POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

protest

Witam wszystkich.
Sprawa wygląda w ten sposób, że protest organizuje porozumienie białostockie, a nie federacja. Dzwi mnie więc, a szkoda, że nie zdziwiło nikogo z do tej pory wpisujących się w tym temacie, że kol siwy wypisuje, że federacja walczy o 800 zł a nie o 1500 zł i pisze o RZEKOMYM proteście i ironicznie o kolejkach od wschodniej granicy pod MF oraz ogólnie zwala się winę na Fołtę. Wyraźnie widać kto tu jest za KAS-em. Związek z Krakowa również wstąpił w spór zbiorowy ze swoim dyrektorem i dlatego występuje tam Fołta, jak również kilka innych związków, które miały odwagę to zrobić. Niestety np. we Wrocławiu czy Opolu nie zrobione tego. Nie chcę się wypowiadać za Opole, ale jeśli chodzi o Wrocław to widocznie jest tak dobrze z zarobkami celników, że nie trzeba protestować. Ważne jest, że panstwo margas, tymianska i mikosza zostali wybrani w zeszłym tygodniu na walnym, które okazało się wyreżyserowaną farsą. Szkoda tylko, że szanowni delegaci na walne z WROCŁAWIA, tak dali się zwieść tym w/w osobom i głosowali w ciemno ( a ustalili to na zebraniu tuż przed samym walnym) na kandydatów, którzy nie przedstawili żadnego programu na kolejną kadencję, chwalili się nie swoimi sukcesami z poprzedniej kadencji, która upłynęła 4 lata temu, przypisując je sobie i ciągle atakując personalnie kontrkandydatów w głosowaniach. A sprawozdanie komisji rewizyjnej zawierało, zamiast rzeczowego rozliczenia przede wszystkim finansowego, peany pochwalne dla nieustępującego zarządu i życzenia powodzenia w kolejnej kadencji. Wielka szkoda, że 24 delegatów z Wrocławia zachowało się jak maszynki do głosowania, nie wysilając przy tym swojego myślenia, a przecież myślenie nie boli. Szkoda, bo ten ból głowy wkrótce może okazać się RAKIEM i to nieuleczalnym. Wypada w tym momencie wyrazić wielki żal, że w związku z protestem będziemy postrzegani jak TCHORZE. Mam jednak nadzieję, że ten protest przyniesie efekty a wtedy część wielkich działaczy, których wymieniłem powyżej, też pewnie przypisze sobie to za swój sukces przy wyborach za 4 lata na następną kadencję, tylko wtedy prawdopodobnie nie bedzie już walnego, bo w związku zostanie tylko margas, tymianska i mikosza............

Anonymous napisał:
Jakie związki, takie strajki. Żenada.....

Jacy MY taki strajk kolego!!!!

Związki zawodowe dają tylko sygnał do protestu. Naprawde czy wy myślicie że nagle przyjedzie do WAS 100 związkowców i powie ok jesteśmy, chodźmy teraz razem na pasy protestować!!!!! :?: :?:

To jak wygląda ten protest zależy tylko od każdego z nas!!!

No chyba że wasza obecna sytuacja i zarobki wam pasują to ok nie protestujmy......

ksg napisał:
Związek z Krakowa również wstąpił w spór zbiorowy ze swoim dyrektorem i dlatego występuje tam Fołta, jak również kilka innych związków, które miały odwagę to zrobić.

Odwaga to będzie jak zaczną strajk włoski. Mieli zacząć dzisiaj i co pstro. Wywieszenie flagi to nie jest odwaga a część z nich boi się wywiesić nawet flagi.
Sfrustrowany kolego z Wałbrzycha. czy ty ślepy jesteś. Już jest po protescie. Nikt nie mówi o strajku włoskim.
Zobacz co robi ta F-a w Balicach którą tak pokochałeś.
Mogę z tobą już teraz założyć się o krzynkę, ze nigdy nie będzi ew Krakowie żadnego starajku włoskiego.
Zarejestruj się, to ja też to zrobię i założymy się o krzynkę dobrej whisky

Poul napisał:
Anonymous napisał:
Jakie związki, takie strajki. Żenada.....

Jacy MY taki strajk kolego!!!!

Związki zawodowe dają tylko sygnał do protestu. Naprawde czy wy myślicie że nagle przyjedzie do WAS 100 związkowców i powie ok jesteśmy, chodźmy teraz razem na pasy protestować!!!!! :?: :?:

To jak wygląda ten protest zależy tylko od każdego z nas!!!

No chyba że wasza obecna sytuacja i zarobki wam pasują to ok nie protestujmy......

Wiecie co jest ciekawe? że nie było żadnej informacji wcześniej o tej akcji. Głupio dowiedzieć się z radia, ze jest strajk. U mnie na oddziale nikt o tym nie słyszał do 9.00 rano. Ja jestem na postulatami w 100% ale jak sami zainteresowani nic nie wiedzą?!

Akcja jest skuteczna jak poprze ją telewizja. Tak! inaczej nie ma problemu. Bo udaje się, ze go nie ma. A tu tvp cisza, tvn cisza, polsat cisza.

Jak chcemy działać to teraz albo wogóle. Jeszcze jest czas dziś i jutro. TVN24 napewno czeka.

