne a nawet ludzi z Izby celnej - JEST PORZĄDEK, możemy odejść.
Jeżeli miano dowody na tych ludzi to dlaczego nie zrobiono tego wczesniej?
Mało tego, tym ludzim przedstawiono zarzuty a dopiero prawomocne wyroki skazujace pokarzą ilu ludzi naprawde jest winnych - ale to juz za parę lat (bo tyle trwaja te podobno oczywiste sprawy)gdy nikogo to juz nie będzie interesowało.
I tak sie dzieje w całej Polsce, oczywiście nie tylko z celnikami.
Jeżeli chodzi o Ustawę to w wielu sprawach moge sie z Toba zgodzić, ale chce Ci powiedzieć z całym przekonaniem, ze przez ostatnie pól roku analizując postepowanie MF-u, pospiech z wporwadzeniem ustawy i ukryte zamiary, przejrzeliśmy ich i co ważne - znamy ich mozliwości.
Wiem,że wielu funkcjonariuszy jest za KAS-em i nalezy to uszanować.
Chcemy jednak Wam pokazac, że ustepują nam wielu sprawach bo tak naprawdę w ustawie zawarte były przepisy niezgodne z prawem czy nawet z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego - to właśnie rzeczy o których piszesz.
Jeżeli chodzi o kasę (z malej litery) to już wkrótce wszyscy przekonamy się o prawdziwości zapisów zawartychy w ustawie.
Nie jest moim zamiarem krytykować Cię - szanuje Twoje zdanie, pozdrawiam i prosze na przyszłośc nie obrazaj innych - Twoich kolegów.
I jeszce raz proszę i apeluję - zakończmy dyskusje i wzajemne animozje.
forest