Pozdrawiam

Dotyczy wypowiedzi kolegi powyżej

Wiecie co jest ciekawe? że nie było żadnej informacji wcześniej o tej akcji. :?:

Z jakiej jesteś izby?? U nas było pismo 10.11. ic biała podlaska

Akcja jest skuteczna jak poprze ją telewizja. Tak! inaczej nie ma problemu. Bo udaje się, ze go nie ma. A tu tvp cisza, tvn cisza, polsat cisza. :?:
:arrow:

http://ww6.tvp.pl/3164,20071011577837.strona link do wydania głównego panoramy lubelskiej gdzie m.in. mówiono o proteście celników :!:
pozatym ktoś tu pisał że coś mówiono o proteście w panoramie o 18.30 nie widziałem więc nie potwierdzam :!:

Jak chcemy działać to teraz albo wogóle. Jeszcze jest czas dziś i jutro. TVN24 napewno czeka. :!: :!: :arrow: link do info z tvn 24 z dzisiaj!! :!:
http://www.tvn24.pl/12692,1524388,wiadomosc.html

Pozdrawiam

Widze te linki, ale wpisz onet -> na stronie głównej nic
wp -> strona główna nic
tvn24 -> jest artykuł respec t
interia -> jeden artykuł na głównej respec t

i oby tak dalej. Ale nie poprzestawać. Ide na szkło kontaktowe, licze że kilka milionów Polaków usłyszy o celnikach.

Ludziska to głupio nie dyskutujmy dołączajmy się na oddziałach referatach, wydziałach. Im wiecej nas zacznie tym lepszy bedzie efekt. Olewajta maksymalnie wszystko.

Każdy z nas może przyłączyć się do strajku. Jedną z form strajku włoskiego jest akcja informacyjna, nie polega to jednak na informowaniu się nawzajem między celnikami ale poinformowanie klientów i potencjalnych klientów urzędów celnych o prowadzonym strajku i jego konsekwencjach nawet ewentualnych, o tym że na pozwolenie, decyzję będą być może czekac do ostatniego ustawowo przewidzianego dnia, że rozliczenie się z należności zapłata/ zwrot będzie trwać maksymalnie długo (w granicach prawa). Każdy przedsiębiorca, kierowca, spedytor, osoba dokonująca sprowadzenia samochodu z kraju UE, prowadzący skład podatkowy, branża tytoniowa, spirytusowa, urządzający gry na automatach i automatach o niskich wygranych, podróżny, "mrówka" ... itd. musi mieć świadomość, że jego biznesplan, budżet moze sie zawalić, że nie bedzie mógł na czas zrealizować kontraktu .... bo bardzo dużo zależy od celnika, od stempla na sadzie, adecie i innych dokumentach, więc jeśli celnik może podstęplować dokument w 14 dni to nie zrobi to jak do tej pory - niezwłocznie, ale właśnie w ostatnim możliwym terminie. Każdy kto korzysta z usług urzędu celnego musi mieć świadomość, że strajk włoski w zależności od nasilenia dotknie także jego, jego spraw i biznesu :]
proponuję więc na początek skopiować np. poniższy tekst i PRZESŁAĆ MEJLEM DO KAŻDEGO W WASZYM MIEŚCIE, REGIONIE, OKOLICY KTO PROWDZI DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANĄ Z IMPORTEM, EKSPORTEM, NABYCIEM/ DOSTAWĄ WEWNĄTRZWSPÓLNOTOWĄ itd do WSZYSTKICH MEDIÓW: RADIA, TV, GAZET, PORTALI INTERNETOWYCH Z WASZEGO REGIONU,
Trwa kampania wyborcza, więc adresatem takiego mejla powinien być każdy kandydat z każdej listy w okręgu.
Jeśli te osoby dostaną po kilka lub kilkanaście mejli w tym temacie, to na pewno dowiedzą się o starjku służby celnej, na pewno będą czuć niepokój, że coś może być nie tak jeśli i jego dotkną skutki starjku włoskiego.
teść przykładowego mejla " Rozpoczął się STRAJK WŁOSKI FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNEJ. Celnicy będą niezwykle drobiazgowo kontrolować podróżnych. Na przejściach granicznych mogą więc powstać kolejki. Drobiazgowo analizowane sprawy będą trwały do maksymalnie przewidzianych usatwą terminów, czas oczekiwania na wydanie decyzji, pozwolenia wydłuży się"
oczywiście dopiszcie ciąg dalszy tego "czarnego scenariusza"

przejrzałem linki, dziękuje za informacje.

Ja oglądałem 1, polsat i tvn, i nic nie było stąd mój post.

Pozdrawiam i popieram w 101% bo praca mi się podoba, a jedyne czego oczekuję to wyższe zarobki, żeby nie trzeba było wyjeżdżać do UK.

Co z tym strajkiem, bo związki w niektórych izbach milczą , a wręcz zaprzeczają. może padnie w końcu jednolity głos. Ludzie są zdeserowani

Teraz o 22.00 w Radio Trójka wypowiadał się że Romuald Białobłocki - szef związków zawodowych w Białymstoku. Protest rozpocząl sie i powoli nabiera rozmachu.

Ludzie dołaczajmy.!!!!!!

W telewizji Rzeszów też podali , że Izba Celna Przemyśl PROWADZI PROTEST i TO SKUTECZNIE .Pokazywali ludzi z kolejki którzy nas popierali .
Nie LICZMY na Związkowców :evil: :evil: :evil:

Przed chwilą była informacja o proteście na TVINFO w Izbie w Gdyni. Relacja bardzo pozytywna o nas. A więć mówią o nas. Niemożemy się poddać. Zwolnijcie tempo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ku...a już w pare godzin wycofała się F. ze strajku włoskiego. Flagi to se mogą wicieś do usranej śmierci. który raz ja k---a słyszę o tym strajku włoskim od początku wakacji. Nie podniecajcie się biedne colle, h-j z tego wyszło.

zgadnij kto to mówi?
"Nie ma żadnego strajku włoskiego. Jest akcja protestacyjna, polegająca na oflagowaniu przejść i rozwieszeniu plakatów"

Back
Do góry